شناسهٔ خبر: 26313 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

«تندیس» جدید آمد

دویست و هشتادونهمین شماره «تندیس» به همراه ویژه نامه نکوداشت پرویز شاپور منتشر شد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر، سردبیر در سرمقاله‌ این شماره با عنوان «سلامتی یک دوست»، شرح حال این روزهای پرویز کلانتری نقاش پیشکسوت را بازگو می‌کند که در بستر بیماری است.

نرگس فرشی برای صفحه‌ «هنرمندانی که باید شناخت» انوک پرز را معرفی کرده است. علیرضا بهارلو در صفحه‌ نقد نگاهی به نگرش دیوید سیلوستر داشته است. دیوید سیلوستر منتقد هنری و کیوریتور بریتانیایی است که پیوسته ــ چه در جراید، چه در مقالات و یا کاتالوگ‌ها و کتب مختلف ــ در باب هنر مدرن قلم زده است؛ از سزان و ماتیس تا دیگر هنرمندان بالغ و بالنده‌ امروز.

شش نمایشگاه برگزار شده در گالری‌های تهران در صفحه‌ گالری‌گردی را می‌بینیم.

فرید امین‌الاسلام به نمایش آثار میکائیل رحمانی در گالری سین و همچنین به نمایشگاه سیوا شهباز در گالری سیحون پرداخته و جواد حسنجانی نمایش آثار مهدی راحمی در گالری الهه را مورد بررسی قرار داده است.

مینا فشنگچی به دو نمایشگاه گروهی نقاشی در گالری طراحان آزاد و گالری مهروا پرداخته است. مهرنوش علی‌مددی درباره‌ آثار ناصر محمدی در گالری شیلا نوشته است.

جواد حسنجانی در حاشیه‌ای بر نقاشی‌های منوچهر صفرزاده در گالری ماه‌مهر نقدی را با عنوان «اختلالات دوزخی» ارائه کرده است.

نقد نوشته شده از مهدی چیت‌سازها بر نمایشگاه جواد مدرسی در گالری طراحان آزاد و نقد کیانوش غریب‌پور درباره‌ نمایشگاه پوستر نلسون ماندلا در خانه هنرمندان هم از دیگر مواردی است که در این شماره می‌خوانید.

در صفحه‌ گرافیک این شماره، مهام میقانی در رابطه با کارنامه‌ هنری دیوید راست طراح گرافیک چهل‌و‌پنج ساله‌ سوییسی مطلبی با عنوان «مرگ طراح گرافیک عصیان‌گر» ارائه کرده است.

سیدامیر سقراطی گفتگویی با علیرضا درویش به بهانه سال‌های دوری از وطن در صفحه نقاشی را انجام داده است.

شماره 289 تندیس

علی گلستانه در نقد این شماره جوابیه‌ای بر متن شهروز نظری که در شماره‌ قبل چاپ شده، نوشته است. ثنا ولدخانی در صفحه طراحی در بخش اول متنش با عنوان «تاریخ طراحی یا تاریخ هنر؟!» پرداخته است.

مهسا فرهادی‌کیا به مناسبت روز جهانی «مبارزه با خشونت علیه زنان» فمینیسم و هنر را مورد بررسی قرار داده است.

مهران دانایی و سجاد عمادی در صفحه دنیاگردی به بهانه‌ گرامیداشت لین هرشمن لیسن،‌ یکی از تأثیرگذارترین هنرمندان و فیلمسازان در رسانه‌های گروهی در نمایشگاهی در موزه ZKM کارلسروهه‌ آلمان به آثار و فعالیت‌های این هنرمند پرداخته است.

مهدی احمدیان شیجانی در نقد کتاب این شماره، کتاب «هفت اصل تزئینی هنر ایران» از کتاب‌های نشر پیکره را نوشته است.

در صفحه‌ اخبار، خبرهای فراخوان دوازدهمین دوره‌ «جشن تصویرسال و جشنواره‌ فیلم تصویر» از اول تا بیست اسفندماه ۱۳۹۳. درگذشت هنرمند خوشنویس یوسف رضایی، سکوت خبری در برگزاری دوسالانه مینیاتور ایران همانند دوسالانه خوشنویسی و خبر انتقاد طراح اولین نماد میدان انقلاب تهران از طرح جدید منتشر شده است.

همچنین ویژه‌نامه نکوداشت پرویز شاپور که ضمیمه رایگان مجله است با آثاری از محمدعلی بنی‌اسدی، عمران صلاحی، یاشار صلاحی، سید امیر سقراطی، داود شهیدی، حمیدرضا داودی و خشایار فهیمی منتشر شده است.

محمدحسن حامدی صاحب امتیاز، مدیرمسئول و سردبیر این نشریه و سیدامیر سقراطی معاون سردبیر است.

نظر شما