شناسهٔ خبر: 19257 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

پیام سیمین بهبهانی در روز تولدش چه بود؟

دیروز، شنبه، 28 تیر، سالروز تولد سیمین بهبهانی،‌ بانوی غزلسرای ایرانی بود. وی به بهانه روز تولدش گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بزرگ‌تر از آن‌ است که برای ایشان در عرصه فرهنگی پیشنهادی داشته باشم. اما آرزویم این است که فضای فرهنگی را یاری رسانند تا مردم بتوانند به آزادی تفکر کنند.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از ایبنا؛ بهبهانی، شاعر و بانوی غزلسرای ایران به بهانه روز تولدش برای جامعه ادبی و هنری و مدیران فرهنگی در دولت جدید پیام‌هایی داشت. وی گفت: وزیر ارشاد بزرگتر از آن‌اند که من بخواهم به ایشان پیشنهادی بدهم اما آرزو دارم به همه دست‌اندرکاران فرهنگ و صاحبان عقیده‌، آزادی دهند. به مترجم و نویسنده و شاعر آزادی دهند تا تفکر مملکت ایران آزاد شود

این شاعر پیسکشوت افزود: امیدوارم آنچه به ادبیات و علوم ادبی مربوط می‌شود بدون با آزادی کامل منتشر شود. چشم انتظار روزی هستم که آنچه پیش از این و بعد از این نوشته شده، بدون محدودیت به مخاطبان ارایه شود. چون نویسندگان و شاعران  دارای درجاتی از آگاهی و شعورند و می‌دانند برای مردمشان چه بنویسند یا خلق کنند.  

وی اضافه کرد: در چنین موقعیتی است که مردم می‌توانند از میان خوب و بد، اثری را انتخاب کنند و  بخوانند

سیمین بهبهانی گفت: گزیده اشعارم به زودی از سوی انتشارات نگاه منتشر می‌شود، البته هنوز نامی برای آن انتخاب نکرده‌ام

سیمین خلیلی معروف به سیمین بهبهانی فرزند عباس خلیلی (شاعر و نویسنده و مدیر روزنامه اقدام) است. حاج میرزا حسین حاج میرزاخلیل مشهور به میرزا حسین خلیلی تهرانی که از رهبران مشروطه بود، عموی پدر او و علامه ملاعلی رازی خلیلی تهرانی پدربزرگ اوست. پدرش عباس خلیلی (۱۲۷۲ نجف - ۱۳۵۰ تهران) به دو زبان فارسی و عربی مسلط بود و شعر می‌سرود

بهبهانی را  برخی به دلیل سرودن شعر در اوزان خاص «نیمای غزل» لقب داده‌اند.وی سرودن غزل را از نوجوانی آغاز کرد و موضوع اغلب غزل‌های او در این دوران مضامین عاشقانه و عواطف زنانه و انسانی بود. وی بعدها متاثر از سروده‌های نوپردازان شد و در مجموعه غزل رستاخیز به سمت موضوعات و معضلات اجتماعی گرایش پیدا کرد.

کتاب‌هایی چون «جای پا»(۱۳۳۵/۱۹۵۴)، «چلچراغ(۱۳۳۶/۱۹۵۵)»، «مرمر» (۱۳۴۱/۱۹۶۱)، «رستاخیز» (۱۳۵۲/۱۹۷۱)، «خطی ز سرعت و از آتش»(۱۳۶۰/۱۹۸۰)، «دشت ارژن»(۱۳۶۲/۱۹۸۳)، «گزینه اشعار»(۱۳۶۷)، «درباره هنر و ادبیات»(۱۳۶۸)»، «آن مرد، مرد همراهم»(۱۳۶۹)، «کاغذین‌جامه»(۱۳۷۱/۱۹۹۲)، «کولی و نامه و عشق»(۱۳۷۳)، «عاشق‌تر از همیشه بخوان»(۱۳۷۳)، «شاعران امروز فرانسه»(۱۳۷۳) -ترجمه فارسی از اثر پیر دوبوادفر، چاپ دوم :۱۳۸۲-، «با قلب خود چه خریدم؟»(۱۳۷۵/۱۹۹۶)، «یک دریچه آزادی»(۱۳۷۴/۱۹۹۵)، «مجموعه اشعار» (۲۰۰۳)، «یکی مثلاً این‌که (۲۰۰۵)، «هرگز نخواب کوروش»، «شعر زمان ما» (1391)، «مجموعه اشعار سیمین بهبهانی»(1391) در کارنامه کاری بهبهانی است.

نظر شما