شناسهٔ خبر: 35707 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

اکبر نبوی مجله فرهنگی منتشر می‌کند

اکبر نبوی مجوز انتشار ماهنامه «گنجه» را که حوزه های مختلف فرهنگ و هنر را پوشش می‌دهد، دریافت کرد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛اکبر نبوی درباره ماهنامه «گنجه» که به تازگی مجوز انتشار آن را دریافت کرده است، گفت: فکر می کنم در حوزه فرهنگ و هنر رویکردها و اندیشه هایی وجود دارند که ممکن است به شکل پراکنده از تریبون ها و یا رسانه های مختلف عرضه شوند اما در این ماهنامه می کوشیم به این اندیشه ها و رویکردها و یافته های نظری، تمرکزی هدفمند و هم‌افزا و رشددهنده بدهیم. همچنین به مسایل مهم فکری و فرهنگی دیگری که کمتر در جامعه امروز مورد کنکاش و بررسی قرار می گیرد، توجه ویژه خواهیم کرد.

وی ادامه داد: این مقولات، مسائلی پایه ای و بنیادین هستند و در رویکردهای امروزین و افق های پیش‌روی جامعه از جایگاهی راهبردی برخوردارند. به همین دلیل برای کمک به باروری و استحکام و گسترش آنها باید تلاش هایی متنوع و متکثر به کار گرفته شوند و جامعه معاصر ایرانی را در پرتو خرد و دانایی اهالی فرهنگ سیراب سازند. من ماهنامه «گنجه » را برای پیاده کردن چنین هدفی منتشر خواهم کرد و خواهم کوشید آن را به خانه فکر و اندیشه هموطنان اندیشمند و صاحب فضیلت ام تبدیل کنم.

حوزه های نظری و فکری مرتبط با فرهنگ و هنر در «گنجه» 

این منتقد و پژوهشگر حوزه سینما و فرهنگ درباره مسایلی که در ماهنامه «گنجه» به آنها خواهد پرداخت اشاره کرد و گفت: همه حوزه‌های نظری و فکری مرتبط با فرهنگ و هنر بنیاد انتشار «گنجه» را تشکیل می دهند. من می کوشم پرونده بخش های زیادی از موضوعات راهبردی فرهنگ و هنر را که مورد غفلتی شگفت انگیز و اندوهبار قرار گرفته اند در مجله «گنجه» بگشایم و دیدگاه و اندیشه متفکران را بازتاب دهم. همچنین از آنجا که بسیاری از حوزه های اجتماعی در زیر سایه فرهنگ تعریف می شوند و هویت می یابند، می توان نتیجه گرفت که میدان فراخ و گسترده ای فراروی ماهنامه ای با هویت «گنجه» خواهد بود و طیف گسترده ای از مباحث در این ماهنامه ارایه خواهد شد.

وی اضافه کرد: در جامعه به مفهوم محیط فرهنگیِ زیستی آن، در حوزه هنر، معماری شهری و... کمبودها، آسیب ها و نادیده انگاری هایی دیده می شود که بسیار دریغ انگیز است و نمی توان بر آنها چشم فرو بست. برای نمونه، درباره معماری کنونی تهران در بهترین حالت می توان گفت که ما با یک معماری بی اصل و نسب و بی ریشه مواجهیم و کمتر کسی در این باره اندیشه می کند و هشدار می دهد و بخش های دولتی و خصوصی در یک مسابقه شگفت انگیز، وضعیت تاسف‌بار کنونی را تشدید می کنند. نمونه دیگر، موضوع ترجمه است که یکی از مسایل بسیار موثر زندگی ما به حساب می آید. ما به شدت تحت تاثیر جهان معنایی ترجمه هستیم  و این جهان معنایی در حال دست درازی به ریشه های فرهنگی ماست و بسیاری از الگوهای ما را تغییر می دهد و خطرناکتر آنکه، فرصت های بازتولید را از ما می گیرد و تن آسایی فکری و فرهنگی و در درازمدت، تعطیلی تولید و زایش فرهنگی را بدنبال می آورد. صد البته که این سخن من به معنای انکار ارزش ها و ضرورت متون ترجمه ای نیست، اما باید بدانیم که اگر ترجمه نتواند به بازآفرینی اندیشه و تولید نظریه جدید بینجامد و صرفا ما را در مدار بسته مصرف کنندگی قرار دهد زیانبار و خسارت آفرین خواهد بود.

راه اندازی پایگاه مجازی «سینما گپ»

نبوی که پیش از این در حوزه سینما صاحب امتیازی مجله «فیلم ویدئو» را نیز بر عهده داشته است درباره اینکه چرا در «گنجه» به شکل تخصصی و متمرکز به مباحث سینمایی نمی پردازد، گفت: سینما جزو دغدغه های جدی من بوده و خواهد بود و در «گنجه» هم از سینما غفلت نخواهم کرد. ضمن اینکه برای سینما و موضوعات پایه ای مربوط به آن، بنا دارم پایگاه مجازی «سینما گپ» را راه اندازی کنم و به شکل تخصصی و ویژه به سینما بپردازم.

دبیر پنجمین دوره کتاب سال جایزه سینمایی با اشاره به ارتباط میان سینما و دیگر حوزه های فرهنگ و هنر بیان کرد: سینما به عنوان یک نهاد اجتماعی، از دیگر حوزه های فرهنگی و هنری و نهادهای اجتماعی مستقل نیست، نمی توان سینما را از معماری، اخلاق جمعی، ادبیات و یا تشخص فرهنگی یک ملت جدا کرد و درباره آن اندیشید و سخن گفت. حتی مقولاتی چون امید و تلاش برای کار و فعالیت های سازنده و پیش‌برنده همراه سینما هستند. بارها گفته ام که سینما در کنار وجوه هنری و صنعتی خود، یک رسانه اثرگذار و به شدت راهبردی است و رسانه نمی تواند بدون محیط زیستی خود که جامعه و پدیده های آن است تنفس کند و به حیات خود ادامه دهد.

نبوی در پایان درباره تحقق اهداف مورد نظر با اشاره به آنچه که در «گنجه» مطرح خواهد کرد، گفت: در حوزه اهداف و دغدغه های فرهنگی و هنری باید آرمانگرا بود و در عین حال واقعیت را دید و تحلیل کرد. در نتیجه، من بنیاد ماهنامه «گنجه» را آرمانگراییِ تعالی بخش و توجه به واقعیت های گریزناپذیر قرار خواهم داد.

نظر شما