شناسهٔ خبر: 23114 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

بطحایی: وزرای علوم سابق برنامه بلندمدت نداشتند

عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: متاسفانه همه وزرای سابق وزات علوم از اول انقلاب تا کنون برنامه ریزی کوتاه مدت داشته اند، امیدوارم این بار طوری برنامه ریزی صورت گیرد که بتوانیم براساس سند چشم انداز و افق 1404 از نظر اقتصادی و علمی نفر نخست منطقه باشیم.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ سیدمحمد تقی بطحایی با اشاره به وضعیت علمی دانشگاه ها گفت: در رابطه با زندگی اجتماعی، ما مدیون انسان های دانا و پاک  هستیم وسه عامل است که منجر به ایجاد انسان های پاک و دانا  می شود که یکی از آنها کانون خانواده، مدارس و دانشگاه ها هستند که نقش دانشگاه‌ها و وزارت علوم بسیار حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه استمرار انقلاب مدیون دانشگاه‌ها است، افزود: اگر دانشگاه‌ها عملکرد درستی داشته باشند، جامعه نیز درست می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت:در رابطه با دانشگاه‌ها زحمات زیاد کشیده شده و باید این شتاب علمی و پژوهشی با شرایط دنیا سریع تر شود.

وی به شرایط منطقه اشاره کرد و یادآورشد: در حال حاضر شرایط منطقه طوری است که فاجعه جهل مقدس درحال رخ دادن است که ما باید نسبت به این مسایل خیلی هوشمند باشیم.

بطحایی به سیاست های کلان علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: با توجه به سیاست های علمی و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری که عصاره سند های بالادستی از جمله نقشه جامع علمی کشور، سند چشم انداز، قوانین مجلس و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است باید براساس آن برنامه ریزی جدی داشته باشیم که به موجب آن شیب شتاب علمی ما سریع تر شود.

وی تاکید کرد: ضرورت دارد سیاست‌های ابلاغی از طرف مقام معظم رهبری در ۶ محور مذکور برنامه ریزی شود چرا که امور دانشگاهی با برنامه می تواند موفق باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی افزود: برای بهینه کردن فعالیت ها به یک مساله و مدل نیاز داریم که وزرای سابق ما در وزارت علوم که از مهمترین وزات خانه ها است مدل خاصی دراین زمینه نداشتند.

وی افزود: ما گرچه حدود ۶۰ سال است که سازمان برنامه داریم ولی همواره برنامه ها کوتاه مدت بوده و برنامه دراز مدتی تدوین نشده است که باید به صورت جدی برنامه درازمدت داشته باشیم.

بطحایی افزود: در برنامه پنجم توسعه باید آسیب شناسی کنیم که چرا به مقام نخست علمی و اقتصادی در منطقه دست نیافتیم درصورتی که باید به این مقام نائل می آمدیم باید برنامه داشته باشیم تا این عقب افتادگی در برنامه ششم، افق ۱۴۰۴ جبران کنیم .

وی ادامه داد: تمام کشورهای دنیا در رابطه با برنامه ریزی سیاست‌ها، مدل دارند ما نیز باید یک مدل علمی و عملیاتی داشته باشیم و مرتب براساس این مدل روند موجود را ارزیابی کنیم، این‌طورنباشد که مثلا اگر برنامه پنجم توسعه تمام شده، ۶۰ درصد برنامه ها عملیاتی شود و ۴۰ درصد برنامه ها باقی بماند، برنامه باید براساس، منابع، نیروها، نقاط قوت ، ضعف، فرصت و تهدیدها ایجاد شود .

این استاد دانشگاه افزود: مدلی که مربوط به فرصت ها و قوت ها در مقابل ضعف و تهدید ها مدل ساده ای است، مدل مربوط به وزارت علوم باید یک مدل علمی بسیار قوی باشد که متاسفانه همه وزرای سابق از اول انقلاب تا کنون برنامه ریزی کوتاه مدت داشته اند ، امیدوارم این بار طوری برنامه ریزی صورت گیرد که بتوانیم براساس سند چشم انداز و افق ۱۴۰۴ از نظر اقتصادی و علمی نفر نخست منطقه باشیم.

وی در خصوص سیاست زدگی در دانشگاه ها نیز افرزود: سیاست عین دیانت ما است ولی سیاست زدگی نباید باشد سیاست و سیاست مدنی جز رفتار ما مسلمانان است در زمینه سیاست باید اعتدال را پیش گرفت تندروی و کند روی محکوم است.

بطحایی تاکید کرد: شرایط فعلی منطقه، وظایف مهمی را بر عهده دانشگاهیان و حوزویان به ویژه دانشگاهیان گذاشته است که باید وظایف خود را به خوبی انجام دهند.

نظر شما