کل اخبار:7231
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۷ ۱۱:۰۰
«دستبند طلایی» در یونان منتشر شد؛ نظام آموزشی یونان و ترویج مدرکگرایی
کتاب «دستبند طلایی» نوشته صوفیا نیکولئیدو که به تازگی منتشر شده به نقد سیستم آموزشی فعلی یونان و فراموشی آرمان نسلهای گذشته در تربیت و پرورش انسان میپردازد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۷ ۱۰:۳۰
نگاهی به کتاب «معیار در بیمعیاری؛ زندگی، افکار و آثار ژان پل سارتر»: روایتی شبهداستانی از زندگی و زمانه اندیشمندی همیشه مبارزهجو
کتاب «معیار در بیمعیاری» تلاش دارد که با زبانی ساده و داستانگو و به دور از پیچیدگیهای معمول فلسفی بر زوایای مختلف زندگی و اندیشه ژان پل سارتر که میتوان او را یکی از مشهورترین شخصیتهای اندیشهای و فلسفی قرن بیستم دانست، نور بتاباند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۴ ۱۴:۳۰
100 سال روابط بینالملل/به مناسبت صدسالگی تاسیس رشته روابط بینالملل
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۲ ۱۶:۳۰
سفر نویسنده نسل بیت به ریشهها/درباره «اشراق در پاریس» اثر جک کرواک
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۲ ۱۳:۰۰
مروری بر سه کتاب والری گورباچف
به مناسبت انتشار سه اثر جدید از والری گورباچف در بخش کودک نشر چشمه، مائده مرتضوی نویسنده و مترجم یادداشتی بر این کتابها نوشته و برای انتشار دراختیار ایبنا قرار داده است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۲ ۱۲:۳۰
مترجم «ریتم تفکر» از اندیشه مرلوپونتی در هنر گفت؛ آنچه دیدارپذیر است از طریق «ریتم» با زمان اکنون پیوند میخورد
پریسا فتوحی گفت: مرلوپونتی «ریتم» را مفهومی نهفته در بنیاد تمامی هنرها و چه بسا در بنیاد هستی میداند. در واقع «ریتم» با نظریهای که مرلوپونتی در مورد ناهمزمانی ارائه میدهد مطابقت دارد از این نظر که ریتم در بردارنده چیزی است که شنیده نمیشود.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۲ ۱۲:۰۰
نگاهی به کتاب «شرح لغات و اصطلاحات عرفانی الانسان الکامل»: پژوهشی برای تبیین انسان کامل
کتاب «شرح لغات و اصطلاحات عرفانی الانسان الکامل» پژوهشی است در کتاب «الانسان الکامل» عزیزالدین نسفی برای روشنترشدن مباحث آن و بازتابی که در متون عرفانی داشته است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۱ ۱۴:۳۰
نگاهی به کتاب «تجلی حکمت خسروانی در فلسفه اشراق»: فلسفه سهروردی؛ بنیاد گرفته بر اصلیترین آموزه دیانت زرتشتی
بهمن صادقی مزده در کتاب «تجلی حکمت خسروانی در فلسفه اشراق» درصدد برآمده تا حدود مختلف این همگرایی و توجه خاص به تعالیم زرتشتی و تأثیر آن در فلسفه اشراق را بررسی کرده و کارکردهایش را هرچه بیشتر روشن سازد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۱ ۱۳:۰۰
«مهاجر خوب» منتشر شد؛ روایتهایی درباره تجربه مهاجرت به بریتانیا
تازهترین اثر انتشارات کتاب تداعی با عنوان «مهاجر خوب» با ترجمه سعید کلاتی روانه بازار کتاب شد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۱ ۱۲:۳۰
کتابها درباره اعدامیان یازده آبان ۱۳۴۲ چه میگویند؟
در سحرگاه روز یکشنبه، یازدهم آبانماه سال ۱۳۴۲ در میدان تیر حشمتیه تهران، دو تن را به جوخه اعدام سپردند و از آن روز، تا به امروز، نام آنها به هم آمیخته و ذکر میشود، حاج اسماعیل رضایی و طیب حاج رضایی که مرحوم طیب حاجرضایی از اهالی گود و کباده بود.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۱ ۱۰:۳۰
گفتوگو با مترجم کتاب «دانشخطرناک» درباره ادوارد سعید و شرقشناسی: سعید از منظر ناسیونالیسم عربی به شرقشناسی حمله میکرد
محمد دهقانی میگوید: اروین به خلاف سعید به پیکرهای واحد به نام «شرقشناسی» اعتقادی ندارد. او در کتابش به اندازه کافی فکتهای تاریخی از تضاد، رقابت و حتی دشمنی میان کسانی که در چارچوب شرقشناسی طبقهبندی شدهاند ارائه داده است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۱۱ ۱۰:۰۰
نگاهی به کتاب «پنجاه متفکر کلیدی توسعه»: دانشنامهای برای توسعه
این کتاب را میتوان نوعی دانشنامه توسعه نامید چرا که شاخصترین و در عین حال متنوعترین اندیشمندان حوزه توسعه در آن معرفی شدهاند. این پنجاه متفکر شامل اقتصاددانان و مدیران بلندپایه و بینالمللی تا سیاستمداران و دولتمردانی از کشورهای جهان، رهبران بزرگ سیاسی و نظریهپردازان دانشگاهی میشوند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۷ ۱۵:۳۱
محمدرضا بیگدلی مولف «ترامپیسم»: ترامپ مهارت خاصی در تبدیل تهدید به فرصت دارد/ترامپیسم از جامعه بینالملل چه میخواهد؟
محمدرضا بیگدلی مولف «ترامپیسم» میگوید: ترامپ مهارت خاصی در تبدیل تهدید به فرصت دارد. رقابت در این دوره بین ناسیونالیسم محافظه کار و انترناسیونالیسم لیبرال است. در این نوع رقابتها ناسیونالیست ها همواره شانس بیشتری دارند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۶ ۱۶:۳۰
در کتاب «هایدگر؛ دامنهی فلسفی و سیاسی اندیشهی او» با ترجمه شروین اولیایی؛ دریدا و گادامر از هایدگر میگویند
اولیایی گفت: در حال حاضر مشغول آمادهسازی ویراست دوم «به ملاقات هایدگر» هستم و کتابی هم به زودی در انتشارات شوند منتشر میکنیم که بازهم کنفرانسی دربارهی هایدگر است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۶ ۱۳:۰۰
«دربارهی مارکس، درآمدی بر خرد انقلابی کارل مارکس» منتشر شد
ترجمه کتاب «دربارهی مارکس، درآمدی بر خرد انقلابی کارل مارکس» اثر پالا آلمن، تئوریسین معاصر آموزش انتقادی، با ترجمه دکتر مهدی گنجوی توسط انتشارات «حکمت کلمه» در ایران منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۶ ۱۱:۰۰
معرفی کتاب «جنبش اجتماعی جدید و جامعه مدنی»: جامعه مدنی جدید و ارتباط آن با شبکههای اجتماعی
کتاب «جنبش اجتماعی جدید و جامعه مدنی» به رابطه جنبشهای نوین اجتماعی در عصر تکنولوژی میپردازد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۵ ۱۶:۳۰
نویسنده کتاب «میان فرهنگی بودن بدون فرهنگ»: پوزیسیون و اپوزیسیون ما هویت گرا هستند/اتفاقات در ایران توان مقابله با جهانی سازی را ندارند
دهقانی میگوید: هویتگرایی برای ما تشدید شده و بخشی از این هویت گرایی به فهم ما به عنوان امت که بر پایه نوعی اسلامگرایی وارداتی بنیان نهاده شده، تاکید دارد و بخشی دیگر نوعی از ملیگرایی را ترویج میکند و در واقع پوزیسیون و اپوزیسیون ما هویت گرا هستند.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۵ ۱۶:۰۰
کتابی برای پیوند زدن تاریخ و تمدن ایران با داشتههای فرهنگی
کتاب «مهرهای استامپی ساسانی در موزه هنر متروپولیتن» تحلیلی اجمالی درباره مهرهای استامپی سنگی در کلکسیون و مجموعه موزه متروپولیتن است که به دوره شاهنشاهی ساسانیان اختصاص دارد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۵ ۱۵:۳۰
مقصود فراستخواه از دلایل ضعف تالیفات در علوم انسانی میگوید؛ علوم انسانی سوژههای اهلی شده است/ جامعه ایران آبستن کتابهای اصیل است
مقصود فراستخواه معتقد است: احساس میکنیم دوران قهرمانهای علمی و خلق آثار شاخص به سر آمده است. انگار دورِ نویسندههای معمولی است اما در واقع جامعه ایران آبستن کتابهای اصیل است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۵ ۱۵:۰۰
نگاهی به کتاب «نیهیلیسم معنایی»: کواین و قرائتی تجربی از مقوله معنا
بر پایه رویکردی هستیشناختی نسبت به کلگرایی کواین و نیز توجه به روند تعدیلی نگرش او نسبت به این ایده، شقاقی در فصول مختلف کتاب خود به سراغ جنبههای مختلفی از استدلال کواین رفته است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۳ ۱۵:۳۰
چرا شرقشناسی دانشی خطرناک است؟ تصویر رابرت اروین از شرقشناسی نقطه مقابل ادوارد سعید است
تصویری که اروین در کتاب «دانش خطرناک: شرقشناسی و مصائب آن» از شرقشناسی به دست میدهد، تا حد زیادی نقطه مقابل دیدگاه ادوارد سعید در کتاب مشهور «شرقشناسی» است.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۳ ۱۳:۳۰
کتاب پدیدارشناسی منتشر شد
کتاب پدیدارشناسی نوشته اشتفان کاوفر و آنتونی چمرو با ترجمه ناصر مؤمنی به همت انتشارات روزگار نو منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۳ ۱۲:۰۰
کتاب انسانشناسی منتشر شد
کتاب انسانشناسی تألیف رضا فیروزی به همت سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) و شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۳ ۱۱:۳۰
چرا قانون حمایت از کودکان کار عملیاتی نمیشود؟/ وقتی کار کودک مساله اجتماعی نمیشود!
به گفته لطفالله محسنی، با اینکه در ایران قانونی برای حمایت از کودکان کار با استانداردهای بینالمللی وجود دارد اما این قانون عملیاتی نمیشود.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۳ ۱۱:۰۰
کتاب «پرسشگری سقراطی» نقد و بررسی میشود
جلسه نقد کتاب «پرسشگری سقراطی» سه شنبه ۶ آبان در مرکز فرهنگی شهرکتاب به صورت مجازی برگزار میشود.
-
۱۳۹۹-۰۸-۰۳ ۱۰:۰۰
راز کرونای ایرانی به روایت یک جامعهشناس/ کرونا یک اپوخه اجباری برای محققان
کتاب «راز کرونای ایرانی» نوشته محمد زینالی اناری به تازگی روانه بازار نشر شده است.
-
۱۳۹۹-۰۷-۳۰ ۱۲:۰۰
کتاب سینمایی «سینهفیلیای نوین» منتشر شد
ترجمه کتاب «سینهفیلیای نوین» از مجموعه سینمایی «کینو_آگورا» توسط نشر لگا منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۷-۲۹ ۱۶:۳۰
مترجم کتاب «رهایی از زندان فرم» : فرم جهش مفهمومی است که ریشه در ساختارهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دارد
محمدرضا ترابی گفت: فرم را یک جهش میبینم که خود را تولید میکند و به جهانهای جدیدی تبدیل میشود. مشکل اینجاست که تاریخ معماری فرم در ساختارهای کلاسیک ریشه در ساده شدن دارد و معماری در حد فرمهای ساده تقلیل مییابد ولی من فکر میکنم فرم فقط ماده نیست؛ زیرا اگر فرم فقط ماده بود ظهور خود را اینگونه گسترش نمیداد؛ از این جهت که فرم در متن است که خود را بیان میکند.
-
۱۳۹۹-۰۷-۲۹ ۱۴:۳۰
معرفی کتاب «بردگی تکنولوژیکی»: «کازینسکی»؛ شخصیتی که او را بیشتر با بمبگذاریهایش میشناسند تا افکارش!
تکنولوژی از دید کازینسکی معضل اصلی دنیای امروز ماست و برای رهایی از مشکلات آن راه آسانی وجود ندارد. شخصیت کازینسکی را رسانهها در لفافهای از رمز و راز و ژورنالیسم زرد اما پنهان کردهاند و با گذشت بیش از دو دهه از انتشار مانیفست هنوز هم کازینسکی را بیشتر با بمبگذاریهایش میشناسند تا افکار وی.
-
۱۳۹۹-۰۷-۲۹ ۱۴:۰۰
کتاب «نهاد پادشاهی در ایران» بررسی میکند؛ مفهوم نهاد پادشاهی در ایران باستان و شناخت سیر تاریخی ایرانزمین
درک مفهوم نهاد پادشاهی در ایران باستان، مهمترین عامل شناخت ما از سیر تاریخی ایرانزمین در این دوران است. کتاب «نهاد پادشاهی در ایران» در مجموعه مقالاتی به این مساله میپردازد.