نمایش همه
  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۵:۳۰

    کسایی، از مفاخر موسیقی ایران که فقط سازش یادآور اوست

    آسمان موسیقی ایران پر از ستارگان و نوادری است که در جای جای سرزمین گوهرخیز ایران بدنیا آمدند که حسن کسایی نوازنده بی‌بدیل نی یکی از این مفاخر بوده که شرح اشتیاق و حکایتش امروز سوم ماه مهر زادروز این هنرمند اصفهانی شنیدنی است.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۵:۰۰

    ششمین دوره آموزشی «فصوص الحکم ابن عربی» با تدریس حسن بلخاری

    ششمین دوره آموزشی «فصوص الحکم ابن عربی» درقالب برنامه علمی «مدرسه انجمن» با تدریس حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ساختمان شماره 2 انجمن برگزار می‌شود.

  • مقدمه کمبریج ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۴:۵۰

    مجموعه مقدمه کیمبریج

    یکی از پروژه‌های اصلی یا استراتژی‌های انتشارات علمی و فرهنگی ترجمه مجموعه‌هایی است که ناشران بزرگ دنیا منتشرشان کرده‌اند. از جمله مجموعه‌هایی که در دست انتشار است و تا کنون چهار جلد آن منتشر شده است مجموعه‌های مقدمه کمبریج بر نام‌آوران ادبیات و اندیشه است.

  • فلسفه رادیکال ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۴:۴۲

    مبانی فلسفه رادیکال

    چاد کائوزر

    کائوزر در این کتاب فلسفه انتقادی را صرفا با الحاق پسوند رادیکال متمایز نمی‌سازد. برای او فلسفه قسمی تغییر نظری در امر رادیکال است و چیزی که تغییری ریشه‌ای در تعبیر ما از فلسفه را هدف گرفته است؛ چراکه این دو واژه اساسا در رابطه سراسر دیالکتیکی با همدیگر هستند و تصور آن‌ها به صورت مجزا از هم بی‌معنی است.

  • جنایت و مکافات ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۴:۳۸

    جنایت و مکافات (با بیست تفسیر)

    فیودار داستایفسکی

    نه داستایوفسکی نیاز به معرفی دارد نه جنایت و مکافاتش. در عوض وقتی با خیل عظیمی از ترجمه های خوب و بد یک اثر مواجه می شویم نقد و بررسی آنها اهمیت پیدا می کند تا بتوان از میان این انبوه، بهترین را انتخاب کرد.

  • قران ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۴:۳۵

    بازگشت از قرآن

    عبدالله نصری

    برخی روشنفکران دینی معاصر که به بحث از وحی پرداخته‌اند در آغاز این بحث مبانی و پیش‌فرض‌های خود را مشخص نکرده‌اند و به غلط دیدگاه خود را به عنوان نظریه دینی مطرح کرده‌اند. در کتاب حاضر سعی شده است تا علاوه بر تحلیل و نقد یکی از این نظریات با عنوان «قرائت نبودی از جهان» که از سوی محمد مجتهد شبستری مطرح شده، مبانی و پیش‌فرض‌های آن نیز به تفصیل بررسی شود.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۴:۳۰

    کتاب «معماری علم در ایران» نقد می‌شود

    کتاب «معماری علم در ایران» در پنجمین نشست‌ «فرهنگ و دانشگاه» نقد و بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۴:۰۰

    پیام محمدعلی موحد به مناسبت بازگشایی مدارس

    محمدعلی موحد، عضو پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در پیامی صوتی به‌ مناسبت آغاز سال تحصیلی ۹۸-۹۹ از معلمان خواست به دانش‌آموزان هنر دوست داشتن و دوست داشته‌ شدن را بیاموزند.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۳:۴۸

    در ایران کجا لابستر بخوریم؟

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۳:۳۰

    قانونی نشان دادن کتاب برای حضور در جایزه شاملو کار بچگانه‌ای بود/ برخی ناشران کاغذ حرام کردند

    فرزاد، کریمی، شاعر و داور جایزه ادبی شاملو گفت: اینکه فردی می‌آید و شماره ملی خودش را جای شابک و فیپا می‌زند، تا جایزه را فریب دهد، ارتباطی با آزادی‌بیان ندارد و بدون شک این فرد نقض قوانین کرده و کار بچگانه‌ای انجام داده است.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۲:۳۰

    نمایش تاریخ اسپانیا در ایران/ قدیمی ترین صحنه های گاوبازی

    ۳۰۰ اثر از موزه باستان شناسی آلیکانته در والنسیای اسپانیا به مدت ۶ ماه در موزه ملی ایران برپاست یکی از این آثار قدیمی ترین اثر هنر تجسمی به نمایش درآمده در ایران است.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۲:۰۰

    حداد عادل: نباید به اسم اسلامی سازی در تحول علوم انسانی افراط و تفریط کرد

    رئیس شورای تحول و ارتقا علوم انسانی گفت: در مورد تحول و ارتقاء علوم انسانی نباید به اسم اسلامی سازی افراط و تفریط صورت گیرد.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۲:۰۰

    موسیقی اپرای «حافظ» چگونه ساخته شد/ همکاری با ۱۴ خواننده مهم

    آهنگساز اپرای «حافظ» که طی روزهای آینده بار دیگر به کارگردانی بهروز غریب پور در تالار فردوسی تهران روی صحنه می رود، از شرایط ساخت موسیقی این اثر نمایشی سخن گفت.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۱:۳۰

    باید تصوف را نقد کرد نه نفی/ خلط تصوف فرقه ای و غیر فرقه ای خطاست

    حجت الاسلام مهدی مسائلی : حتی اگر کلیت آموزه عرفان حاکم بر تمامی فرقه‌های تصوف را انحراف بدانیم، باید به نقد آن بپردازیم و نه نفی کلی آن.

  • طباطبایی ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۱:۱۵

    پاسخ به نوشته عبدالنبی قیم تحت عنوان «جواد طباطبایی و تحریف تاریخ» در مجله بخارا؛

    اُمی‌های مدرن

    با این‌که اعتقاد دارم هیچ‌یک از سه نوشته قیّم ارزش پاسخ ندارند و با این‌که برای ورود امثال قیّم‌ها در عرصه‌ای که وقوفی در آن ندارند، خاستگاهی جز «خالِفْ تُعرَفْ» نمی‌بینم، با این‌حال آن‌چه‌ مرا به تهیه این پاسخ تفصیلی واداشت، نه آن ادعاها، که اشتهار کاذب محل انتشار آن‌هاست. مجله تک‌نفره بخارا، صفحات خود را مزین به مطلبی کرده که قصاید مجعولِ موسوم به معلقات را بر شاهنامه فردوسی ترجیح می‌دهد!!

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۱:۰۰

    حسن دانایی فرد : سیاست‌های کلان بدون نظام اداری کارآمد اجرایی نمی‌شود

    استاد مدیریت دولتی دانشگاه تربیت مدرس گفت: حلقه پیوند بین مردم و حکومت، نظام اداری است. اگر نظام اداری خوب کار کند اعتماد مردم به حاکمیت بیشتر می شود.

  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۰:۳۰

    پاکتچی: اصلی‌ترین عامل فاصله‌گیری مذاهب از همدیگر «ناآگاهی» است

    احمد پاکتچی، رییس پژوهشکده دانشنامه نگاری، اصلی‌ترین عامل فاصله‌گیری مذاهب از همدیگر را در «ناآگاهی» مذاهب از همدیگر عنوان کرد.