به گزارش فرهنگ امروز به نقل از فارس؛ علیاصغر مصلح سرپرست دانشکده الهیات دانشگاه علامه طباطبایی درباره اهمیت بحث فلسفه فرهنگ عنوان کرد: امروزه فرهنگ به یک مبحث گسترده با کاربردهای بسیار زیاد تبدیل شده، در زمینههای مختلف حضور بحث فرهنگ را مشاهده میکنیم، بنابراین بحث فلسفه فرهنگ هم متکثر است.
وی با اشاره به اهمیت بحث فرهنگپژوهی در مطالعات اجتماعی گفت: با توجه به اینکه فلسفه با یک مجموعه سنت فکری شکل میگیرد، فلسفه فرهنگ هم باید در چنین فضایی ایجاد و پرورش پیدا کند، علاقهمندان برای فعالیت در این فضا باید گامهایی را بردارند، نخست شناخت رشتههای فرهنگ پژوهشی است.
مصلح با تأکید بر اینکه پژوهشگر و دانشجوی فلسفه فرهنگ باید به داد و ستد با دیگر پژوهشگران حوزه فرهنگ بپردازد، اظهار داشت: نکته دوم هم این است که سنت تفکر فلسفی باید به خوبی شناخته شود چرا که ما در حوزه فلسفه سنتهای مختلفی داریم که باید اینها را فیلسوف فرهنگ بشناسد و سوم نگاه منتقدانه فلسفی به فرهنگ معاصر حفظ شود، نقد نیز از جمله مهمترین مسائل برای رفع مشکلات و بهبود یافتن شرایط فرهنگی جامعه است.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: الهامگرفتن اساتید فلسفه فرهنگ از افراد دیگری که در این حوزه فعالیت و پژوهش میکنند، خیلی با اهمیت است همین باعث آفرینش صحیح در حوزه فرهنگ و نقدهای متفکرانه میشود.
وی با بیان اینکه تاریخچه فلسفه فرهنگ و توجه فیلسوفان به حوزه فرهنگ یک مرتبه اتفاق نیفتاده بلکه در طول تاریخ رخ داده است، اظهار داشت: بنابراین این حوزه هیچ گاه تمام یا کلیشهای نمیشود، بلکه دارای اعتبار است.
نظر شما