شناسهٔ خبر: 15360 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

بازبینی در آئین‌نامه رسیدگی به تخلفات ناشران

معاون فرهنگی و اجرایی نمایشگاه کتاب تهران از بازبینی آئین‌نامه رسیدگی به تخلفات ناشران در اولین جلسه کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران در روز نخست این نمایشگاه خبر داد.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر؛ محمد اللهیاری فومنی معاون فرهنگی و اجرایی بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از برگزاری اولین جلسه کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران حاضر در این نمایشگاه در روز نخست خبر داد و گفت: این جلسه از ساعت ۱۵ با حضور کلیه اعضا و در محل نمایشگاه آغاز شد که بحث‌های مفصلی هم از سوی اعضا در آن مطرح شد و نهایتاً بعد از دو ساعت منجر به تصمیم کمیته نسبت به بازبینی در آئین‌نامه رسیدگی به تخلفات ناشران شد.

وی با بیان اینکه در بازبینی صورت گرفته، آئین‌نامه رسیدگی به تخلفات ناشران به روز شده است، افزود: در آئین‌نامه جدید موارد جدیدی که می‌تواند به عنوان مصداق تخلف از سوی ناشران حاضر در نمایشگاه تلقی شود، مشخص شد. از جمله این موارد عرضه کتاب‌های ناشران غیر، توجه نکردن به سال انتشار کتاب در عرضه آن در سطح نمایشگاه، نحوه پوشش غرفه‌داران و میزان رعایت حجاب از سوی آنان بوده است.

معاون فرهنگی و اجرایی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اعلام اینکه در جلسه امروز هیچ رایی در خصوص هیچ تخلفی صادر نشده است، اضافه کرد: مقرر شد با استفاده از ظرفیت و توان خودِ تشکل‌های نشر، آئین‌نامه به روز شده به عنوان یک شیوه نامه مصداقی و مشخص در نمایشگاه امسال پیاده‌سازی شود.

اللهیاری فومنی همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا عرضه کتاب از نیاوران تا پاستور یک تخلف نمایشگاهی محسوب می شود گفت: من اطلاع دقیقی از محتوای این کتاب ندارم اما فرض مبنایی نمایشگاه امسال این بوده که کتابهایی که دارای مجوز رسمی از دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد هستند، امکان عرضه در نمایشگاه را داشته باشند. طبیعی است با توجه به حجم انبوه کتابهای عرضه شده در نمایشگاه باید نظارت های دقیقی در خصوص این کتاب ها و به ویژه بخش بین الملل صورت پذیرد و چنانچه تخلفی به کمیته نطارت و ارزشیابی گزارش شود برابر ضوابط مربوطه با آن تخلف برخورد خواهد شد.

وی همچنین با پذیرش این نکته که هنوز تعدادی از غرفه‌ها به طور کامل آماده‌سازی نشده است، در عین حال تاکید کرد: تا پایان روز نخست تقریباً ۹۵ درصد غرفه‌ها به صورت مجموع، آماده بودند و از این نظر نمایشگاه در روز نخست و نسبت به دوره قبل، آماده‌تر به نظر می‌رسید.

وی همچنین غرفه‌های اطلاع رسانی و نیز فعالیت دست کم ۱۰۰ نفر را برای اطلاع‌رسانی محیطی که از ساعات ابتدایی نمایشگاه و با لباس‌های متحدالشکل و قرمزرنگ در جای جای مصلی مشغول این فعالیت هستند، از ویژگی‌های این دوره از نمایشگاه کتاب تهران برشمرد.

معاون فرهنگی و اجتماعی نمایشگاه کتاب تهران همچنین جمعیت حاضر در مصلی را در روز نخست این نمایشگاه رضایت بخش ذکر کرد و گفت: ما برای فردا و پس فردا که روزهای تعطیل است، پیش بینی حضور جمعیت بسیار بیشتری را کرده‌ایم و در همین راستا فعالیت‌های جنبی زیادی در نمایشگاه برپا خواهد شد. اجرای سرود توسط ۴ گروه سرود و نیز تئاترهای خیابانی از این جمله است.

اللهیاری همچنین از دریافت بالغ بر ۱۵۱ هزار کارت الکترونیک خرید کتاب از سوی دانشجویان متقاضی در شعب بانک صادرات مستقر در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و ابراز امیدواری کرد حداکثر ظرف دو روز آینده تمامی متقاضیان، کارت‌های خود را دریافت کنند.

وی همچنین از برگزاری جلسه‌ای مشترک با مسئولان مصلای تهران طی روز جاری خبر داد و گفت: در این جلسه نکاتی در خصوص تبلیغات محیطی و نیز اهمیت نظارت بر کیفیت مواد غذایی که در اغذیه‌فروشی‌های به بازدیدکنندگان عرضه می‌شود، به مسئولان مصلی مطرح شد. همچنین مقرر شد نظارت دقیقی بر نحوه پوشش غرفه‌داران از سوی مسئولان بخش‌ها و سالن‌های مختلف نمایشگاه کتاب تهران صورت گیرد.

نظر شما