شناسهٔ خبر: 31602 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

«سینمای اشراقی»؛ سومین شماره پوستر مسیر

سومین شماره پوستر "مسیر" با نام "سینمای اشراقی" توسط فرهنگ سرای سرو در فضای مجازی منتشر شد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ سومین شماره پوستر مسیر با سوال چه بخوانیم؟ و به چه ترتیبی؟، پیشنهاد مسیر مطالعه کتب انقلاب اسلامی است که به معرفی کتاب سینمای اشراقی می پردازد.

کتاب سینمای اشراقی، بررسی اجمالی سینمای دینی و هنر اشراقی شهید آوینی است که با نظر به عکاسی اشراقی در یک مقدمه و پنج فصل توسط دکتر محمد مددپور تهیه و نوشته شده است. فصل اول؛ سیر و سلوک پس فردایی شهید آوینی، فصل دوم؛ ماهیت سینمای اشراقی، فصل سوم؛ واقعیت به مشابه آیینة تجلیات الهی در مستند اشراقی شهید آوینی، فصل چهارم؛ وجهه نظر شهید آوینی دربارة مابعدالطبیعه، نقاشی معاصر غرب و فصل پنجم؛ مابعدالطبیعه عکاسی اشراقی را شامل می شود. در مقدمه کتاب دکتر مددپور دربارة کتاب و ربط آن به شهید آوینی آورده است و می نویسد: «سینمای اشراقی در «بادی» نظر اصطلاحی عجیب به نظر می رسد. در فرهنگ و ادبیات کهن فلسفی و عرفانی ما از اشراق و حکمت اشراقی سخن به میان آمده است، که اساس آن بر تابش نور و فیوضات الهی بر عقول و قلوب آدمیان است. اما سینما را که بر مدار تکنیک و صنعت و هنر مدرن دایر است، چه نسبتی است با اشراق و حکمت اشراقی؟

اصطلاح سینمای اشراقی نخستین بار، از سوی یکی از انسان های استثنایی روزگار ما به ظهور آمد و وضع شد. این انسان استثنایی که همان شهید آوینی است، در حالی که با اصطلاح سینمای اسلامی موافق نبود، در گذر زمان به این نتیجه رسید که سینما به مثابة تجربة هنری با حقیقت نسبتی دارد. در اینجا هنرمند چنان نسبتی با هستی پیدا می کند که در سیر سلسله مراتب طولی، به وجودش نور اشراق می تابد و حقیقت در قاب تصویر دوربین او متجلی می گردد.» مددپور دربارة عکاسی نیز چنین نظری دارد.  این کتاب اولین بارسال ۱۳۸۴ توسط انتشارات سوره مهرچاپ شد.

علاقه مندان جهت مشاهده و استفاده از فایل این اثر، می توانند به نشانی اینترنتیsarv.farhangsara.ir  و یا  instagram.com/farhangsara_sarv مراجعه نمایند.

مجموعه پوسترهای مسیر قرار است در سال ۹۴ و با هدف پیشنهاد مسیر مطالعه کتب انقلاب اسلامی و رویکرد ترویج فرهنگ مطالعه توسط فرهنگ سرای سرو در  فضای مجازی منتشر شود.

نظر شما