نمایش همه
  • کتاب مردم علیه دموکراسی ۱۴۰۱-۰۸-۲۸ ۱۹:۱۰

    مردم علیه دموکراسی

    مردم علیه دموکراسی، همه‌ این خطرها را شرح داده و سعی کرده با پررنگ نشان دادن نقش ناسیونالیسم عقلانی، بهبود اقتصادی و تجدید ایمان اجتماعی، راه‌حل‌ها و راهکارهایی برای نجات، به مردم و حاکمان جهان ارائه دهد.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۲۸ ۱۸:۴۲

    بررسی تحولات نظام پادشاهی در بستر تاریخ ایران

    بخش عمده کتاب «بررسی تحولات نظام پادشاهی در بستر تاریخ ایران» مربوط به تاریخ معاصر ایران از آغاز صفویه تا پایان رژیم پهلوی است؛ چراکه عمده تحولات سلطنت در این دوره اتفاق افتاده و عصر صفویه نقطه شروع تحولات ایران معاصر است.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۱۱ ۱۵:۴۰

    شناخت وضعیت عمومی نظام پولی ایران در عصر قاجار چگونه بوده است؟

    کتاب «واحدهای پولی در عصر قاجار» اثری نسبتا مختصر برای شناخت وضعیت عمومی نظام پولی ایران طی یک و نیم قرن حاکمیت خاندان قاجار است که به شکلی تقریبا مدون و در قالب یک مقدمه و یازده فصل تدوین شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۴ ۲۰:۲۷

    جریان‌شناسی گروه‌ها از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی

    کتاب «نقش‌آفرینان عصر تاریکی: جریان‌شناسی گروه‌ها از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی» نوشته مرتضی صفارهرندی منتشر شد. مولف بر این باور است؛ شاید بحثی که در این کتاب مطرح می‌شود در شرایط سیاسی جدید کشور چندان شوقی برنیانگیزد.

  • ۱۴۰۱-۰۸-۰۴ ۲۰:۲۳

    پیروزی بر مصائب زندگی با سلاح فلسفه

    فیلسوف آمریکایی در کتاب «زندگی سخت است» راهکارهایی برای بهتر زندگی کردن در دنیای مدرن و نبرد با مشکلات، با تکیه بر فلسفه ارائه کرده است.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۳۰ ۱۷:۰۹

    شصت سال تأمل فلسفی یک متفکر مهم!

    وایت در جریان تحلیل‌های روشن اثرش، به مسائل محوری در فلسفه علم، دین، هنر، تاریخ، حقوق، سیاست و اخلاق می‌پردازد.

  • تأملاتی درباب گیوتین و دار ۱۴۰۱-۰۷-۳۰ ۱۶:۱۹

    تأملاتی درباب گیوتین و دار

    داستایفسکی می گوید که در واپسین دم پیش از اعدام آدمی، او، هر اندازه هم که دلیر باشد، اگر با این گزینه روبرو شود که در عوض مرگ، چند صباح برجای از عمرش را بر ستیغ صخره‌ای بی‎آب ­وعلف سپری کند، با جان ­و دل آن را برخواهد گزید.

  • کتاب بر آمدن اقتدارگرایی ۱۴۰۱-۰۷-۳۰ ۱۶:۱۶

    برآمدن اقتدارگرایی

    سرانجام این کتاب دیدگاه‌هایی در مورد چگونگی مقابله با اقتدارگرایان و شکست آنان با استفاده از روش‌های آزموده شده و موثر ارائه می‌دهد.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۱۴:۱۴

    دوران سلطنت چهل و پنج ساله‌ای که به «عصر الیزابت» معروف شد

    کتاب «انگلستان عصر الیزابت» نوشته ویلیام دبلیو. لیس با ترجمه پریسا صیادی توسط نشر ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۱۴:۱۲

    چرا دیپلماسی نتوانست جلوی وقوع جنگ را بگیرد؟/ روایت خواندنی فرامکین از بزرگترین تراژدی تاریخ بشر

    سوگند رجبی‌نسب گفت: دیوید فرامکین به بررسی موشکافانه جنگ و علل آن به زبان ساده می‌پردازد. عموم مردم نقشی در تصمیمات جنگ و صلح نداشتند و حتی نمی‌دانستند پشت درهای بسته چه کارهایی در دست انجام است. آن رهبرانی که در مورد این مسائل صحبت و تصمیم‌گیری می‌کردند، در جهان خود می‌زیستند که در آن از جنگ و جنگجو تجلیل می‌شد.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۱۴:۰۱

    فلسفه معنا با یک کتاب به بازار می‌آید

    استاد زبان‌شناسی دانشگاه کمبریج در کتاب «سمانتیک، پرگماتیک، فلسفه؛ سفری در معنا» که اوایل سال 2023 میلادی به بازار کتاب خواهد آمد، به تفکیک معناشناسی و معناشناسی عملی در متن پرداخته و فلسفه معنا را مورد بررسی قرار داده است.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۲۵ ۱۳:۵۳

    مبانی «ادبیات تطبیقی» از نگاه نامور مطلق

    رییس فرهنگستان هنر در کتاب «ادبیات تطبیقی» که از سوی نشر لوگوس به انتشار رسیده، به تشریح این گرایش علمی پرداخت.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۴:۳۸

    روایتی از چگونگی شکل‌گیری گروهک کومله و فعالیت‌های خرابکارانه‌اش

    «خروج از سایه» روایتی از چگونگی شکل‌گیری گروهک کومله و فعالیت‌های خرابکارانه این گروهک تروریستی و اعضای آن در جریان ماه‌های نخستینِ پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۴:۱۶

    نخستین رویارویی چین با قدرت‌های سلطه‌جوی اروپایی

    معادلات مختلفی در حوزه سیاست خارجی میان دیپلمات‌ها و سیاست‌مداران وجود دارد و شاید اگر روی تحقیقاتشان تمرکز کنیم متوجه اختلاف دیدگاه‌های فراوانی درباره اعتبار کشورها بشویم. یکی از بزرگترین کشورهایی که با قهر و آشتی‌اش می‌تواند تاثیرات فراوانی بر اقتصاد جهان بگذارد، چین است. در ادامه معرفی مختصری از کتاب «چین» نوشته هنری آ. کیسینجر می‌خوانید.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۴:۱۴

    بحران دموکراسی از زبان چامسکی

    کتاب «دنیا دست کیست؟» مصاحبه دیوید بارسمیان با نوام چامسکی است که توسط ضیاء‌الدین خسروشاهی و مسعود حسن‌پور ترجمه شده و نشر هونار آن را منتشر کرده است. چامسکی در این کتاب به بحران دموکراسی اشاره کرده و وجوه مختلف حاکمیت مردم بر مردم را روشن ساخته است.

  • ۱۴۰۱-۰۷-۱۹ ۱۳:۵۴

    نگاهی به کتاب «سرگذشت ایرانیان»

    کتاب «سرگذشت ایرانیان» خواننده را با تاریخ پرفراز و نشیب ایران و دوره‌های گوناگون آشنا می‌کند. این کتاب چکیده‌ای از تاریخ کامل کشور از پیدایش مادها تا پایان دوران قاجار است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۹ ۱۵:۴۷

    کتاب «ایران و جهان در آینه تاریخ» منتشر شد

    کتاب «ایران و جهان در آینه تاریخ» منتشر شد. این کتاب مجموعه مقاله‌های برگزیده سومین همایش از مجموعه همایش‌های ایرانشناسی مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۹ ۱۵:۴۲

    کشف بخش‌های پنهان مانده از تاریخ در «دودمان کَرت هرات»

    لارنس گودارد پاتر، در کتابی به بررسی یکی از دودمان‌های معروف هرات در کتابی با عنوان «دودمان کَرت هرات (دین و سیاست در ایران سده‌های میانی)» پرداخته است. این اثر از سوی محمد افضلی، مدیرمسئول فصلنامه هری و به خواستاری موسسه بایسنغر افغانستان به تازگی منتشر شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۱ ۲۱:۰۱

    پرتره فیلسوف گمنام به کتابفروشی‌ها می‌آید

    کتاب «پارفیت؛ یک فیلسوف و ماموریت او برای نجات اخلاق» که قرار است آوریل ۲۰۲۳ منتشر شود، نخستین کتاب درباره این فیلسوف کمتر شناخته شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۱ ۲۰:۴۳

    کتاب «امپراتوری‌های بیزانس و ساسانی» منتشر شد

    کتاب «امپراتوری‌های بیزانس و ساسانی» دربارۀ روابط روم و ساسانیان شناخت لازم را به خواننده می‌دهد، بلکه نقش و اهمیت ساسانیان را در تاریخ شرق دنیای کهن نیز می‌کاود.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۱۸:۴۱

    تحلیل آگامبن، اشمیت و بنیامین از قانون و خشونت

    سه متن اصلی کتاب حاضر جملگی مستقیما پیوند قانون و خشونت را تحلیل می‌کنند. کتاب «قانون و خشونت» گزیده مقالاتی از جورجو آگامبن، کارل اشمیت و والتر بنیامین است که توسط گروهی از مترجمان زیر نظر مراد فرهادپور منتشر شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۵۰

    تحلیل اندیشه‌های زیمل از منظر فلسفه و جامعه‌شناسی هرمنوتیک مدرن

    این کتاب اندیشه‌های زیمل را از منظر فلسفه و جامعه‌شناسی هرمنوتیک مدرن تحلیل می‌کند. فردیناند فلمن به‌طور ماهرانه زمینه تاریخی مفاهیم زیمل و تأثیر آن بر دیگر جامعه شناسان و فیلسوفان به ویژه در آلمان را ارائه می‌دهد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۳۷

    «شُکوه ایران باستان» منتشر شد

    کتاب «شُکوه ایران باستان» نوشته هانری اشترلین با ترجمه صبا لطیف‌پور منتشر شد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۴ ۱۷:۱۹

    چگونه امر متعالی به شناخت در می‌آید؟/ هستی اندیشه از معمای تعالی مبراست

    هوسرل می‌گوید هستی اندیشه یا به بیان دقیق‌تر خود پدیدار شناخت، جای پرسش ندارد و از معمای تعالی مبراست. این وجودها از همان آغاز در صورت بندی مسئله شناخت مفروض‌اند؛ این پرسش‌ها که چگونه امر متعالی به شناخت در می‌آید مسلما معنایش را از دست می‌داد اگر نه فقط امر متعالی بلکه خود شناخت نیز وانهاده شده بود.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۴ ۱۷:۱۷

    ماجرای درخواست رجوی از شهید قدوسی برای پست نخست‌وزیری در کتاب «راه»

    محسن رضایی در کتاب تاریخ شفاهی خود با عنوان «راه» به کینه منافقین از شهید آیت‌آلله قدوسی اشاره کرده و بیان می‌کند: آیت‌الله قدوسی دو هفته قبل از شهادتش برای من تعریف کرد مسعود رجوی مدتی قبل، پیش من آمد و گفت که ما مخلص روحانیت هستیم. شما من را نخست‌وزیر کنید، تا هرچه میل و خواست شماست، اجرا کنم.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۲ ۱۶:۰۵

    شاهنامه ایرانی‌ترین متن تاریخی است

    صفورا برومند گفت: از هر جنبه‌ای که نگاه کنیم این کتاب بسیار ارزشمند است و جای کار دارد و تاریخ ایران به نوعی بازبینی شده است. آرزو رسولی نیز بر این باور است: دوره ساسانی برای ما یک دوره پرابهام است. تاریخ فقط تاریخ سیاسی نیست بلکه برای اینکه جامعه کنونی را بشناسیم، لازم است که جامعه قدیم را در شاهنامه بیشتر بشناسیم.

  • کتاب به سوی جامعه ای عقلانی ۱۴۰۱-۰۶-۰۹ ۱۹:۴۲

    کتاب به سوی جامعه ای عقلانی

    هابرماس با پرابلماتیک کردن این ماجرا، پرسش‌ها و طرح بحث‌هایی را پیش روی دانشجویان و محققان گذاشته و با دعوت از آن‌ها، بازخوانی و پرسشگری در خصوص ساختاری که با سیاست‌زدایی از توده‌ها، دانشگاهیان و متخصصان، برای خودش مشروعیت دائمی خریده را، از نو برپا کرده است.

  • کتاب پایان الهی یا بشری تاریخ ۱۴۰۱-۰۶-۰۹ ۱۹:۳۵

    پایان الهی یا بشری تاریخ

    کتاب پایان الهی یا بشری تاریخ با عنوان فرعی (مجادله بلومنبرگ، لوویت و اشمیت درباب سکولاریزاسیون و مدرنیته) کتابی از ژانر فلسفه سیاسی است که توسط «جو پل کرول» به نگارش در آمده است .

  • ۱۴۰۱-۰۵-۳۱ ۱۰:۰۷

    «اندیشه سیاسی شیخ بهایی» روانه بازار نشر شد

    کتاب «اندیشه سیاسی شیخ بهایی» اثر ابوالفضل سلطان محمدی منتشر شد.

  • ۱۴۰۱-۰۵-۳۰ ۰۹:۲۴

    شریعتی؛ جامعه شناسی یا متکلم؟

    اساسا مفهوم هویت چندرشته‌ای یا میان‌رشته‌ای یعنی لزوما نه تاریخ است، نه جامعه‌شناسی، نه اسطوره‌شناسی و نه علم سیاست. امروز شریعتی در فضای روشنفکری دینی بیش از آنکه جامعه‌شناس باشد، متکلم است. شریعتی از همه گفتمان‌ها کمابیش تاثیر پذیرفته است.