به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر؛ هیات نظارت و ارزیابی وزارت علوم یا به عبارتی هیات سه نفره معتمد وزیرعلوم چندی است برای بررسی تغییرات مدیریتی دانشگاه های کشور در حال سفر به دانشگاه های دولتی هستند.
ابتدا این هیات در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی حضور یافت و پس از ارایه گزارش این هیات به وزیر علوم ریاست دانشگاه تغییر یافت، پس از آن، هیات معتمد وزارت علوم در دانشگاه های مختلف کشور حضور یافته و با گروه های مختلف حاضر در دانشگاهها به بحث و تبادل نظر می پردازد و بنا به گفته برخی از تشکل های دانشجویی بیشتر این هیات علاقمند است در دیداری که با اعضای مختلف دارد درمورد نارضایتی آنان از ریاست دانشگاه بشنود.
حتی در این دیدارها از اعضای هیات علمی دانشگاه ها درخواست می شود که رئیس پیشنهادی خود را به هیات مذکور معرفی کنند که این مساله موجب شده روسای فعلی دانشگاه ها به این نوع شیوه ارزیابی اعتراض داشته باشند.
همچنین عنوان می شود که از قبل هماهنگی هایی برای حضور افراد و گروههای خاص در جلسات صورت می گیرد که این نیز موجبات اعتراض برخی دانشگاهیان را فراهم کرده است.
برخی از روسای دانشگاه ها نیز این شیوه ارزیابی را صحیح نمی دانند و معتقدند یک هیات با یک یا دو روز حضور در دانشگاه نمی تواند به ارزیابی درستی از وضعیت دانشگاه ها بپردازد.
حال سئوال مهمی که مطرح می شود این است که این هیات معتمد وزیرعلوم را چه کسانی تشکیل می دهند، براساس اعلام برخی روسای فعلی دانشگاهها، در بیشتر این هیات ها که برای نظارت و بررسی وضعیت دانشگاه ها اعزام می شوند یکی از افراد معتمد از دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه محل فعالیت سرپرست سابق وزارت علوم و مشاور فعلی دکتر رضا فرجی دانا حضور دارد.
البته در برخی موارد اعضای هیات علمی دانشگاه هایی مانند صنعتی اصفهان و امیرکبیر نیز این هیات معتمد را همراهی می کنند.
شنیده ها حاکی از آن است که دکتر هوشنگ طالبی نیز که اکنون سرپرستی دانشگاه اصفهان را دارد در برخی موارد از اعضای هیات معتمد وزیرعلوم بود که بعد از مدتی فعالیت در این هیات به عنوان سرپرست دانشگاه اصفهان معرفی شد.
در این میان برخی از روسای دانشگاهها نیز اظهار می دارند که به آنها اعلام شده هیأتی به دانشگاهشان اعزام نخواهد شد.
تا کنون روسای دانشگاه های خواجه نصیرالدین طوسی، تفرش، اصفهان، پیام نور، گیلان، علم و صنعت، براساس گزارش هیات معتمد وزیرعلوم تغییر کرده اند.