نمایش همه
  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۷:۲۰

    مروری بر ۴دهه داستان‌نویسی ایرانی؛ازسوررئالیسم تاسانتی‌مانتالیسم

    مطالعه چهار دهه ابتدایی داستان‌کوتاه‌نویسی در ایران، از منظر جداشدن آهسته حکایت از ژانرِ داستان و بررسی تاثیر مکاتب ادبی بر نویسندگان ایرانی، جای پژوهش و کار بسیار دارد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۷:۰۰

    تبارشناسی حزب در فقه

     گزارشی از سخنرانی داود فیرحی و احمد نقیب ‏زاده در نشست نقد کتاب فقه و حکمرانی حزبی

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۶:۴۰

    دایره‌المعارف‌نویسی در ایران در گفت‌وگو با احمد پاکتچی

    تصور نمی‌کنم حداقل زمانی که دایره‌المعارف‌نویسی به راه افتاد، مخاطبش عامه مردم بود. اولا به ‌این دلیل که دایره‌المعارف در آن زمان ارزان نبود. در گذشته ‌این اشراف و افراد متمول بودند که به دایره‌المعارف‌ها دسترسی داشتند. ثانیا امروز با مطالعه دایره‌المعارف‌های گذشتگان می‌بینیم که‌این لحن و طرز مطرح کردن مباحث برای مخاطب عام نیست و هدفش نخبگان است. بنابراین اگر هم دایره‌المعارف‌ها برای مخاطب عمومی ‌نوشته می‌شوند، پدیده‌ای است که بعدا اتفاق می‌افتد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۶:۲۰

    بررسی دلایل ناکامی برنامه‌های گفت‌وگو محور صدا و سیما

    تلاش‌های اخیر صدا و سیما در جذب مخاطبِ بیشتر از طریق تولید برنامه‌های گفت‌وگو محور چندان موفقیت آمیز نبوده است و برخی کارشناسان معتقدند وقایع و اتفاقات جامعه، در این ناکامی نقش داشته و صدا و سیما به تنهایی مقصر نیست.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۶:۰۰

    انتشار جعلیات توسط رسانه‌ها و سلبریتی‌ها

    مسئول کمپین «مبارزه با نشر جعلیات» با اشاره به انتشار جعلیات توسط رسانه‌ها و سلبریتی‌ها، همچنین می‌گوید: عده‌ای شعرشان را به نام شاعران مشهور منتشر می‌کنند و بعد به ما ایمیل می‌زنند که این شعر در کتاب‌ ما وجود دارد و به‌نام شاعر بزرگی جعل شده‌ است؛ دلیل این کارشان هم علاقه به شهرت به هر قیمتی است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۵:۴۰

    بر مدار فرهنگ و ایران / محمد صادقی

    دکتر اسلامی ندوشن در جلد سوم کتاب «روزها» و کتاب «گفته‌ها و ناگفته‌ها» درباره شخصیت هدایت سخن گفته و او را فردی متفاوت و شاخص در میان نویسندگان روزگار خود ارزیابی می‌کند: «هر چه بود، خودش بود» به این معنا که اهل تقلید از دیگران نبود. ساده و بی‌تکلف لباس می‌پوشید، با کسی رودربایستی نداشت، صریح بود، نسبت به مردم دلسوزی داشت، شخصیتی فرهنگی بود، و کاری غیر از خواندن و نوشتن نداشت: «هدایت مرا هشیار کرد که نسبت به سبکسری‌های زمان، تعیّن‌های مقامی، و بعضی تفرعن‌های ادیبانه و روشنفکرمآبانه و خلاصه هر چه بوی دروغ و قلب از آن بیاید، به چشم بی‌اعتنایی یا تحقیر بنگرم…»

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۵:۲۰

    ژول مُل/ آشنایی با ایران‌شناسان

    شاهنامه ژول مُل با استفاده از ۳۵ دست‌نویس موجود در اروپا و همچنین با مراجعه به سایر مثنوی‌های حماسی فارسی فراهم آمده‌ است. وی مقدمه مفصلی هم بر شاهنامه نوشته که تا مدتها، مهمترین اثر پژوهشی درباره شاهنامه و فردوسی، و متداول‌ترین مرجع برای بسیاری از خاورشناسان به‌شمار می‌رفت.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۵:۰۰

    رئیس دانشگاه تهران: باید اختیارات وزارت علوم در دانشگاه‌ها بیشتر شود

    نیلی: با تجمیع دانشگاه‌ها موافقم

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۴:۴۰

    پیشنهاد آغداشلو برای راه‌ پیدا نکردن آثار جعلی به حراجی‌ها

    آبدین آغداشلو درباره درباره موضوع جعلی بودن برخی آثار در حراج‌های هنری دنیا، بیان کرد: آثار جعلی ممکن است به هر حراجی در هر جای دنیا راه پیدا کند؛ به طور مثال من درباره جعلی بودن بیش از ۲۰ مورد از آثار حراج کریستیز فقط در یک دوره از حراج آن مقاله‌ای نوشتم و پیشنهاد کردم برای آن که این اتفاق در حراج تهران روی ندهد، گروهی از کارشناسان طراز اول قبل از خرید و فروش آثار بین دو نفر و پیش از ورود آن به حراج، این آثار را محک بزنند تا مانع بروز احتمالی چنین مسائلی شوند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۴:۲۰

    توضیحات اشرف بروجردی درباره شایعات اخیر کتابخانه ملی

    اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران درباره تغییرات مدیریتی در این سازمان و شایعات درباره بیماری و استعفای خود پاسخ داد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۴:۰۰

    به بهانه انتشار جلد ششم اسلامیکا؛ آیینه شفاف اسلام ایرانی / کاظم موسوی بجنوردی

    راجع به اهمیت دایره‌المعارف همین اندازه کافی است که بگویم داشتن یک دایره‌المعارف مانند دایره‌المعارف بزرگ اسلامی که اغلب مقاله‌های آن از ارزش علمی و پژوهشی برخوردار است به مثابه داشتن یک کتابخانه بزرگ است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۳:۴۰

    پست سکولاریسم، رساله‌ای در باب نسبت دین و سکولاریسم در جوامع امروز غربی

    کتاب «پست سکولاریسم؛ دین، دولت و حوزه عمومی در غرب» در پیِ ورود به این مجادله و ارائه‌ طرحی برای آن نیست، بلکه قصد آن دارد تا از خلال بررسی تجربه‌ غرب، ضرورت بازاندیشی در نسبت بین سکولاریسم و دمکراسی و حرکت در جهت دستیابی به الگویی برای گفت‌وگو را یادآوری کند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۳:۲۰

    کنفرانس «کانت ۲۰۱۹: دیالکتیک متعالی کانت» برگزار می شود

    کنفرانس «کانت ۲۰۱۹: دیالکتیک متعالی کانت» ماه می در دانشگاه لوون بلژیک برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۳:۰۰

    جایگاه تخیل در فلسفه سیاسی بررسی می‌شود

    نشست جایگاه تخیل در فلسفه سیاسی عصر امروز در مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۲:۴۰

    استدلال زبان خصوصی؛ ویتگنشتاین و مفسرانش منتشر شد

    کتاب استدلال زبان خصوصی؛ ویتگنشتاین و مفسرانش تألیف غلامرضا حسین پور به همت نشر امیدصبا در پائیز سال جاری منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۲:۲۰

    جزئیات پذیرش دانشجوی بدون کنکور در بهمن ۹۷ اعلام شد

    جزئیات پذیرش دانشجوی بدون کنکور در رشته‌های تحصیلی پردیس دانشگاه صنعتی شریف در کیش، دانشگاه‌های غیرانتفاعی و پیام‌ نور برای بهمن ماه ۱۳۹۷ اعلام شد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۲:۰۰

    آغاز پذیرش دوره های بدون آزمون دانشگاه آزاد از ۲۹ دی

    مهلت ثبت نام برای پذیرش براساس سوابق تحصیلی در مقطع کارشناسی پیوسته و کاردانی ناپیوسته نیمسال دوم ۹۸-۹۷ دانشگاه آزاد از ۲۹ دی ماه آغاز می شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۱:۴۰

    کتاب «دوئالیسم سینوی - دکارتی و مونیسم صدرائی» منتشر شد

    کتاب «دوئالیسم سینوی - دکارتی و مونیسم صدرائی، از منظر اشکالات فیزیکالیسم» به سفارش گروه فلسفه علوم انسانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، و به تحقیق و نگارش مهدی همازاده منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۱:۲۰

    آغاز ثبت نام بدون کنکور در دانشگاه پیام نور از ۲۹ دی

    مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور از آغاز ثبت نام بدون کنکور در دانشگاه پیام نور از ۲۹ دی ماه خبر داد.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۱:۰۰

    راه اندازی رشته کارشناسی ارشد «فلسفه و رسانه» برای اولین بار

    دبیر شورای تحول و ارتقای علوم انسانی از راه اندازی رشته کارشناسی ارشد «فلسفه و رسانه» برای اولین بار خبر داد.

  • خواجه نصیر ۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۰:۵۴

    جنگ و صلح از دیدگاه متفکران کلاسیک ایرانی (۴)؛

    خواجه نصیر و اخلاق جنگ

    خواجه به بحث دربارۀ شرایطی می‎پردازد که در آن تدبیر شکست خورده است و حاکم ناگزیر از دست‎یازی به جنگ با هدف «خیر محض و طلب دین» است. ابهام موجود در اصطلاحات «خیر محض» و «طلب دین» آن‌ها را در معرض تفسیر آزادانه قرار می‎دهد و امکان سوءاستفاده از آن‌ها را در اختیار حکام جنگ‎طلب می‎گذارد. اما خواجه نصیر -که در عصر سلطۀ جنگاوران و قوانین سنگدلانۀ مغولان می‎زیست- با هشدار دادن به جنگاوران و فاتحان مغول در باب علل موجه و رفتار عادلانه در جنگ‎ها به دستاوردهای مهمی رسید.