شناسهٔ خبر: 11019 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

انتشار اولین نسخه مجله ادبیات انقلاب اسلامی تا ۲۲ بهمن

غلامعلی حداد عادل در دومین دوره شب های شعر انقلاب از ایجاد کتاب درسی انقلاب اسلامی در گروه ادبیات فارسی و راه اندازی مجله ادبیات انقلاب و رسیدن آن به دست مخاطبان تا ۲۲ بهمن خبر داد.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از تسنیم؛ غلامعلی حداد عادل در دومین دوره شب های شعر انقلاب که در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد،گفت: با هر تحول اجتماعی عمیق و ریشه داری تحولی در ادبیات و زبان ایجاد می کند و در تاریخ ایران نیز همین طور بوده است. از ظهور اسلام ادبیات با آمدن به ایران متحول شد و این تحول پس از آن به مشروطیت و انقلاب اسلامی رسید.

حداد عادل ادامه داد: من تحول در شعروادبیات فارسی را به چشم دیده ام و جز من افراد دیگری هستند  که شاهد این تحول بودند.۵۰ سال پیش با وجود علاقه ادبی وارد دانشگاه تهران شدم اما رشته اصلی ام ادبیات نبود. ما نمونه آزاد انتشارات جیبی را می خریدیم و در آن زمان شعر انقلاب قریب بود و حال و هوای دیگری در کشورمان بود.
حدادعادل افزود: اگر می خواهید بدانید شعر به برکت انقلاب چه مسیری را طی کرده است،مجله فردوسی سال های انقلاب را ورق بزنید.بیان و زبان آن مجله تحول بسیاری پیدا کرده است.

این استاد برجسته فرهنگی ادبیات توضیح داد: در مهرماه ۵۷ انستیتو گوته در فضای باز سیاسی انقلاب ۱۰ شب به طور مداوم شب شعر برگزار می کرد و من در آن شرکت می کردم. مجموعه آن شعرهای شاعران در کتابی چاپ شده و آخرین جلوه شعر قبل از انقلاب بود که به انقلاب وصل شده بود. امکان مقایسه شعر انقلاب آن زمان با زمان حال بعد از ۳۵ سال وجود دارد. این راه باید ادامه پیدا کند و تحول در این حوزه بسیار عمیق است و شامل ارزش ها و آرمان های ما می شود.

حداد عادل درباره گرایش ایرانیان نسبت به شعرفارسی عنوان کرد: شعر در ایران یک سرمایه ملی است و هر ایرانی از زمان های قدیم با شعر انس داشتند. ظالمان،مظلومان،حاکم و محکوم برای بیان فرهنگ شعر می گفتند و این ابزار کارآمد به برکت انقلاب جان گرفته است.

همچنین این مسئول فرهنگی دو خبر را در زمینه انتشار شعر انقلاب داد و تشریح کرد: در فرهنگستان زبان در سال های اخیر موفق شدیم در کنار گروه های تحقیق و پژوهش، گروه ادبیات انقلاب اسلامی را تشکیل دهیم و سعی می کنیم این تحول را در قالب های دانشگاهی نشان دهیم و برای انقلاب اسلامی کتاب درسی به وجود بیاوریم. این کتاب فعلا به عنوان گام اول مرجع انقلاب است. دومین خبر آن است که مجله ای هم به نام ادبیات انقلاب با همین معیارها به وجود آمده و امیدوارم تا ۲۲ بهمن به دست مخاطبان برسد. تلاش کردیم این مسأله را به صورت منطقی، استدلالی و درسی به وجود بیاوریم

شعر انقلاب شاخه ای از شعر اهل بیت است

در ادامه محسن عرب خالقی دبیر دومین برنامه شب های شعر انقلاب گفت: پیش از شعر مارکیستی دعبل خذایی صلیبش را از این شهر به آن شهر می کشید و شعر انقلابی می گفت. تاریخ گواه است که شعر و شمشیر به همراه هم بودند. شعر انقلاب شاخه ای از شعر اهل بیت است و به آن می بالیم.

عرب خالقی درباره برگزاری شب شعر انقلاب توضیح داد: سال گذشته در سه استان این برنامه را با کمک شهرستان ادب برگزار کردیم اما امسال با راهنمایی های علیرضا قزوه در ۶ استان خوزستان،فارس، سیستان و بلوچستان و تهران این شب شعر برگزار شد و ۱۸۰ شاعر شعرخوانی انجام ندادند . ۳۰ نفر از شاعران ما جزو بانوان بودند و در سیستان و بلوچستان ۱۵ شاعر اهل سنت شعرخوانی کردند.

در بخشی از مراسم شعرخوانی انقلاب حسین اسرافیلی شعری درباره وطن خواند و درباره حوادث سوریه گفت: بارها از وحشی گری قوم تکفیری در سوریه شنیدیم. بر روی این نسل حاضر ۱۴ قرن کار شد و طرح بهبود یافته و تربیت شده آن ها الان به این شرایط دچار شدند. یا زینب! هزارو چهارصد سال قبل بر تو چه گذشت؟... اگر امام حسین(ع) الان اینجا بود، فکر می کنید کمتر از کاری که یزید با او انجام می داد، انجام می دادند؟

همچنین در این مراسم شاعران معاصر اعم از حمیدسبزواری، محمدعلی بهمنی،قربان ولیئی،غلامرضا سازگار،حامد عسکری،فاضل نظری،رضا جعفری،هادی جانفدا،محمدحسین نعمتی،علی انسانی،محسن رضوانی،علیرضا قزوه،محمدرضا سهرابی نژاد، محمود اکرامی،سعید بیابانکی،محمدرضا عبدالملکیان و محمد سهرابی شعرخوانی کردند.
در پایان این مراسم نیز حامد زمانی دو قطعه موسیقی خود را درباره شهدا و گزینه های روی میز خواند.

نظر شما