شناسهٔ خبر: 29040 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

دانشگاه ایرانیان نمی تواند دانشجو پذیرش کند

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد که دانشگاه جامع ایرانیان (دانشگاه احمدی نژاد) هیچگونه وجاهت قانونی برای پذیرش دانشجو ندارد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایرنا، مجتبی شریعتی نیاسر در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت دانشگاه جامع ایرانیان گفت: به اداره ثبت شرکت ها اعلام شده که این دانشگاه غیرقانونی است و از پژوهشگاه دانش های بنیادی نیز خواسته ایم تا دامنه سایت این دانشگاه را لغو کند. 

به گفته وی در روز ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ نیز غیرقانونی بودن فعالیت های این دانشگاه به اطلاع محمود احمدی نژاد رسیده است. 

شریعتی نیاسر خاطرنشان کرد: این دانشگاه هر اقدامی را انجام دهد باید پاسخگوی تبعات قانونی آن باشد و از معاونت حقوقی وزارت علوم نیز خواسته ایم تا این موضوع را پیگیری کند. 

وی سه موضوع بی تقوایی، خودمحوری و تفسیر به رای از قانون را عوامل اصلی انحراف از مسیر برشمرد و گفت: مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی برای دانشگاه ایرانیان مربوط به سال ۸۹ و برای تاسیس واحدی به ریاست محمد شریف ملک زاده در شهر دبی و کشور امارات متحده عربی است. 

براساس قانون هر دانشگاهی بخواهد در تهران تاسیس شود باید ابتدا مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی و سپس مراحل ۹ گانه کسب مجوز از دفتر شورای گسترش آموزش عالی را طی کند با این حال و به گفته معاون آموزشی وزارت علوم از آنجایی که بعد از سه سال از کسب مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی گذشته و اقدامی برای راه اندازی این دانشگاه صورت نگرفته مجوز صادر شده از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز منقضی شده است. 

وی همچنین از محسوس شدن توسعه کمی پذیرش دانشجو در دانشگاه های خاص (دانشگاه های پیام نور، جامع علمی کاربردی و فنی و حرفه ای) خبر داد و گفت: مدیران این دانشگاه ها نیز در این زمینه توجیه و با نظام تصمیم گیری آموزش عالی هماهنگ هستند.

مجتبی شریعتی نیاسر که از روز ششم دی ماه و بعد از پذیرش استعفای جعفر میلی منفرد معاون سابق آموزشی وزارت علوم از سوی محمد فرهادی وزیر علوم به این سمت منصوب شد، 'کنترل کمی، ارتقای کیفی و اقتدار و هماهنگی' را سه شعار اصلی خود برای مدیریت بر معاونت آموزشی وزارت علوم برشمرد. 

وی در ابتدای این نشست خبری سیاست های کلی معاونت آموزشی را تلاش در جهت تحقق آرمان های نظام، سند چشم انداز ایران ۱۴۰۴ و همچنین سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه علم و فناوری به همراه پیشبرد برنامه های دولت تدبیر و امید عنوان کرد. 

ساماندهی وضعیت دانشگاه های تازه تاسیس، تقویت و توسعه نقش دانشگاهیان در سیاستگذاری های کلان آموزش عالی، بررسی نظام پذیرش دانشجو در زیر نظام های آموزش عالی از قبیل دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور و دانشگاه های دولتی؛ هماهنگی با شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان ارکان مهم مرتبط با آموزش عالی از دیگر سیاست های کلی معاونت آموزشی اعلام شد. 

شریعتی نیاسر بر قانون مداری و فراجناحی عمل کردن در این معاونت تاکید کرد و افزود: در حال حاضر ۱۸۲ مرکز آموزش عالی وابسته به وزارت علوم داریم که ۱۴۰ موسسه آنها آموزشی و ۴۲ موسسه آن پژوهشی هستند؛ همچنین ۷۰ موسسه آموزشی وابسته به سایر دستگاه های دولتی در کشور فعال هستند که از میان آنها ۱۰ موسسه آموزشی و ۶۰ موسسه پژوهشی هستند. 

وی ایجاد مناطق ۱۰ گانه آموزشی در سراسر کشور بر اساس تراکم جمعیت؛ رتبه بندی دانشگاه و مراکز علمی دولتی و غیردولتی؛ اصلاح نظام پذیرش دانشجو در تمام زیر نظام از جمله پردیس های خودگردان؛ اعطای تسهیلات جدید برای جذب اعضای هیات علمی در موسسات غیردولتی؛ واگذاری بررسی رشته های علوم انسانی به شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی و بررسی جدی برنامه های آموزشی دانشگاه ها را از جمله برنامه های خود اعلام کرد. 

معاون وزیر علوم همچنین بر لزوم توجه ویژه به انطباق رشته ها با نیاز بازار کار؛ تلاش برای بین المللی کردن دانشگاه ها و تعیین مصادیق تفویض اختیار به روسای دانشگاه ها تاکید کرد. 


ممنوع شدن آزمون غیرمتمرکز برای پردیس ها 

شریعتی نیاسر در این نشست خبری همچنین تعدادی از مصوبات اخیر معاونت آموزشی وزارت علوم را برشمرد که از جمله آنها می توان به مممنوع شدن پذیرش دانشجو در تمام پردیس های خودگردان با برگزاری آزمون های غیرمتمرکز و صدور مجوزهای جدید برای موسسات غیردولتی آموزش عالی اشاره کرد که از مهرماه سال ۱۳۹۵ اجرایی خواهد شد. 

پذیرش در پردیس های خودگردان در مهرماه ۱۳۹۴ مطابق با برنامه از پیش تعیین شده انجام خواهد شد. 

وی همچنین از برگزاری اولین نشست شورای برنامه ریزی آموزشی طی هفته های گذشته بعد از ۶ ماه خبر داد و گفت: اولین جلسه شورای گسترش آموزش عالی بعد از ۱۰ سال که در زمان وزارت دکتر توفیقی برگزار شده بود، روز یکشنبه ۲۶ بهمن ماه برگزار شد. 

معاون آموزشی وزیر علوم اظهار داشت: در این جلسه ۸۷۲ رشته فاقد مجوز دانشگاه آزاد اسلامی مورد بررسی قرار گرفت که در جلسه روز گذشته ۳۴۹ رشته آن مورد تایید قرار گرفت ولی سایر رشته ها برای کسب مجوز باید با آیین نامه ها خود را تطبیق دهند. 

شریعتی نیاسر افزود: از ۳۴۹ رشته تایید شده ۱۰۸ رشته در مقطع دکتری و ۲۴۱ رشته در دوره کارشناسی بودند؛ همچنین در این جلسه ۴۷ کد-رشته کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور تصویب شد. 



صفر شدن پذیرش دانشجو در ۵ موسسه غیردولتی و یک پژوهشگاه 

شریعتی نیاسر در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: مجوز ۵ موسسه غیردولتی برای پذیرش دانشجو یک پژوهشگاه را به صفر رساندیم و اگر نتوانند خود را به سطح مطلوب برسانند مجوز آنها ابطال خواهد شد. 

وی افزود: در حال حاضر ۳۵۸ موسسه غیردولتی داریم که از بین آنها ۲۷۵ موسسه در بین سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ مجوز گرفته اند و دانشجویان حدود ۴۰ درصد از این موسسات کمتر از ۵۰۰ نفر است. 

پردیس های بین المللی ۲۱ هزار دانشجو در یک هزار و ۳۳۳ رشته محل دارند که این موضوع مطلوب نیست و بیشتر این پردیس ها در حال درآمدزایی برای دانشگاه های خود هستند. 

معاون آموزشی وزیر علوم در ادامه پیش بینی سیر جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور را از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۴۰۴ مرور کرد و توضیح داد که با توجه به آنکه در سال ۱۴۰۴ در برنامه هفتم توسعه کشور خواهیم بود، پیش بینی ها آن است که هفت میلیون متقاضی ورود به دانشگاه داشته باشیم و تاکنون ۶۰ درصد این پیش بینی را با تحصیل ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه های کشور محقق کرده ایم! 

وی همچنین از اصلاح آیین نامه پذیرش دانشجویان استعدادهای درخشان خبر داد و گفت: هدف ما افزایش نقش بخش خصوصی و غیردولتی ها در آموزش عالی به نحوی است که ۳۰ درصد از سهم آموزشی و ۲۰ درصد از جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی توسط غیردولتی ها انجام شود. 

در حال حاضر ۱۰ درصد از سهم آموزشی دانشجویان در موسسات غیردولتی است که ۳ درصد از دانشجویان این موسسات در مقاطع تحصیلات تکمیلی در حال تحصیل هستند. 

شریعتی نیاسر همچنین در پاسخ به ایرنا حذف تعدادی از کد-رشته ها را در دفترچه آزمون سراسری سال ۱۳۹۴ رد کرد. 



پیگیری وضعیت دانشگاه عارف 

خبرنگاری درباره بررسی وضعیت دانشگاه محمدرضا عارف عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابطال مجوز آن در صورت عدم فعالیت سوال کرد که معاون آموزشی وزیر علوم پاسخ داد:من موردی که درخواستی برای بررسی وجود داشته باشد را ندیده ام و تاکنون نیز درخواستی را دریافت نکرده ایم. 

شریعتی نیاسر با بیان اینکه هر زمانی درخواست تاسیس این دانشگاه را دریافت کنیم، برابر قانون بررسی خواهیم کرد، گفت: قانون مداری و فراجناحی عمل کردن اساسا کار ماست و برای ما داشتن شاخص ها و ضوابط اصل است. 
 

نظر شما