شناسهٔ خبر: 33785 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

طرحی برای «احیای فرهنگ کتاب‌خوانی کودک و نوجوان ایران‌زمین»

محمد شیدایی از طراحی طرحی ملی برای توسعه فرهنگ مطالعه با عنوان «احیای فرهنگ کتاب‌خوانی کودک و نوجوان ایران‌زمین» خبر داد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ این طرح با بسیج کردن اعضای خانواده‌ها و نیز دیگر نهادها و موسسات فرهنگی نظیر کتابخانه‌ها، مدارس و صداوسیما درصدد است به افزایش فرهنگ مطالعه کمک کند.

این مدرس دانشگاه اظهار کرد: در مراحل اولیه این طرح از خانواده‌ها خواسته می‌شود تا برای بچه‌های زیر خط سواد خود هر شب یک قصه بخوانند و آنان که دارای فرزندانی بالای خط سواد هستند با خاموش کردن تلویزیون و دیگر وسایل ارتباط جمعی از کودکان‌شان می‌خواهند برای آن‌ها کتاب قصه‌ای بخوانند و درباره کتاب‌ها به اظهارنظر بپردازند.

او افزود: اجرای این طرح به والدین کمک می‌کند تا بر مشکل عجله کردن که به صورت بیماری شایع دنیای امروز درآمده، فائق آیند.

وی گفت: در ادامه این طرح ما درصدد هستیم جامعه مردسالار دیروز و فرزندسالار امروز را با حرکت‌های این‌چنینی به طرف دوره اعتدال‌سالاری سوق دهیم که در آن همه اعضای خانواده پیرامون مسائل مهم خانواده به اظهارنظر بپردازند و در نهایت بهترین‌ها را گزینش کنند.

دکتر شیدایی با بیان این‌که این طرح با «جشن سبز» در مدارس، مهدکودک‌ها، فرهنگسراها و در صورت همکاری از طریق صداوسیما قابل اجراست و با دو کاراکتر «خاله سبزه» و شیطونکی به نام «سبزک» اجرا می‌شود گفت: خاله سبزه فرشته‌ای از جانب خداست که برای افزایش فرهنگ کتاب‌خوانی به زمین آمده است. او شاکی است چرا که می‌داند پیشینیان ما با کتاب پیوند ناگسستنی داشتند اما زمانی که او با کاراکتر شیطونک یا همان «سبزک» مقابل تبلت مواجه می‌شود، متوجه علت مامور شدنش برای این کار می‌شود.

این مدرس دانشگاه بیان کرد: در واقع ما با استفاده از این دو کاراکتر به اصلاح شیوه استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی و افزایش فرهنگ مطالعه در سطح جامعه کمک خواهیم کرد. علاوه بر این به نظر می‌رسد اجرای این طرح می‌تواند به علاقه‌مندان سایر هنرها نظیر هنرهای نمایشی کمک کند و به بحث اشتغال‌زایی آنان دامن زند.

او همچنین گفت: طرح اجرای جشن سبز و نکات اخلاقی مورد نظر این طرح با نظارت خانم قدیمی کارشناس ارشد روانشناسی کودک انجام گرفته است.

شیدایی در یکی از آخرین اقدامات خود مجموعه «قصه‌های سبز» را ویژه کودکان در دست ترجمه و انتشار دارد. «قصه‌های سبز» مجموعه‌ای از قصه‌های کلاسیک و نو منتشرشده در مجلات ۴۰ سال پیش کشور انگلستان هستند که در مجله‌ای با عنوان Story Teller به چاپ می‌رسیدند. این مجله تا حدودی شبیه کیهان بچه‌های ماست و در آن داستان‌های کلاسیک سراسر جهان به انضمام داستان‌های نوین گنجانده شده است. هانس و گرتل، سیندرلا، خرگوش و لاک‌پشت و... بخشی از این داستان‌ها هستند.

او با انتشار مجموعه‌ای هفتادجلدی از این داستان‌ها که هر جلد آن هفت داستان را دربرمی‌گیرد و کار تصویرگری آن را تصویرگران بنام اروپایی بر عهده دارند، درصدد است تا رجعتی به ادبیات برتر کلاسیک جهان داشته باشد.

شیدایی گفت: تصویرگران این مجموعه تصویرگران بنام اروپایی هستند و ما با توجه به قدرت کارهای منتشرشده به لحاظ تصویری، تصاویر این مجموعه‌ را متناسب با فرهنگ ملی اصلاح کرده و از همان‌ها استفاده می‌کنیم. بخش فرهنگی شرکت سبزاندیشان شمال مسوولیت نشر این مجموعه را بر عهده دارد.

نظر شما