شناسهٔ خبر: 65299 - سرویس سایر حوزه‌ها
نسخه قابل چاپ

مقایسه‌ی حی‌ بن‌ یقظان ابن طفیل و قصه الغربه الغربیه سهروردی

نوزدهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی سهروردی به «مقایسه‌ی حی‌ بن‌ یقظانِ ابن طفیل و قصه الغربه الغربیه سهروردی» اختصاص دارد که با سخنان دکتر پرویز عباسی‌داکانی در روز چهارشنبه ۲۲ تیرماه ساعت ۱۵ برگزار شد.

فرهنگ امروز: داستان‌های رمزی فلسفی بخش مهم و ویژه‌ای از تاریخ حکمت دوره‌ی اسلامی را تشکیل داده اند. «رساله‌الطیر» و «حی‌ بن‌ یقظان» ابن سینا و «قصه الغربه الغربیه» سهروردی از جمله‌ی این داستان‌های تأویلی‌اند. در اندلس قرون وسطی نیز حکیمان مسلمان چنین قصه‌های رمزی‌ای را ارائه کرده‌اند.

«حی بن یقظان» ابن طفیل، اندیشمند اندلسی، همزمان با سهروردی، بیان راز چنین حکایتی است. دو حکیم یکی ایرانی و دیگری اسپانیایی اما هر دو مسلمان، از تنهایی فیلسوف در جامعه‌ی جهل‌زده سخن می‌گویند. موضوع گفت‌وگوی ما مقوله‌ی غربت یا اغتراب فیلسوف در جهان اسلامی است و این‌که چرا فیلسوفان در این جهان احساس غربت داشتند؟

نوزدهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی سهروردی به «مقایسه‌ی حی‌ بن‌ یقظانِ ابن طفیل و قصه الغربه الغربیه سهروردی» اختصاص دارد که با سخنان دکتر پرویز عباسی‌داکانی در روز چهارشنبه ۲۲ تیرماه ساعت ۱۵ برگزار شد

نظر شما