شناسهٔ خبر: 15754 - سرویس کتاب و نشر
نسخه قابل چاپ

در باب فرایند تمدن

در باب فرآیند تمدن به نظر الیاس ذات و ماهیت امور اجتماعی و حتی ماهیت خود انسان نیز اموری پویا و غیرایستا هستند لذا این نوع مفاهیم از قبیل «فرد»، «جامعه»، «عامل» و یا «ساختار» اساسا برای بیان واقعیت‌های اجتماعی به نوعی تحریف این واقعیت‌هاست.

نام کتاب: در باب فرایند تمدن

تالیف: نوربرت الیاس

ترجمه: غلامرضا خدیوی

ناشر: جامعه‌شناسان

چاپ:اول 1393

تعداد صفحات: 447صفحه

قیمت: 23000 تومان

کتاب «درباب فرایند تمدن» در روزهای جنگ و ظهور فاشیسم در اروپا نوشته می‌شود.الیاس مقدمه خود بر چاپ اول کتاب را در سال 1936 امضا می‌کند که این نسخه در 1939 در بازل برای اولین بار به چاپ می‌رسد.

در سال 1998 این کتاب براساس ارزیابی (ISA) انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی جزء بیست اثر برتر کلاسیک جامعه‌شناسی قرن بیستم قرار گرفت.

از نظر الیاس آنچه که وجود دارد انسان‌های از بدو تولد نیمه مستقل و وابسته به یکدیگر هستند و در ارتباط با یکدیگر زندگی اجتماعی خود را شکل می‌دهند و از برنامه ها و اعمال و کردار تک‌تک آنها و شبکه ارتباطی آنها با یکدیگر اقعیتی بوجود می‌‌آید که الیاس آن را (Figuration) پیکربندی‌های پویا و دائما در حال تغییر در اثر همین اعمال و رفتار انسان‌ها می‌نامد.

به نظر الیاس ذات و ماهیت امور اجتماعی و حتی ماهیت خود انسان نیز اموری پویا و غیرایستا هستند لذا این نوع مفاهیم از قبیل «فرد»، «جامعه»، «عامل» و یا «ساختار» اساسا برای بیان واقعیت‌های اجتماعی به نوعی تحریف این واقعیت‌هاست.

«در باب تکوین جامعوی تمدن غرب»، «در باب سازوکارهای تکاملی جامعه در قرون وسطی»، «جمع‌بندی» و «شرم وانزجار» بخش های اصلی کتاب نامبرده را تشکیل می‌دهد.

نظر شما