شناسهٔ خبر: 34158 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

الگوی پیشرفت مقوله ای حیاتی در مهندسی تمدن است

الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت مقوله ای حیاتی در مهندسی حیات فردی- اجتماعی و راهبردی زیرساختی در تکوین و تکامل تمدن نوین اسلامی است.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از شبستان؛ حجت الاسلام و المسلمین محمد جواد رودگر، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی که در کرسی ترویجی «مبانی انسان شناسی الگوی اسلامی پیشرفت» به عنوان ارائه دهنده حضور داشت، ضمن تبیین مفهوم این الگو گفت: الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت مقوله ای حیاتی در مهندسی حیات فردی- اجتماعی و راهبردی زیرساختی در تکوین و تکامل تمدن نوین اسلامی است. الگوئی که یکی از مبانی مهم برساخته از منابع اسلامی اش مبنای انسان شناختی است و انسان شناسی هر مکتبی الگوئی متناظر و متناسب با خود را متجلی می سازد.

وی جامعیت، کمال، جهان شمولی و جاودانگی را از مولفه های الگوی اسلامی پیشرفت عنوان کرد و افزود: این الگو باید انسان را جامع، جهانی، کامل و ابدی ببیند و بشناسد و در غير اين صورت الگوئی ناقص، ناهمگون و ناهمگرا با ساحات انسانی، بریده از حقایق و واقعیات وجودی انسان خواهد بود و در نتیجه برونداد آن پیشرفت ناقص، ناکارآمد و ای بسا متضاد و بلکه متناقض با ابعاد حیاتی انسان خواهد شد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی انسان را دارای ساحت های مختلف بینشی، گرایشی، کنشی و توانشی دانست و تصریح کرد: در ساحت بینشی انسان بر اساس منابع و ابزار وجودی - معرفتی ای که در اختیار دارد, از بینش های ادراکی (عقلی-تجریدی)- اشراقی (شهودی-تجردی) و احساسی (طبیعی- تجربی) بهره مند است.

وی عنوان کرد: در ساحت گرایشی سه سطح گرایش برای انسان متصور است: گرایش فراتر از حیوانی (گرایش مختص  یا گرایش های مقدس  انسان), گرایش هم سطح حیوانی(گرایش مشترک انسان و حیوان) و گرایش فروتر  از حیوانی است که بر اساس نوع و سطح بینشی اش می تواند یکی از سه گرایش یادشده را برای خویش رقم زده و اصالت داده و حرکتش را با آن تعریف و تنظیم کند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در ادامه این نشست حجج اسلام مهدی عبداللهی و محمد تقی سهرابی فر نیز هر یک به صورت جداگانه به نقد موضوع نشست پرداختند.

گفتنی است، این کرسی علمی یکشنبه، ۲۴ خردادماه جاری با حضور اساتید حوزه و دانشگاه، دانشجویان و دانش پژوهان در سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دفتر قم برگزار شد.

نظر شما