شناسهٔ خبر: 21424 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

انتقاد معاون اداری مالی وزارت علوم از سهم اعتبارات آموزش عالی

معاون اداری مالی وزارت علوم گفت: سهم اعتبارات آموزش عالی از کل اعتبارات کشور ۲ درصد است که این مقدار در ۳۵ سال اخیر تغییر خاصی نکرده است.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از فارس؛ محمد حسین امید معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اجلاس روسای دانشگاه‌های کشور در مشهد مقدس معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای کاهش مشکلات مالی مدیریت هزینه‌ها را در برنامه‌های خود داریم که بهسازی مصرف انرژی، تنوع بخشی به منابع درآمدی و بازنگری در آیین نامه‌های مربوط به معاونت اداری و مالی  دانشگاه‌ها از جمله برنامه‌های ما است.  

وی گفت: ما باید با این واقعیت که وضع بودجه دانشگاه‌ها خوشایند نیست کنار بیاییم و براساس این واقعیت برنامه ریزی کنیم.

امید افزود: سهم اعتبارات آموزش عالی از کل اعتبارات کشور ۲ درصد است که این مقدار در ۳۵ سال اخیر تغییر خاصی نکرده است.

امید با اشاره به اینکه پیشنهاد ما به معاونت برنامه ریزی و راهبردی ریاست جمهوری این بود که اعتباری که در سال ۱۳۸۳ و با نرخ رشدی که بانک مرکزی ارائه داده بود امسال نیز به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اختصاص داده شود، افزود: ما باید به ازای هر واحد دانشجویی سه میلیون و نود هزار تومان و برای کل دانشگاه‌های دولتی پنج هزار میلیارد تومان پول می‌گرفتیم اما آنچه که مصوب شد فقط ۴ هزار میلیارد تومان یعنی ۲۰ درصد کمتر از سال ۱۳۸۳ بود.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تخصیص بودجه در سال ۱۳۹۲ بالای ۹۵ درصد بود و براساس آخرین آمار اتخاذ شده کسری بودجه دانشگاه‌ها برابر یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که برابر ۳۰ الی ۳۵ درصد کل بودجه آنها است.

وی گفت: عدم پرداخت دستمزد حق التدریسی‌ها، بدهکاری به پیمانکارها و مشکلات مالی در حوزه تغذیه از مهمترین چالش‌های مالی در دانشگاه‌ها بوده است که با پیگیری‌های انجام شده حداکثر وعده‌ای که به ما داده شده این است که تخصیص امسال مثل سال‌ گذشته و بالای ۹۵ درصد باشد.

امید افزود: در مورد تخصیص‌های عمرانی نیز طرح‌هایی که امسال تمام می‌شود اعتبار آنها به طور کامل تخصیص داده می‌شود و اولویت با پروژه‌هایی است که در سفرهای استانی ریاست جمهوری مصوب شده است.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به اینکه با روش‌های سنتی نمی‌شود مشکلات را رفع کرد، گفت: ما در کشور ۴ میلیون جمعیت دانشجویی داریم که ۵۰۰ هزار نفر آنها به صورت رایگان تحصیل می‌کنند و اگر قرار است که آموزش عالی به صورت رایگان صورت گیرد باید دولت تمامی اعتبارات را به ما اختصاص دهد و افزایش ۳۰ درصدی در بودجه نظام آموزش عالی کشور داشته باشیم تا حداقل به پایه برسیم.

وی در ادامه بیان کرد: راه برون رفت دیگر از مشکلات این است که بخشی از هزینه‌های آموزش عالی را کاهش دهیم و در این راستا دولت خودش باید به طور مستقل متولی این امر شود.

امید افزود: اعتباری که بابت هزینه‌های رفاهی به دانشگاه‌ها اختصاص یافته ۲۰۰ میلیارد تومان است ولی در حقیقت پولی که خرج می‌شود ۶۰۰ میلیارد تومان است. لذا اعتبارات رفاهی باید از ردیف بودجه دانشگاه‌ها خارج شود و در اختیار صندوق رفاه قرار گیرد تا صندوق رفاه از طریق کارت‌های الکترونیکی، این اعتبارات را در اختیار خود دانشجویان قرار دهد.

امید گفت: طرح مربوط به بیرون سپاری امور رفاهی به صورت پایلوت در چند دانشگاه و بر اساس اعلام آمادگی آنها اجرا خواهد شد.

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=۱۳۹۳۰۶۱۲۰۰۰۵۴۶#sthash.IYIE۰Wbr.dpuf

نظر شما