شناسهٔ خبر: 17281 - سرویس کتاب و نشر
نسخه قابل چاپ

طبیعت‌گرایی و شکاکیت

شکاکیت و طبیعت گرایی هنگامی که استراوسون در نوشته حاضر تردیدهای شکاکانه را ناواقعی توصیف می‌کند، منظورش این است که آن‌ها «در برابر نیروی طبیعت، و در برابر گرایش ما به باور کردن که به صورت طبیعی در ما کار گذاشته شده است، بدون قدرت هستند.»

نام کتاب: طبیعت‌گرایی و شکاکیت

نویسنده: پیتر فردریک استراوسون

مترجم: مازیار چیت‌ساز

ناشر: مؤسسه انتشارات حکمت

چاپ: 1393

تعداد صفحات: 129 صفحه

قیمت: 8 هزار تومان

سر پیتر فردریک استراسون (2006-1919)،  فیلسوف مشهور بریتانیایی و جایگزین گیلبرت رایل در دانشگاه آکسفورد، که شعر می‌گفت و کتاب شعر هم داشت، زمان مرگش یکی از برجسته‌ترین فیلسوفان معاصر بود. شکاکیت و طبیعت‌گرایی پنجمین کتاب استراسون است که برای سال‌ها در دسترس نبود. او وقتی این کتاب را نوشت، اوج دوره‌ کاری‌اش را در آکسفورد می‌گذارند. و این کتاب بازتاب عمیقی است از دو مسئله‌ کلاسیک فلسفی. بر مبنای سخنرانی‌هایی كه در 1983 در دانشگاه كلمبیا ایراد شد.

 استراوسون بحثی از شكاكیت را آغاز می‌كند، بحثی كه او آن را به‌صورت پرسش از كفایت مبانی ما به باورهای گوناگون تعریف می‌كند. او به هیوم و ویتگنشتاین نزدیك می‌شود تا استدلال كند ما باید بین دو نوع طبیعت‌گرایی تمایز قائل شویم- «شدید» یا علمی و «ملایم» یا انسانی. استراسون در این کتاب که حجمی هم ندارد عمیق‌ترین پرسش‌های فلسفی را به چالش می‌گیرد و تمام فصل‌های کتاب به چندین مسئله می‌پردازد که در آنها تردیدهای فلسفی نقش مهمی ایفا می‌کند؛ به‌طور مشخص ماهیت برهان‌های استعلایی، عینیت فلسفه اخلاقی، اشیاء ذهنی و فیزیکی و وجود اشیاء انتزاعی.

مخاطبان فارسی زبان پیش از این به واسطه کتاب‌های «فلسفه نوین بریتانیا» و «گفت‌وگو با فیلسوفان تحلیلی» با این فیلسوف آشنا شده‌اند. و حالا «طبیعت‌گرایی و شکاکیت» فرصت دیگری است برای آشنایی با اندیشه‌ این فیلسوف شاعر.

نظر شما