نمایش همه
  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۶ ۰۷:۲۷

    آینده نئولیبرالیسم چگونه رقم می‌خورد؟

    حسن فشارکی مترجم کتاب «حدود نئولیبرالیسم» گفت: نکته‌ای که در نئولیبرالیسم مطرح است و در کتاب «حدود نئولیبرالیسم» کاملا شرح داده شد؛ همین منکوب شدن نظام سیاسی توسط نظام اقتصادی است که آن هم در شرایط خاصی وقتی که خود نظام اقتصادی به بحران برخورد می‌کند، نظام سیاسی دخالت می‌کند. در کشور ما هم این نئولیبرالیسم مطرح شده و مسئله فوق‌العاده مهم و مطرحی است و از طرفی، یک مخالفت بسیار شعارگونه و احساسی است

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۵ ۱۸:۵۶

    حاشیه‌هایی که «زمستان ۶۲» داشت

    «زمستان ۶۲» را از بهترین و مؤثرترین آثار اسماعیل فصیح می‌دانند که بهمن فرمان‌آرا برای آنکه این رمان را فیلم کند به ایران آمد اما نتوانست خواسته خود و آرزوی فصیح را محقق کند.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۵ ۱۶:۴۶

    نقش تجار در مشروطیت

    احمد بازماندگان خمیری، استادیار گروه تاریخ دانشگاه پیام نور مرکز بین‌الملل قشم گفت: به گمان من به مسئله رابطه سیاست و تجارت در تاریخ ایران پرداخته نشده است. اگر مطالعاتی انجام شده بیشتر در مورد دوره قاجار و معاصر به ویژه نقش تجار در مشروطیت است.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۱:۵۷

    سپندارمذگان و پژوهشی ژرف در کتاب اوستا و تاریخِ دینی ایرانیان باستان

    ایرانیان و نیاکان باستان؛ جشن و شادمانی را از جلوه‌های نیک زندگی می‌دانستند، از این‌روی آموزگاران و فرمانروایان باستانی این سرزمین، شادمان زیستن را برای همگان آرزو کرده‌اند. در سنگ‌نگاره‌ای از روزگار هخامنشی چنین آمده است: «بزرگ است اهورامزدا که آسمان را آفرید، که زمین را آفرید، که انسان را آفرید و شادی را برای انسان آفرید.» چنین برداشت می‌شود که خواسته و آرزوی فرمان‌روایان آن روزگار برای همه‌ی مردمان، سُرور و شادمانی آنان بوده است.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۴ ۱۰:۵۲

    فرایند داوری نمایشنامه در کتاب سال؛ از غربالگری تا انتخاب نهایی

    شهرام زرگر، مترجم، مدرس و داور با سابقه در حوزه نمایشنامه‌نویسی و ترجمه، در چهل‌ودومین دوره جایزه کتاب سال به عنوان داور گروه هنر حضور داشته است. او در گفت‌وگویی با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از روند داوری، معیارهای انتخاب آثار، چالش‌های داوری در بخش نمایشنامه و وضعیت کلی ترجمه و تألیف در این حوزه گفته است.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۱ ۱۴:۵۳

    «کتاب شرق» ویژه زندگی و آثار رضا داوری اردکانی منتشر شد

    روزنامه شرق، کتاب شرق را در بهمن ماه ۱۴۰۳، ویژه زندگی و آثار رضا داوری اردکانی، با عنوان «آزادی آغاز انسان است» منتشر کرده است.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۱ ۱۱:۴۹

    چرا هگل امپراتوری هخامنشی را نخستین امپراتوری تاریخ می‌داند؟

    هگل، فیلسوف مشهور آلمانی ایرانیان را نخستین ملت تاریخی و امپراتوری هخامنشی را نخستین امپراتوری تاریخ می‌داند و می‌گوید: «از دیدگاه سیاسی، ایران زادگاه نخستین امپراتوری راستین و حکومتی کامل است که از عناصری ناهمگن [بی‌گمان به معنای نسبی] فراهم می‌آید.

  • فرد دالمایر ۱۴۰۳-۱۲-۰۱ ۰۸:۲۹

    نگاهی به کتاب «در جست‌وجوی زندگی خوب» اثر فرد دالمایر

    زیستن در زمانه عسرت

    دالمایر در کتاب خود چند بار بر این موضوع تاکید می‌کند که زندگی خوب، صرفا در چارچوب «درست اعتقادی» (Orthodoxy) قابل تعریف و تحقق نیست. برای خوب‌ زیستن، باید به ساحت رفتار و عمل وارد شد.

  • ۱۴۰۳-۱۲-۰۱ ۰۸:۱۳

    کتاب زیاد است، خواننده نیست

    آمارهای بازار نشر نشان می دهند که تعداد قابل توجهی کتاب در بازار نشر منتشر می شود اما یا دیده نمی‌شود یا خوانده نمی‌شود.

  • ۱۴۰۳-۱۱-۳۰ ۲۲:۰۶

    «داستان سیطره اروپا بر جهان» به روایت هافمن

    «داستان سیطره اروپا بر جهان» اثر فیلیپ تی. هافمن عنوان نخستین کتاب از مجموعه شناخت جهان انتشارات بلوچ است که در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

  • ۱۴۰۳-۱۱-۳۰ ۲۱:۱۰

    دلیل کاهش فروش کتاب‌های شعر چیست؟

    یک‌شاعر آیینی می‌گوید شبکه‌های اجتماعی یکی از دلایلی هستند که فروش کتاب را کم کرده‌اند ولی با این‌همه هنوز می‌شود کتاب خرید و کتاب خیلی گران نیست.

  • ۱۴۰۳-۱۱-۳۰ ۲۱:۰۲

    واکاوی مجاهدت‌های مشروطه‌خواهان ایران

    علیرضا ملائی توانی، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: امیدوارم علاقه‌مندان با خواندن این کتاب با جانفشانی‌ها، سخت‌کوشی‌ها و مجاهدت‌های مشروطه‌خواهان ایران و زحمات آنها برای استقرار دموکراسی و برابری و آزادی در جامعه ایران آشنا شوند.

  • انتشارات علمی و فرهنگی ۱۴۰۳-۰۲-۰۴ ۱۱:۰۰

    انتشارات علمی و فرهنگی چگونه از عرش به فرش رسید؟

    مهمترین عامل فاصله گرفتن انتشارات علمی و فرهنگی از روزگار درخشان خود، نامش بود؛ نامی که سبب شد مدیرانش از خاطر ببرند که شأن نزول این مرکز برای چه بوده است.

  • چشم روز ۱۴۰۲-۰۴-۲۸ ۱۶:۵۷

    چشم روز روی کاغذ نیامد!

    «چشم روز» حاصل گفتگوهای چند ساله حامد زارع با رسول جعفریان، استاد دانشگاه تهران در 365 صفحه منتشر شد.

  • ۱۴۰۲-۰۳-۲۲ ۱۳:۲۰

    مواجهه مدرنیته با فرهنگ و زندگی در ایران

    این کتاب مطالعاتی ناظر بر مواجهه مدرنیته با فرهنگ و زندگی در ایران است. این تجارب بارها هم از منظر قدرت دولتی و هم از منظر کنش‌های اجتماعی و مردمی موضوع نقد و بررسی بوده‌اند.

  • ۱۴۰۲-۰۲-۱۸ ۱۱:۳۲

    اهمیت «هانا آرنت» بودن

    انتشارات دانشگاه آکسفورد در جدیدترین کتاب از مجموعه معرفی‌های بسیار کوتاه، به معرفی اجمالی هانا آرنت، روشنفکر برجسته قرن بیستم و اهمیت اندیشه‌ او در دوران معاصر پرداخته است.

  • ۱۴۰۲-۰۲-۱۸ ۱۱:۳۰

    منابع دست اولی درباره آلفرد آدلر در ایران ترجمه نشده است/ به پدربزرگ‌های روانکاوی سر نمی‌زنیم!

    آدلر در کنار فروید و یونگ نقش نافذی بر پیشرفت روان‌درمانی مدرن داشته است اما در کشور ما به او بی‌توجهی شده است. یکی از دلایل این امر می‌تواند این باشد که در کشور ما بیش از آنکه کتاب‌های خود آدلر ترجمه شوند، کتاب‌هایی در مورد آدلر یا نظریات او ترجمه یا تألیف شده‌اند؛ این کتاب‌ها هرچقدر هم دقیق به‌نگارش درآمده باشند، جای منابع دست اولی که از خود آدلر موجود است را نمی‌گیرند.

  • ۱۴۰۲-۰۲-۱۸ ۱۱:۲۶

    جنگ برای هزاران سال دیرپاترین الگوی تعامل درون و بین دولت‌هاست

    کتاب «تأملی درباره جنگ» اثر جک اس. لوی و ویلیام آر. تامپسون به ترجمه مجید محمدشریفی توسط نشر گستره منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • ۱۴۰۲-۰۲-۱۲ ۱۲:۰۳

    انتشار کتابی در تبیین رابطه «دلوز و زمان»

    زمان از مسائل مورد توجه ژیل دلوز، فیلسوف فرانسوی است که بر مبنای این مولفه، وی درصدد پویایی‌بخشی به اندیشه و تفکر بود. کتاب «دلوز و زمان» سعی دارد با دستمایه قرار دادن و کند و کاو جستارهای دلوز بر آثار و اندیشه متفکرانی چون اسپینوزا، نیچه، هوسرل، برگسون و فوکو، نقش فلسفه زمان در اندیشه دلوز را تبیین کند.

  • ۱۴۰۲-۰۲-۱۱ ۱۳:۱۲

    اومانیسم؛ «از نظر انسانی ممکن» یا غیرممکن؟

    کتاب جدید سارا بیک‌ول، نویسنده برتر حلقه منتقدان کتاب آمریکا، با مرور دیدگاه‌های برخی شخصیت‌های شاخص فلسفی و ادبی، به بررسی اومانیسم به عنوان یک سنت فکری و فلسفی می‌پردازد.

  • ۱۴۰۲-۰۲-۱۱ ۱۲:۵۲

    ترجمه پیروز سیار از کتاب مقدس و امتیازات آن

    چهارمین جلد از مجموعه مجلدات عهد عتیق با عنوان «کتاب‌های پیامبران» – بر اساس کتاب مقدس اورشلیم – با ترجمه پیروز سیار به همت انتشارت «هرمس» و با همکاری نشر نی در حدود یک‌هزار و صد صفحه منتشر و در دسترس دین پژوهان و علاقه‌مندان به مطالعات ادیان قرار گرفته است. عظیم محمودآبادی با اشاره به تاریخ ترجمه کتاب مقدس در جهان و ایران به ویژگی‌ها و امتیازات ترجمه پیروز سیار پرداخته است.

  • ۱۴۰۲-۰۲-۱۱ ۱۲:۳۷

    منطق به روایت هوسرل

    پژوهش‌های منطق یکی از اثرگذارترین و مهم‌ترین کتاب‌های ادموند هوسرل، بنیانگذار پدیدارشناسی و دومین اثری است که از وی به چاپ رسیده. او پیش از این کتاب جلد اول فلسفه علم حساب: پژوهش‌های روانشناختی و منطقی را منتشر کرده بود.

  • ۱۴۰۲-۰۲-۱۰ ۱۲:۳۵

    روشن‌سازی بخشی از تاریخ کشور در سینما رکس آبادان/ قضاوت تاریخ از فاجعه آدم‌سوزی

    آدم‌سوزی سینما رکس آبادان یکی از وقایع تاریخی این مملکت است و روشن شدن این فاجعه در حقیقت روشن‌سازی بخشی از تاریخ کشور و جامعه بشری است.

  • ۱۴۰۲-۰۲-۰۴ ۱۷:۱۱

    عشق به فلسفه و ریشه‌شناسی اندیشه

    جامعه روان­شناسی از فلسفه دور شده است با اینکه هنوز فلسفه و روان­شناسی در هم تنیده‌­اند و در بسیاری موارد با هم تداخل دارند. این کتاب ارزشمندی است که می‌­تواند دانش ما را در علم روان­شناسی افزایش دهد و بازده روان ­درمانی را بالا ببرد.

  • ۱۴۰۲-۰۲-۰۴ ۱۷:۰۷

    شناخت متفکری که به لطف آلبر کامو معروف شد

    «سیمون وی عصیانگر: زندگی در پنج ایده» عنوان کتاب جدیدی از انتشارات دانشگاه شیکاگو است که به معرفی بیشتر اندیشه‌ و تفکرات سیاسی و اخلاقی سیمون وی، متفکر قرن بیستم می‌پردازد. او پس از مرگ و با چاپ دست‌نوشته‌هایش از سوی آلبر کامو، به مردم معرفی و با اقبال جامعه، مواجه شد.

  • ۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۹:۱۷

    کتاب «مفاهیم اساسی فلسفه هنر» منتشر شد

    هنر ترکیبی از افکار، احساسات، شهود و خواسته‌های‌ ما است. ارتباط تمامی این عامل‌ها را نمی‌توان در قالب کلمات بیان کرد. بلکه نیازمند وسایل دیگری هستیم. کتاب «مفاهیم اساسی فلسفه هنر» نوشته تایگر سی‌ روهولت برای پاسخ به این پرسش‌ها تدوین شده است.

  • ۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۹:۰۸

    جایزه جهانی کتاب سال ایران رویداد مهمی در اسلام‌شناسی و ایرانشناسی است

    چارلز تالیافرو گفت: جایزه جهانی کتاب سال رویداد مهمی در حوزه پژوهش‌های اسلام‌شناسی و ایرانشناسی در جهان است و به غنای این پژوهش‌ها کمک می‌کند.

  • ۱۴۰۱-۱۱-۲۳ ۱۹:۰۶

    سرمایه‌‏داری همواره نظامی بحران‌زده است/ بحران کنونی برخاسته از سرمایه‌داری فقط به اقتصاد محدود نیست

    سرمایه‌‏داری همواره نظامی بحران‌زده بوده است و حتی در دوران اوج خودش یعنی سال‏‌های پس از جنگ جهانی دوم، با بی‏ثباتی بنیادینی همراه بود که جنگ‌های امپریالیستی و انقلاب‌های متعدد جهانی را می‌توان جلوه‌ای از آن دانست. از آغاز بر بحران‌های مکرر و جدی غلبه کرده و حتی از آنها تغذیه کرده است، اما اکنون بعید به نظر می‌رسد که بتواند طبق پویایی خود راه‌حلی برای مشکلات داشته باشد و به حیات خود ادامه دهد. این نظام مشروعیت سیاسی و اقتصادی خود را نیز به کلی از دست داده و بحران مشروعیت سیاسی و اقتصادی در اروپا و ایالات‌متحده در نمونه‌های بسیاری مشهود است.

  • ۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۹:۱۹

    حل مسئله ذهن-بدن از طریق اندیشه‌های ملاصدرا شدنی است؟

    درگاهی به دیدگاه‌های مختلفی درباره مسئله ذهن-بدن اشاره کرد و از ناامیدی بسیاری از محققان برای حل این مسئله گفت. او ادعا کرد برخی از فیلسوفان افراط‌گرا عقیده دارند که باید مسئله را به کلی رها کرد. با این حال همچنان پرسش مهم این است که آیا می‌توان به کمک آراء ملاصدرا مسئله ذهن-بدن را حل کرد؟

  • ۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۹:۱۳

    کتاب «سکولاریسم؛ از ظهور تا سقوط» به چاپ دوم رسید

    چاپ دوم کتاب «سکولاریسم؛ از ظهور تا سقوط» به همت پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۴۳۵ صفحه منتشر شد.