شناسهٔ خبر: 21512 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

ورود یک میلیون و 970 هزار دانشجوی جدید الورود به دانشگاه‎ها

سال تحصیلی 94 - 93 به زودی آغاز می شود و امسال نیز پس از پایان یافتن آزمون های ورودی دانشگاه ها حدود یک میلیون و 970 هزار نفر به عنوان دانشجوی جدید در مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاه های دولتی، دانشگاه آزاد و دانشگاه علمی کاربردی وارد می شوند.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از مهر، آزمون ورودي دوره دكتري «Ph.D» (نيمه متمركز) سال ۱۳۹۳ در روز ۱۶ اسفندماه ۹۲ برگزار شد و تعداد ۲۴۰ هزار و ۳۹۱ نفر در آن ثبت نام کردند. پس از برگزاری آزمون، انتشار کارنامه و برگزاری مصاحبه در نهایت ۱۱ هزار و ۴۹۶ نفر پذیرفته شدند.

با توجه به اعلام ظرفیت پذیرش مبنی بر ۱۲ هزار و ۲۷۱ نفر و تغییرات اعلامی از سوی دانشگاهها، ممکن است این آزمون با تکمیل ظرفیت نیز مواجه شود.

همچنین امسال آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۳ با شرکت ۹۵۰ هزار و ۴۲۹ نفر در روزهای ۲۳ و ۲۴ و ۲۵ بهمن برگزار شد و پس از انتخاب رشته افراد مجاز، تعداد ۱۲۱ هزار و ۶۷۶ نفر در این دوره از آزمون به عنوان پذیرفته شدگان نهایی معرفی شدند.

نتایج نهایی آزمون سراسری سال ۹۳ هنوز منتشر نشده است اما با توجه به انتشار ظرفیت پذیرش، تعداد ۶۹۵ هزار و ۶۹۷ نفر در این آزمون پذیرفته خواهند شد. البته هر ساله به میزان ۱۰ درصد به تعداد قبولی ها افزوده می شود که علت آن رتبه های مشترک افراد در کنکور است.

بر اساس اعلام سازمان سنجش که ظرفیت های پذیرش را از دانشگاه های کشور دریافت کرده است، بیشترین میزان ظرفیت به دانشگاه پیام نور با ۳۶۹ هزار و ۸۴۸ نفر و کمترین ظرفیت به دوره های نیمه حضوری با ۸۰۴ نفر اختصاص دارد.

همچنین در میان گروه های آزمایشی نیز بیشترین ظرفیت به گروه ریاضی و فنی و با ۲۵۴ هزار و ۶۸۶ نفر و کمترین ظرفیت به گروه هنر با ۱۶ هزار و ۱۸۲ نفر اختصاص دارد.

ظرفیت پذیرش در کنکور سراسری سال ۹۳ بر اساس دوره، مقاطع و شیوه پذیرش

گروه آزمایشیعلوم ریاضی و فنیعلوم تجربیعلوم انسانیهنرزبان های خارجیجمع ظرفیت
دوره
روزانه۴۲۷۹۴۴۵۰۱۷۱۶۷۰۹۳۳۸۸۲۹۱۰۱۱۰۸۱۸ نفر
نوبت دوم (شبانه)۱۲۶۸۹۸۲۸۷۵۵۹۵۸۹۱۱۰۸۱۲۸۵۴۳ نفر
مجازی و بین الملل۱۶۴۱۲۲۹۲۶۱۶--۴۵۹۵ نفر
نیمه حضوری۳۹۹۲۴۷۳-۲۰۰۸۰۴ نفر
غیرانتفاعی۹۸۸۶۶۳۵۰۷۹۱۹۸۰۵۷۴۰۳۴۹۳۰۱۶۶۰۸۳ نفر
فرهنگیان۲۶۴۴۵۱۳۰۶۷۷۱-۵۰۷۱۵۰۵۲ نفر
پیام نور۹۶۰۱۳۹۴۲۴۳۱۶۳۹۴۲۴۵۰۰۱۱۱۵۰۳۶۹۸۴۸ نفر
مقاطععلوم ریاضی و فنیعلوم تجربیعلوم انسانیهنرزبان های خارجیجمع  ظرفیت
کاردانی۴۷۳۶۰۲۰۹۷۵۸۸۶۷۲۴۷۰۱۱۱۰۸۰۷۸۲ نفر
کارشناسی۲۰۷۲۷۹۱۶۲۴۷۰۲۰۵۰۲۱۱۳۷۱۲۱۹۶۶۸۶۰۸۱۵۰ نفر
کارشناسی ارشد۷۱۶۲۳--۴۶ نفر
دکتری حرفه ای-۶۶۶۷---۶۶۶۷ نفر
دکتری پیوسته۴۰۱۲---۵۲ نفر
شیوه پذیرشعلوم ریاضی و فنیعلوم تجربیعلوم انسانیهنرزبان های خارجیجمع  ظرفیت
پذیرش بدون آزمون (منحصراً سوابق تحصیلی)۱۵۱۷۱۲۹۰۲۲۰۱۳۷۱۱۶۷۲۷۰۱۳۱۵۵۳۹۹۴۷۲ نفر
پذیرش با آزمون (نمره آزمون و سوابق تحصیلی)۱۰۲۹۷۴۹۹۹۲۰۷۶۷۹۵۸۹۱۲۷۶۲۳۲۹۶۲۲۴ نفر
جمع کل ظرفیت۶۹۵۶۹۷ نفر

البته پذیرفته شدگان دوره های آموزش مهارتی دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز به عنوان پذیرفته شدگان جدید الورود در سال تحصیلی جاری محسوب می شوند که ظرفیت پذیرش در مجموع رشته ها و دوره ها ۲۷۴ هزار و ۷۰۰ نفر است .

دانشگاه آزاد اسلامی هم در دوره های متعددی از جمله کاردانی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی و دکتری حرفه ای، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی دانشجو جذب می کند. بر اساس آمار اعلام شده از سوی این دانشگاه ۱۸۳ هزار و ۳۵۰ نفر در دوره کاردانی پیوسته، ۱۷۷ هزار نفر در دوره کاردانی ناپیوسته،  ۱۷۱ هزار نفر در دوره کارشناسی ناپیوسته، ۲۹۱ هزار نفر در دوره کارشناسی پیوسته، ۱۹۰۰ نفر در دکتری حرفه ای، ۱۵۷ هزار نفر در دوره کارشناسی ارشد و ۱۷ هزار نفر در دکتری تخصصی پذیرفته می شوند.

مجموع ظرفیت پذیرش دانشگاه آزاد تعداد ۹۹۸ هزار و ۹۰۰ نفر است اما در عین حال این دانشگاه یادآور شده است ۲۸۶ کدرشته جدید در مجموع این مقاطع راه اندازی شده است که به معنی اضافه شدن ظرفیت پذیرش در این دانشگاه است.

به گزارش مهر، مجموع تمامی ظرفیت های اعلام شده در سال تحصیلی جدید حدود یک میلیون و ۹۶۹ هزار و ۵۹۷ نفر است که با اطمینان می توان گفت با تغییرات در ظرفیت پذیرش و اضافه شدن آن در نهایت حدود یک میلیون و ۹۷۰ هزار نفر به عنوان دانشجوی جدیدالورود به دانشگاه ها وارد می شوند.

نظر شما