شناسهٔ خبر: 9895 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

انتشار وضعیت حقوق زنان در ایران برای هفتمین بار

امروزه شاهد هجوم گسترده به قوانین اسلامی پیرامون حقوق زنان هستیم که بدون اشاره به سند قرآنی یا روایی این قوانین با عناوین مختلف آنها را مورد تهاجم قرار می‌دهند.

به گزارش «فرهنگ امروز» به نقل از خبرگزاری شبستان؛ کتاب «حقوق زنان، برابری یا نابرابری» می‌کوشد با بیان سئوالات موجود در میان دانشجویان درباره حقوق زنان در ایران، پاسخ‌های مناسبی در این خصوص ارایه دهد؛ این پرسش‌ها به ترتیب فصول در جلسات گفت‌گو و پرسش و پاسخ، توسط فاطمه بداغی، فریبا علاسوند و زهرا آیت‌اللهی پاسخ داده شده و توسط سعیده باقری‌فرد تدوین یافته‌اند. 
در مقدمه کتاب آمده است: «امروزه شاهد هجوم گسترده به قوانین اسلامی پیرامون حقوق زنان هستیم که بدون اشاره به سند قرآنی یا روایی این قوانین، با عناوین مختلف آنها را مورد تهاجم قرار می‌دهند. علاوه بر آن‌، گاه با چشم‌پوشی عمدی نسبت به گام‌های مثبت و مهمی که جهت بهبود وضعیت زنان در جمهوری اسلامی ایران برداشته شده، قوانین موجود به رگبار تهمت بسته شده و با ارایه‌ برخی خلاءها یا ضعف‌های قانونی، وضعیت زنان در ایران، به شدت ظلمانی و تیره و تار نشان داده می‌شود. این ایرادات در بین دانشجویان دانشگاه‌ها که از عواطفی لطیف سرشارند نیز منتشر شده وگاه آنان را به موضع‌گیری غیر واقع بینانه واداشته است.»
این گزارش می افزاید: این کتاب در سه فصل تنظیم شده است. در فصل اول، فاطمه بداغی به سوالاتی درباره اجازه شوهر برای عمل جراحی، قتل فرزند توسط پدر، قتل زن توسط شوهر، مهریه زنان و تابعیت زن ایرانی در ازدواج با مرد غیر ایرانی پاسخ می‌دهد. فصل دوم به سوالاتی در زمینه نقش مردان در مدیریت خانواده، اختیار طلاق در دست مردان، چند همسری مردان، تفاوت دیه زن با مرد و سنگسار زنان توسط فریبا علاسوند پاسخ داده می شود. 
بنا بر گزارش روابط عمومی نشر معارف، پاسخ‌های زهرا آیت‌اللهی به پرسش‌هایی در زمینه زن در قانون اساسی، دخالت شوهر در رفت و آمد زن با خانواده‌اش، اجازه پدر برای ازدواج دختر، سن مسئولیت کیفری دختران، شهادت زن در دادگاه، مجازات قتل زن توسط مرد، تمکین زن، اختیارات پدر در ازدواج دختر بچه‌ها، حضانت فرزند توسط مادر، ریاست مرد در خانه، تفاوت ارث زنان با مردان، شوهران و مسکن غیر قابل تحمل برای زنان، مادر و افتتاح حساب بانکی برای فرزند، ولایت پدر بر فرزند، تمکین در مقابل مهریه، حق زنان در طلاق، دستمزد مادر برای شیر دادن فرزند، جایگاه‌های مختص به زنان حقوق نابرابر زنان با مردان، بررسی قوانین حمایتی در قانون مدنی، قوانین حمایتی در حقوق کار، قوانینی حمایتی در حقوق جزا و قوانین حمایت اجتماعی خاص از زنان، مباحث فصل سوم این کتاب را در برمی گیرند.
شایان ذکر است، چاپ هفتم کتاب «حقوق زنان، برابری یا نابرابری» از سوی دفتر نشر معارف در ۱۳۶ صفحه، با شمارگان دو هزار نسخه، قطع رقعی و قیمت ۳۵۰۰ تومان منتشر شد. ​

نظر شما