نمایش همه
  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۵:۰۰

    جدال دانشکده‌ها/ بررسی مسائل دانشگاه در ایران از دیدگاه ایمانوئل کانت

    یکی از نهادهایی که دغدغه فلسفه و پایش و ارزیابی سیاست‌گذاری‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها را برعهده دارد گروه‌ها و دفاتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی اجتماعی در دانشگاه‌های ایران هستند.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۴:۳۰

    بیژن عبدالکریمی: دانشگاه در ایران اسیر روزمرگی است

    متاسفانه دانشگاه در ایران گرفتار شده است و تا از این گرفتاری خود را رها نکند، نخواهد توانست به کار کرد های خود جامه عمل بپوشاند.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۴:۰۰

    لهجه شیرین تاریخ

    پاسداشت یاد استاد محمد ابراهیم باستانی پاریزی

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۳:۳۰

    نگاهی به تاریخ نگاری دکتر فریدون آدمیت

    آدمیت نگرش انتقادی به آثار پیشینیان را از جمله ارکان مهم تاریخنویسی مدرن میداند و معتقد است از آنجا که «تاریخ همواره آغشته به افسانه و مغالطه بوده، و این اختصاص به تاریخ قدیم و جدید ندارد» لذا «تاریخنویسی جدید با ممیزی و انتقاد آثار پیشینیان آغاز گردید، امتداد و گسترش یافت». آدمیت بر آن است که «تاریخ همواره آغشته به افسانه و مغالطه بوده، و این اختصاص به تاریخ قدیم و جدید ندارد.» در مقابل این «حقیقت جویی» است که انگیزه ی مورخ برای نقد آثار پیشینیان است .

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۳:۰۰

    درونمایه های اساطیری نوروز/ ابوالقاسم اسماعیل پور مطلق

    دیرینگی نوروز در فرهنگ ایران و آسیای غربی خود باعث پیدایش مضامن اساطیری در ادوار گوناگون شده است. هر چند نمی توان تاریخی قطعی برای پیشینه نوروز قائل شد، اما رگه هایی از اساطیر نوروزی مربوط به هزاره نخست پ.م. و اعصار بعد را می توان یافت.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۲:۳۰

    نوروز / ژاله آموزگار

    تاریخ نویسان قدیم، همچنین به دفعات از آراستن خانه ها و بامها در هفت روز نوروز سخن گفته اند که بازارها را از خوراکی ها و نوشیدنی ها و پوشیدنی ها و کالاهای دیگر پر می کنند و همه جا را آذین می بندند، چنان که شب به روز می پیوندد و گویند که در این روزها مردم به کنار رودخانه ها و بر بامها و بازارها می آیند و در هر کاری آزادی کامل دارند.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۲:۰۰

    ماجرای انتشار «عالم آرای عباسی» به دست افشار و مخالفت انوار!

    عبدالله انوار گفت: ایرج افشار از معدود ایران‌شناسانی بود که به مساله آرشیو و حفظ اسناد و عکس‌ها و مدارک تاریخی و علمی و تدوین آن‌ها اهمیت می‌داد و در این موضوع سرآمد دیگران بود.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۱:۴۰

    رونمایی از قدیمی‌ترین نسخه دست‌نویس صحیفه سجادیه

    قدیمی‌ترین نسخه دست‌نویس صحیفه سجادیه، در گنجینه قرآن و نفایس موزه آستان قدس رضوی رونمایی شد.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۱:۲۰

    پیش‌بینی ۳۵۰۰ دستگاه کارتخوان برای نمایشگاه کتاب/ قابلیت استفاده از باتری برای قطعی برق احتمالی

    مشاور اجرایی نمایشگاه‌های کتاب بانک شهر گفت: راهکاری پیش‌بینی شده است تا از دستگاه‌هایی استفاده شود که علاوه بر کار با برق، در صورت قطع برق یا مشکلات دیگر با سیم‌کارت و باتری که برای آن‌ها پیش‌بینی شده خدمات ارائه کنند و غیرفعال نشوند.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۱:۰۰

    چرا جامعه شناسی فرهنگی به جامعه شناسی پوزیتویستی ارجح است؟

    دیک هوتمان در نشست «وعده روشنگری و اهمیت جامعه شناسی فرهنگی» به این سوال پاسخ داد که چرا جامعه شناسی فرهنگی به جامعه شناسی پوزیتویستی ارجح است.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۰:۴۰

    تغییر مدیر شورای نظارت دفتر موسیقی ارشاد در سکوت خبری

    ابوالفضل صادقی‌نژاد آهنگساز موسیقی ایرانی بهمن‌ماه سال ۹۷ در سکوت رسانه‌ای از سمت مدیریت شورای ارزشیابی و نظارت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خداحافظی کرده است.

  • کاوه بیات ۱۳۹۸/۰۱/۲۱

    پاسخ کاوه بیات به پرسش‌های «فرهنگ امروز» دربارۀ چرایی ناتوانی دانشگاه در نوشتن تاریخ؛

    مسئولیت مورخان آکادمیک بر دوش مورخان عامه‌پسند

    وقتی که در تحقیقات ایرانی در ادوار معاصر با نوعی نظریه‌پردازی مواجه می‌شویم، غالباً از نوعی وارونه‌کاری سخن در میان است؛ مختصر دستبردی به آرا و فرضیه‌های فلان صاحب‌نظر فرنگی در بهمان موضوع مربوط به تاریخ اجتماعی فرانسه یا بریتانیا و سوار کردن مجموعه‌ای از داده‌ها و دانسته‌های معمولاً بی‌ربط داخلی بر دوش این آرا و عقاید. خوشبختانه ماحصل این‌گونه پژوهش‌های «نظریه‌محور» از صورت پایان‌نامه‌هایی محفوظ و مضبوط در چند کتابخانۀ دانشگاهی فراتر نمی‌رود.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۰:۲۰

    توضیحات حسینی‌پور درباره پولی‌شدن شابک/باید جلوی سؤاستفاده راگرفت

    مدیرعامل خانه کتاب گفت: ناشران حرفه‌ای با پولی‌شدن شابک مشکلی ندارند و این ناشران فصلی یا شِبْه‌ناشران هستند که در این‌باره سروصدا می‌کنند. این اتفاق می‌تواند جلوی سؤاستفاده‌ها را بگیرد.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۱۰:۰۰

    سینمای آوینی از نگاه هنرشناس فرانسوی/ روایت‌گری که خیاط زمان بود

    آنیس دوویکتور استاد هنر دانشگاه سوربن فرانسه در نشست رونمایی از نسخه ترمیم‌شده مستند «و این است فتح الفتوح» در آیین «سه روز با مرتضی آوینی»، راوی روایت فتح را «خیاط زمان‌ها» توصیف کرد.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۱ ۰۹:۳۰

    اعتراض رئیس انجمن ناشران علوم پزشکی به رئیس نمایشگاه کتاب

    در پی عدم واگذاری بخش کتاب‌های پزشکی نمایشگاه کتاب تهران به انجمن فرهنگی ناشران کتاب علوم پزشکی دانشگاهی، رئیس این انجمن نامه‌ای اعتراضی به محسن جوادی رئیس نمایشگاه کتاب نوشت.