به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ قفسههای کتاب داستانهای کودکان پر از شخصیتهای تخیلی و ابَرقهرمانان است. البته همین کتابها سبب شدند که بریتانیا دارای شخصیتهای ادبی قابلاحترامی چون «لوئیس کارول» و «رولد دال» شود.
گروهی جدید از متخصصان کتاب کودک در پی آن هستند فشاری ایجاد کنند تا بازار کتاب کودک دچار تغییرات جدی شود. این مباحثه اوایل ماه جاری آغاز شد و نویسندگان و تصویرگران برنده جایزه چون «مایکل مورپیورگو»، «مالوری بلکمان»، و «کوئنتین بلیک» جنگی به راه انداختند تا آینده وجود «خلاقیت» را در مدرسههای بریتانیا تضمین کنند. این سه نویسنده که حالا در جایگاه دولتی قرار دارند از افرادی که پیش از این در جایگاه قرار داشتند ناراحت هستند.
«کریس ریدال»، کاریکاتوریست مجله Observer در این باره میگوید: «دلم میخواهد از پیشینان این مقام بپرسم که چه کاری انجام دادهاند! سال گذشته به من نیز این پیشنهاد داده شد بنابراین من فکر میکنم کسانی که در این جایگاه قرار میگیرند فقط به اعتبار پیشنیان خود تکیه میکنند و فقط کارهای اداری این حوزه را به عهده میگیرند.»
مقام ارشد کتاب کودک در بریتانیا در سال 1999 و پس از گفتوگوی میان «مورپیورگو»، نویسنده «اسب جنگی» و «تد هیوز» درگذشته که بعدها اولین نفری شد که این مقام را به دست آورد تشکیل شد. نفر دومی که این مقام را به دست آورد «کوئنتین بلیک» است که نامش برای کمک به ادبیات کشور مورد توجه قرار گرفت.
سپس «آن فین» و سپس خود «مورپیورگو» و سپس «ژاکلین ویلسون» در سال 2005 این عنوان را به دست آوردند. در سال 2007 این مقام به «مایکل راسن» رسید. در سالهای بعد «آنتونی براون»، نویسنده و تصویرگر این مسئولیت را به عهده گرفت و در سال 2011 «جولیا دونالدسون»، نویسنده کتاب «گروفالو» عهدهدار این مسئولیت شد.
در طول خدمت هر کدام از این نویسندگان و تصویرگران به موضوعی خاص چون سواد تصویری، خوانندگان با ناتوانیهای خاص و نگارش کتاب برای جوانان توجه داشتند. حالا همه با هم جمع شدند تا خلاقیت را در مدارس بریتانیا افزایش دهند.
«ریدل» در این باره میگوید: «خلاقیت در کتابهای درسی ما بسیار پایین است. البته خلاقیت اساس یک حرفه نیست اما سبب افزایش کیفیت آن میشود. خلاقیت سبب افزایش احساس انسان میشود بنابراین باید توجه بیشتری به آن داشته باشیم. کودکان ما به کتابفروشی میروند و فقط با داستانهای فانتزی مواجه میشوند. اگر نویسندگان و تصویرگران خلاقیت بیشتری به خرج دهند میتوانند کودکان را از سنین کم با قهرمانان ملی کشور و دنیا آشنا کنند. در این صورت این افراد در بزرگسالی با اطلاعات زیادی مواجه خواهند شد. آثار فانتزی سبب افزایش تخیل در کودکان میشود و این نکته بسیار مثبتی است اما این گروه سنی نیاز به وجود شخصیتهای واقعی نیز دارند.»
نظر شما