شناسهٔ خبر: 49010 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

پژوهشگاه علوم انسانی ظرفیت های حوزه «اقتصاد مقاومتی» را اعلام کرد

رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در ارتباط با سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» طی نامه ای به وزیر علوم بخشی از ظرفیت های پژوهشگاه را اعلام کرد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ به نقل از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، این پژوهشگاه در فرآیند سه سال اخیر ورود به برنامه ریزی راهبردی و اجرای آن اکنون از ظرفیت ها، توانمندی ها، زیرساخت ها، تشکل ها و شبکه های متنوعی برخوردار است که می تواند در برابر نیازهای ملی و کشوری از خود عکس العمل درخوری نشان دهد.

پژوهشگاه در طی دو سال اخیر به ویژه سال گذشته «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» حساسیت زیادی به خرج داده و در برابر صلای عام نظام و رهنمودهای مقام معظم رهبری، سال گذشته چندین نشست تخصصی، همایش ملی و گفت و گوهای علمی برگزار کرد که نتایج آن به زودی در قالب کتاب منتشر خواهد شد. 

همچنین پژوهشگاه به همراه آن اقدامات و هماهنگی های اثربخشی را انجام داده است که گزارش مشروح آن در سال ۱۳۹۵ به وزارت علوم اعلام شده است.

پژوهشگاه علوم انسانی در سال اقتصاد اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل با استفاده از توانایی ها، تشکل ها و شبکه های گسترده در متن فعالیت های علمی-پژوهشی سازمان، همایش پردامنه ای از صاحب نظران درون و برون سازمان با همکاری سایر سازمان ها از جمله مؤسسه تنظیم و نشر آثار مقام معظم رهبری، صدا و سیما و چند سازمان دیگر سامان داده که در تولید فکر و اندیشه و تفکر، راهبرد و راهکار؛ بروز و ظهور نوعی فرهنگ جدید متناسب اقتصاد مقاومتی مؤثر بوده است.

دکتر حسینعلی قبادی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در ارتباط با سال «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» طی نامه ای در تاریخ ۵ فروردین ماه ۹۶ به دکتر محمد فرهادی وزیر علوم بخشی از ظرفیت های پژوهشگاه را در این خصوص منعکس کرد.

پژوهشگاه علوم انسانی با استفاده از شرایط ممتاز اخیر همزمان با اجرای برنامه پنجساله راهبردی، کلان طرح و اعتلا و ساماندهی علوم انسانی معطوف به پیشرفت کشور را نیز به عنوان «طرح هادی» برنامه راهبردی پنج ساله، در برنامه خود قرار داده است.

در طرح اعتلاء که متشکل از سه حوزه کاری: حوزه مبانی، حوزه تاریخ و تحول علوم انسانی و حوزه کاربست است؛ حوزه کاربست دقیقا همان چیزی است که اکنون در آستانه سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال می تواند پشتوانه فکری و نرم افزاری این شعار سال باشد.

مقوله های تولید و اشتغال از حوزه هایی هستند که رابطه تنگاتنگی با سه حوزه اصلی فرهنگ، آموزش و پژوهش دارند.

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در کلان طرح اعتلاء و ساماندهی علوم انسانی معطوف به پیشرفت کشور، در حوزه کاربست علوم انسانی در یک هم اندیشی شبکه ای صاحب نظران علوم انسانی، موفق شده است اهم مسائل مبتلابه کشور را در ارتباط با حوزه هایی مثل آموزش، اشتغال و وضعیت نهادهای علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، مدیریتی، سیاستگذاری، اجرایی را در چارچوب  طرح های پژوهشی احصا کند.

پژوهشکده علوم انسانی کاربردی، پژوهشکده اقتصاد و سایر پژوهشکده های مرتبط پژوهشگاه علوم انسانی و کارگروه «کاربست» طرح اعتلاء و برنامه اقدام مشترک در این زمینه را ارائه خواهند کرد.

نظر شما