کتاب و نشر

فرد دالمایر

نگاهی به کتاب «در جست‌وجوی زندگی خوب» اثر فرد دالمایر

زیستن در زمانه عسرت

دالمایر در کتاب خود چند بار بر این موضوع تاکید می‌کند که زندگی خوب، صرفا در چارچوب «درست اعتقادی» (Orthodoxy) قابل تعریف و تحقق نیست. برای خوب‌ زیستن، باید به ساحت رفتار و عمل وارد شد.

  • ۶ ساعت قبل

    تصویری از روزگار رونق دودمان صفوی‌

    احمد بازماندگان خمیری گفت: سفرنامۀ آبه‌کاره یکی از مهم‌ترین سفرنامه‌هایی است که از دورۀ صفویه برجای مانده است اما متأسفانه تاکنون توجه چندانی به آن نشده است. او در دوره‌ای از ایران و هند دیدن کرد که اوج رقابت‌های تجاری بین کشورهای اروپایی بود.

  • ۱۰ ساعت قبل

    علیه پوزیتویسم

    علوم انسانی با همه اهمیتش، از فلسفه برآمده و خاستگاهش اندیشه فلسفی بوده است. بنابراین اگر قرار است تأملی در امکان علوم انسانی شود به فلسفه و مباحث فلسفی مرتبط است.

  • ۱۳ ساعت قبل

    تبعید فلسفه

    آسمان خاکستری یأس‌آور، دریای خاکستری ... حتی مرغ‌های دریایی هم خاکستری هستند. اندوه، اندوه دوری از خانه، درماندگی. اما این روسیه است، سرزمین پدران و اجدادمان. دلم می‌لرزد. واقعاً برای همیشه می‌رویم؟ به خاطر بقیه، نقابی از امید و شادی به چهره دارم، و بالاتر از همه، شاید به خاطر خودم. آنچه لنینیسم از جان و دل روسیه کند، همان‌هایی بودند که سوار بر کشتی، کشور را ترک کردند.

  • ۳ روز قبل

    رونمایی از ترجمه کتاب منابع آلمانی درباره تاریخ صفوی ایران و خلیج‌فارس

    مدیرکل ارشاد هرمزگان گفت: ترجمه کتاب منابع آلمانی درباره تاریخ صفوی ایران و خلیج‌فارس به مناسبت روز ملی خلیج فارس رونمایی خواهد شد.

  • ۴ روز قبل

    عرضه بیش از ۸۰ اثر از ایران در نمایشگاه «ادبیات غیرداستانی» مسکو

    با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، بیش از ۸۰ عنوان کتاب ایرانی در نمایشگاه بین‌المللی «ادبیات غیرداستانی» مسکو به مخاطبان روس عرضه شد.

  • ۵ روز قبل

    برداشت جامعه‌شناسانه از دین و دینداری

    کتاب «تأملاتی پیرامون دین در حوزه عمومی» نوشته بهروز قمری تبریزی سعی کرده که برداشتی متفاوت و جامعه‌شناسانه از نقش دین و دینداری در جامعه مدرن ارائه دهد.

  • چین و مسئله موازنه قدرت با آمریکا ۷ روز قبل

    نگاهی به کتاب «وقتی چین بر جهان حکم می‌راند»؛

    چین و مسئله موازنه قدرت با آمریکا

    چین برای دستیابی به توازن قدرت با آمریکا راهبرد تاریخی مرکزگرایی در نظام بین‌الملل را دنبال می‌کند. این بدان معناست که از طرفی قصد دارد آمریکا را از منطقۀ آسیا-پاسفیک منزوی و سپس اخراج کند و در سطح نظام بین‌الملل سازمان‌ها و قواعد بین‌المللی را در اختیار خواسته‌های خود قرار دهد.

  • ۱۱ روز قبل

    فلوشیپ و ماجراهایش!

    نخستین فلوشیپ نشر تهران همزمان با سی‌وششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود و هنوز برگزار نشده، حاشیه‌هایی به همراه داشته است.

  • ۱۲ روز قبل

    رمان روسی «شغال‌ها حریف شیر نمی‌شوند» رونمایی می‌شود

    مراسم رونمایی از رمان روسی «شغال‌ها حریف شیر نمی‌شوند» برگرفته از زندگی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی روز چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ماه در خانه کتاب مسکو برگزار می‌شود.

  • ۱۴ روز قبل

    کتاب «راه خون» منتشر شد

    «راه خون» شامل یادداشت‌های شهید غلامرضا صالحی از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۷ است که به صورت روزانه نوشته شده است.

  • ۱ ماه قبل

    «صد سال تنهایی» چگونه به سریالی تماشایی تبدیل شد؟

    اقتباس از رمان «صد سال تنهایی» یکی از دشوارترین چالش‌های سینما و تلویزیون به حساب می‌آید. این اثر به خاطر تعدد شخصیت‌ها و پیچیدگی روابط میان آن‌ها و بهره‌گیری از رئالیسم جادویی، فضایی خاص و منحصربه‌فرد دارد که به تصویر کشیدن آن را سخت می‌کند. جادوی ادبی گابریل گارسیا مارکز در سراسر داستان جاری است و همین امر باعث شده که بسیاری از کارگردانان از ساخت فیلم یا سریالی بر اساس آن هراس داشته باشند.

  • ۱ ماه قبل

    الهیات طبیعی و وحیانی در اسلام و مسیحیت نقش مشابهی داشته‌اند

    پروفسور «چارلز تالیافرو» استاد کالج سنت اولاف و عضو انجمن فیلسوفان آمریکا معتقد است از نظر تاریخی، الهیات طبیعی و الهیات وحیانی در هر دو سنت مسیحیت و اسلام نقش مشابهی داشته‌اند. در هر دو سنت، تعادلی بین این دو وجود داشته و هر دو سنت بر یکدیگر تأثیر گذاشته‌اند. شاید بزرگ‌ترین متأله طبیعی در غرب، توماس آکویناس، تحت تأثیر فیلسوف مسلمان ابن رشد بوده است.

  • ۱ ماه قبل

    سهم آل بویه در پاسداشت و بازیابی هویت ملی

    عباس پناهی، دانشیار تاریخ و مطالعات ایران‌شناسی دانشگاه گیلان گفت: در این کتاب با تحلیل چراییِ کم توجهی به زبان فارسی، با نشان دادن دیگر عناصر مهم هویت ایرانی / ساسانی در این دوره، نقش و سهم دولت آل بویه در پاسداشت و بازیابی هویت ملی / ایرانی و انتقال فرهنگ و هویت ایرانِ ساسانی به دوران اسلامی را آشکار سازد.عباس پناهی، دانشیار تاریخ و مطالعات ایران‌شناسی دانشگاه گیلان گفت: از نظر محتوایی در مقالات کتاب «نقش و کارکرد بویهیان در گستره ایران و جهان اسلام» به تمامی حوزه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و هنری عصر آل بویه پرداخته شده است، به گونه‌ای که این اثر نوعی دایره‌المعارف خلاصه شده از جامعه عصر بویهی را بازنمایی می‌کند.

  • ۱ ماه قبل

    چهار عنوان کتاب جدید انتشارات مرکز دائرةالمعارف در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳

    چهار عنوان کتاب جدید «چهل‌چراغ»، «نقاوةالادوار و تصانیف»، «خور و بیابانک در گذرگاه تاریخ» و «معماری بومی سواحل و بنادر شمالی خلیج‌فارس» در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳، توسط انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی منتشر شدند.

  • ۱ ماه قبل

    انتشار یادداشت‌های جلال آل احمد برای اولین‌بار

    جلد اول «یادداشت‌های روزانه جلال آل ­احمد» با تدوین محمدحسین دانایی از سوی انتشارات اطلاعات منتشر شد و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

  • ۱ ماه قبل

    زرتشتیان در تاریخ اسلام آغازین و در دوره پساباستان

    اندرو. دی. مگنسون در پژوهشی تاریخی، فکری و تحلیلی تلاش کرده تا زاویه‌ای از رابطه اولیه میان زرتشتی‌های ساکن در فلات ایران و مسلمانان فاتح را مورد کندو کاو قرار دهد. برای درک اهمیت این رویارویی درک ماهیت دین زرتشتیان در دوره پساباستان مهم است.

  • ۱ ماه قبل

    کتاب «بازی‌سازی تاریخ»؛ رویکردی جدید به آموزش علوم اجتماعی

    کتاب بازی‌سازی تاریخ یک رویکرد جدید به آموزش علوم اجتماعی به بررسی نقش بازی‌ها در آموزش تاریخ می‌پردازد و فواید استفاده از تکنیک‌های بازی‌سازی را برای یادگیری بهتر معرفی می‌کند.

  • ۱ ماه قبل

    حماسه سجادیه با خوانش سید مهدی

    اگر در جای‌جای کره‌ی زمین قدم بگذارید و با آدم‌ها هم‌کلام شوید، کمتر کسی را می‌یابید که نام حسین (ع) را نشنیده باشد و داستان حق‌طلبی و مظلومیتش را نداند. بعد از حدود هزار و چهارصد سال، داستان واقعه‌ی کربلا همچنان زنده، سوزناک و مملو از پیام در جریان است و می‌توان ردی از آن را در این جهان دگرگون‌شده دید.

  • ۱ ماه قبل

    چرا «گفتگو با کافکا» برای گوستاو یانوش مهم بود؟

    یانوش شیفته کافکا و تشنه دانستن بود و ما لابه‌لای این گفتگوها، به کافکا نزدیک می‌شویم. ما با کافکا دیگر تنها به عنوان یک چهره ادبی روبه‌رو نیستیم؛ بلکه با او به عنوان یک انسان، با تمام ضعف‌هایش مواجه می‌شویم.

  • ۱ ماه قبل

    ایرج افشار و آثار سترگ و پُربرگ و باری که به یادگار ماند

    کتاب «این دفتر بی‌معنی» یادگارنمای فرهنگی از ایرج افشار است. وی در این کتاب چنین نوشته است: اگر به نوشتن این مجموعه پرداختم برای آن است که آیندگان را از اطلاعاتی که خودم داشته‌ام آگاه کنم و به مطالبی بپردازم که کمتر در نوشته‌های دیگران بدان‌ها پرداخته شده است.