شناسهٔ خبر: 19550 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

گلایه‌های کارگردان «اینجا شهر دیگریست» از بی‌مهری‌هایی که به فیلمش شده

احمدرضا گرشاسبی کارگردان فیلم «اینجا شهر دیگری است» با انتقاد مبنی بر عدم حمایت از فیلم خود گفت: چرا فیلم باید در روزهای جام جهانی و برای یک سانس در ظهر، آن هم در یک سینما، بدون پوستر و تبلیغ اکران شود.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از فارس؛ دوم مرداد ماه فیلم «اینجا شهر دیگری است» در قالب مجموعه جشن‌ «ماه خوب خدا» توسط مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برای مردم اکران شد. پس از اکران این فیلم احمدرضا گرشاسبی، کارگردان این فیلم سینمایی به روی صحنه رفت و به سوال‌های مخاطبان درباره این فیلم سینمایی پاسخ داد.

گرشاسبی در ابتدای صحبت‌های خود با اشاره به کمبودهایی که در تولید و اکران فیلمش وجود داشته است، گفت: کسانی در تولید و تهیه فیلم حضور دارند که ایستادگی در مقابل آن‌ها خیلی سخت است. آن‌ها حداقل امکانات را برای ما در نظر گرفتند که گفتنش غیر قابل باور است. باید بگویم که در حق فیلم «اینجا شهر دیگری است» که درباره حضرت علی(ع) است ظلم شد.

وی تصریح کرد: من از این بابت متاسفم که با پروژه‌ای که مربوط به حضرت علی (ع) است، اینگونه برخورد می‌شود. روزی که این پروژه می‌خواهد ساخته شود به من می‌گویند که نباید بیش از 40 هنرور داشته باشی و برای این پروژه تاریخی نباید بیش از 20 رأس اسب بگیری، بعد در آبادان سر صحنه می‌رویم و به ما می‌گویند به خاطر کمبود بودجه فقط 11 رأس اسب داریم. ما را به اردوگاه راهیان نور بردند تا پول هتل ندهند. البته من همه این‌ها را نوشتم که برای تاریخ می‌ماند.

وی با اشاره به اینکه برای فیلمش بودجه چندانی اختصاص داده نشده است، گفت: من عاشق شهید چمران هستم، چرا که خودم زمانی که 19 سالم بود در آمریکا درس می‌خواندم و حتی وقتی برای حضور در کنار این شهید بزرگوار می‌خواستم به لبنان بروم گذرنامه جعلی هم آماده کردم. اما فارغ از اینکه فیلم «چ» و ابراهیم حاتمی‌کیا را دوست دارم و تحسینشان می‌کنم، این سوال برایم پیش می‌آید که چرا برخی برای فیلم «اینجا شهر دیگری است» که درباره حضرت علی (ع) است با بی‌مهری رفتار می‌کنند اما برای فیلم شهید چمران 8 میلیارد هزینه می‌کنند. دو روز زندگی دکتر چمران را با هشت میلیارد با دوسال فیلمبرداری می‌سازند اما وقتی نوبت به فیلم من می‌رسد می‌گویند 52 روز وقت داری که با بودجه‌ای کمتر از یک میلیارد تومان فیلم را بسازی. من برای این فیلم هیچ تمرینی نداشتم و یک روز هم تعطیلی نداشتیم.

گرشاسبی ادامه داد: سوال اینجاست که چرا حالا که این فیلم ساخته شده است، فیلم را اینطور اکران کردند؟ چرا فیلم باید در روزهای جام جهانی و برای یک سانس در ظهر، آن هم در یک سینما، بدون پوستر و تبلیغ اکران شود؟ این سؤال‌هایی است که باید جواب دهند. چرا تهیه‌کننده غیبش زده است و در هیچ نشست و اکرانی حضور پیدا نمی‌کند.

* برای ساخت فیلم دو بار نهج‌البلاغه را خواندم

وی افزود: کسی این فیلم را ساخته است که برای این فیلم دو بار نهج البلاغه را خوانده و یادداشت‌برداری کرده است. من با یک ارادت عاشقانه این فیلم را ساختم. چرا با این فیلم که با حداقل امکانات ساخته شده است اینگونه برخورد میشود. چرا تهیه کننده که پول فیلم را گرفته است بعد از فیلمبرداری سراغی از ما نمیگیرد و در هیچ یک از اکرانها نمی‌آید؟ من با اشک و گریه این فیلم را ساختم. این فیلم خانوادهها را با امامت آشنا می‌کند. خانواده‌ها لازم است که بفهمند امامشان چگونه در قبال گرسنگی جامعه جوابگو بود و این امام چگونه با مردم فصاحت و بلاغت سخن می‌گوید.

گرشاسبی در پاسخ به این سوال که چه کسانی به این فیلم ضربه زده است، گفت: اگر قرار است خدایی نکرده این انقلاب ضربه بخورد نه داعش، نه آمریکا و نه اسرائیل نمی‌تواند کاری کنند، بلکه این انقلاب از درون ضربه می‌خورد. همانطور که جبهه مقابل امیر المومنین (ع)، مثلث ناکثین، مارقین و قاسطین از درون جامعه اسلامی بودند. این جماعت را ما باید بشانسیم، شما بروید و بعد ببینید که چه خانه‌های ساختند. پنج سال این پروژه سینمایی خوابیده بود و حالا که این فیلم ساخته شد وقتی در مورد وضعیت اکران از آنها سوال می‌کنیم به ما جواب نمی‌دهند.

* پخش نامناسب تیزر تبلیغاتی فیلم

کارگردان «اینجا شهر دیگری نیست» در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تبلیغات بد فیلمش گفت: بعد از اینکه برای این فیلم تیزر تبلیغاتی ساختیم تحویل تلویزیون دادیم. حالا بعد از اینکه فیلم سوخت، تازه تلویزیون آن را پخش می‌کند. من بارها گفتم اگر فیلم بد آموزی دارد به ما بگویید در حالی که 10 جای فیلم واقعا انسان را منقلب می‌کند. همین بنیاد فارابی دو بار فیلم را برای عده‌ای به صورت خصوصی پخش می‌کند تا از این فیلم ایراد تاریخی بگیرند تا ایراد تاریخی را بهانه کنند تا فیلم اکران نشود اما نتوانستند ایراد بگیرند.

بر اساس این گزارش، فیلم سینمایی «اینجا شهر دیگری است» داستان تاریخ پس از ضربت خوردن حضرت علی(ع) را روایت می‌کند و ظلم‌هایی که به ایشان از سوی افراد مختلف روا شده در فیلم دیده می‌شود. فیلم یک شب پس از ضربت خوردن حضرت‌ علی(ع) تا زمان شهادت را به تصویر می‌کشد. قصه در مدت زمان 24 ساعت می‌گذرد. داستان حول محور چهار شخصیت اصلی می‌گذرد که یک زن و سه مرد آن را ایفای نقش می‌کنند. در «اینجا شهر دیگری است» داریوش ارجمند، پریوش نظریه، داوود فتحعلی‌بیگی، فرخ نعمتی، پژمان بازغی، هومن برق‌نورد، علیرضا کمالی‌نژاد، حسین سلیمانی، مسعود انتظاری و ... به ایفای نقش‌های اصلی می‌پردازند.

نظر شما