سینما و رسانه

اگتای براهنی

گفت‌وگو با اگتای براهنی به بهانه نمایش فیلم پیر پسر در جشنواره فیلم فجر

من روشنفکرم!

در جامعه ما نگاه ویژه‌ای نسبت به جایگاه پدر وجود دارد. موضوع این است که من فیلم خود را کاملاً اجتماعی نمی‌دانم. به‌هرحال جامعه در اینجا صرفاً بستری است که داستان در آن روایت می‌شود. مانند رودخانه‌ای که ما در آن قایق‌سواری می‌کنیم. اما آنچه درون این قایق رخ می‌دهد، روایت دیگری است و ارتباطی با سایر قایق‌هایی که در همان رودخانه قرار دارند، اعم از پدران، مادران، دیگران و... ندارد. این قایق ما یک استثناست.

  • دیروز ۰۷:۵۱

    سینما در هند عبادت است

    سینمای هند نه تنها با جذابیت‌های فراوان خود توانسته است در ایران و دیگر کشورهای آسیایی طرفداران زیادی پیدا کند، بلکه این سینما توانسته است مرزهای فرهنگی را بشکند و به یک زبان جهانی تبدیل شود. از زمان فیلم‌هایی مانند «شعله» تا امروز، سینمای هند همچنان جایگاه ویژه‌ای در دل مردم ایران دارد. این سینما با داستان‌های عاشقانه و مفاهیم انسانی، همچنان بخش بزرگی از تجربه فرهنگی مردم ایران را شکل می‌دهد.

  • ۱۱ روز قبل

    آوینی و معنای تازه هنر انقلابی

    بیستم فروردین ماه، یادآور حضور و سلوک معنوی و معرفتی یکی از پیام آوران فرهنگ متعالی ایثار و شهادت، راوی فتح شاهدان مدارج قدسی جبهه و جهاد، سید شهیدان اهل قلم، شهید «سید مرتضی آوینی» است که در تقویم کشورمان بهمین مناسبت، «روز هنر انقلاب اسلامی» نیز نام گرفته است.

  • ۱۲ روز قبل

    کیومرث پوراحمد؛ صدای خاموش‌شده‌ قصه‌گو

    کیومرث پوراحمد، کارگردانی که با آثارش بخشی از خاطرات جمعی ما را ساخت، حالا دو سال است که دیگر نیست. رفتنش، تنها فقدان یک فیلم‌ساز نبود؛ نشانه‌ای هشداردهنده از انزوای هنرمندانی است که دیده نمی‌شوند، شنیده نمی‌شوند، و در سکوت می‌میرند.

  • ۱۲ روز قبل

    مرجعیت رسانه‌ای تنها با افزایش تعداد شبکه‌ها و برنامه‌ها به دست نمی‌آید

    محمد هاشمی رفسنجانی، باور دارد اگر صداوسیما چهره روسای جمهور پیشین از جمله مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و سید محمد خاتمی را سانسور می‌کند به دلیل دیدگاه‌های جناحی و سیاسی حاکم بر این رسانه است.

  • ۱۲ روز قبل

    نمایش «برهوت» در جشنواره «زاغ طلایی» روسیه

    نمایش فیلم سینمایی «برهوت» در بخش مسابقه جشنواره «زاغ طلایی» روسیه، رقابت فیلم کوتاه «شال سیاه» در دو جشنواره در پرتغال و اسپانیا و حضور کانون پرورش فکری کودکان از جمله اخبار سینمایی است.

  • ۱۳ روز قبل

    اجرای نمایش‌های «تلقین» و «همت بلند جنابعالی» و انتشار یک فراخوان تئاتری

    اجرای نمایش‌های «تلقین»، «وقتی الاغ‌ها عاشق می‌شوند»، «همت بلند جنابعالی» و انتشار فراخوان فصل جدید بوتیک تئاتر ایران از جمله خبرهای تئاتر است.

  • ۱۳ روز قبل

    مینی‌سریال «نوجوانی» و مسئلۀ نسل z

    مینی‌سریال «نوجوانی» به کارگردانی جک ترون و استون گراهام، با رویکردی متفاوت بحران‌های نسلی را به تصویر کشیده است. این اثر با پرداختی انتقادی به ساختار آموزشی و شبکه‌های اجتماعی، میان تضاد زمانه و ساختار به پرسشی انسانی درباره نوجوانی می‌رسد.

  • ۱۵ روز قبل

    سینمای ایران و افق پیش چشم در 1404

    سینمای ایران پس از پایان تعطیلات نوروز در حالی فعالیت رسمی خود را آغاز می‌کند که در یک سال گذشته روزهای پرچالشی را پشت سر گذاشته و حالا با تغییراتی که احتمالا هنوز تمام نشده، آماده ریل‌گذاری جدید می‌شود.

  • ۱۵ روز قبل

    حاشیه های نمایش خانگی در سالی که گذشت

    پلتفرم‌های وی‌اودی در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ با اتفاقات و حاشیه‌های فراوانی مواجه شدند.

  • ۱ ماه قبل

    برنامه تعطیلی سینماها در شب‌های قدر

    با فرا رسیدن ایام عزاداری شب‌های قدر، سینماهای سراسر کشور از اذان مغرب چهارشنبه ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۳ تا صبح دوشنبه ۴ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ تعطیل هستند.

  • ۱ ماه قبل

    بنیاد سینمایی فارابی بدون مدیرعامل اولویت‌های جدیدش را اعلام کرد

    در شرایطی که پس از گذشت بیش از چهار ماه، بنیاد سینمایی فارابی هنوز مدیرعامل رسمی ندارد، اولویت‌های حمایتی و زمان‌بندی تولیدات آن برای سال ۱۴۰۴ اعلام شد.

  • ۱ ماه قبل

    جشنواره بین‌المللی فیلم «آوای صلح» برگزار می‌شود

    معاون فرهنگی و هنری خانه سرباز صلح ایران از برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم «آوای صلح» خبر داد.

  • ۱ ماه قبل

    پایان قصه ستارگان سینما و دوبلاژ ایران

    سال ۱۴۰۳ برای جامعه هنری ایران، سالی مملو از فقدان‌های تلخ بود. در این سال، چهره‌های سرشناسی از عرصه سینما، تلویزیون و دوبلاژ چشم از جهان فروبستند و جای خالی‌شان برای همیشه در هنر این سرزمین احساس خواهد شد. از منوچهر والی‌زاده، صدای جاودان لوک خوش‌شانس، تا رضا داوودنژاد، بازیگر محبوب، هر یک میراثی گران‌بها از خود به جا گذاشتند.

  • ۱ ماه قبل

    صنعت نمایش خانگی به روزمرگی افتاد؟

    سال ۱۴۰۳ برای صنعت نمایش خانگی سالی پررقابت و چشمگیر بود؛ رقابت شدید میان پلتفرم‌ها و افزایش تولیدات به ۴۷۹ قسمت، این صنعت را به‌طور قابل توجهی جلو برد.

  • ۱ ماه قبل

    تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره فیلم فضای باز

    با توجه به استقبال صورت گرفته و درخواست‌های مکرر فیلمسازان، مهلت ارسال آثار به نخستین جشنواره ملی فیلم فضای باز تا تاریخ ۱۵ فروردین‌ ۱۴۰۴ تمدید شد.

  • ۱ ماه قبل

    ماجرای حذف نام کارگردان سریال «معاویه»

    احمد مدحت کارگردان مصری سریال «معاویه»: العریان (دیگر کارگردان این سریال) به دلیل ناراحتی از حذف برخی صحنه‌ها هنگام بازبینی‌های نهایی، تصمیم گرفته نام خود را از سریال کنار بگذارد.

  • ۱ ماه قبل

    شوک پخش سریال معاویه

    با پخش سریال معاویه به نظر می‌رسد بازی عرضه سرگرمی در رمضان از چهارچوب‌های معمول خارج و بدل به اتفاقی استراتژیک در منطقه شود

  • ۱ ماه قبل

    اعلام برندگان اسکار ۲۰۲۵/ سومین جایزه اسکار برای سینمای ایران

    مراسم نود و هفتمین دوره جوایز سینمایی اسکار برگزار شد و فیلم «آنورا» با کسب ۵ جایزه از جمله بهترین فیلم و کارگردانی به عنوان برنده بزرگ این جوایز شناخته شد. ضمن آنکه انیمیشن ایرانی «در سایه سرو» اسکار گرفت. این سومین اسکار برای سینمای ایران پس از اسکار فیلم‌های «فروشنده» و «جدایی نادر از سیمین» اصغر فرهادی است.

  • ۱ ماه قبل

    برنامه جدید رامبد جوان برای استندآپ کمدی

    رامبد جوان کارگردان و بازیگر شناخته شده در کنار اعلام برنامه نوروزی «کارناوال» از تدارک ساخت برنامه‌ای جدید در حوزه استندآپ کمدی خبر داد.

  • ۱ ماه قبل

    «تاسیان» و نمایش قبح شکنانه در تحریف تاریخ پهلوی

    سریال «تاسیان» با روایتی تحریف‌شده، ساواک را تطهیر می‌کند، انقلابیون را سطحی نشان می‌دهد و سبک زندگی اشرافی را ترویج می‌کند. قبح‌شکنی در بازنمایی تاریخ، این مجموعه را به ابزاری برای وارونه‌سازی واقعیت‌های پیش از انقلاب تبدیل کرده است.