نمایش همه
  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۷:۰۰

    گفت‌وگو با شهرام شاهرختاش درباره شعر و روزگارش: عمرم را پای آرمانشهر هنرگذاشتم

    هیچ‌کدام از شاعران معاصر به پای نیما نمی‌رسند. نیما به نظرم از همه شاگردان خود جلوتر است. کسی است که توانست شعر فارسی را از بن‌بست نجات بدهد.

  • تئاتر ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۶:۵۳

    چند نکته درباره ی نمایش "هیچ چیز جدی نیست"؛ ترجمه و اقتباسی از نوشته ی رچ اورلاف، به کارگردانی دکتر مسعود دلخواه؛

    پوزخندی عمیق بر شهر آشوبِ تئاتر ...

    نمایش جدید دلخواه را می توان نمونه قابل باوری از نوعی از بیدادگری و اعتراض خاموش نسبت به جریان کمی تا قسمتی ملتهب و پرنوسان تئاتر این روزهای ایران قلمداد کرد که از جدیت به دور است و به حاشیه بسیار نزدیک و مأنوس. او با ترجمه ی بومی شده ای از نمایشنامه ی رچ اورلاف و پرداخت دراماتیکی با رنگ و لعاب طنز تلاش می کند تا نشانه هایی از معضلات تئاتر امروز ایرانی را خصوصا در زمینه های فنی، هنری، تعهد و اخلاق را در نمایش اش برجسته کند.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۶:۳۰

    حداد عادل در مراسم افتتاحیه پنجمین کنگره علوم انسانی اسلامی: استفاده از ظرفیت حوزه و دانشگاه برای اسلامی سازی علوم

    حداد عادل: از موجودی دانشگاه و حوزه برای اسلامی شدن علوم انسانی در گام اول استفاده کنیم.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۶:۰۰

    فرزان فرهنگ‌ساز/ به بهانه بزرگداشت مقام علمی سیدمحمد فرزان در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۵:۳۰

    «تهران-۵۶» از دریچه‌ای دیگر

     گزارش‌های پژوهشی که برای دولت تهیه می‌شوند معمولا برای عموم منتشر نمی‌شوند و نسخه‌های معدودشان در کتابخانه‌ها و بایگانی‌ها نگه‌داری می‌شوند. مانند گزارشی که در سال ۱۳۵۶ توسط «شورای نظارت بر گسترش شهر تهران» تهیه شد و عنوان آن «گزارش اجمالی درباره تهران؛ وضع موجود و پیشنهادات» بود.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۵:۰۰

    چگونه ضد گردشگری عمل کرده‌ایم

    سیدامیر منصوری با تعریف ضدراهبرد درباره عملکرد کشور در حوزه گردشگری گفت: «ضد راهبرد، اقداماتی است که در جهت منکوب‌ کردن، حذف و تضعیف فرآیند توسعه صورت می‌گیرد. اقدامات این سال‌ها در زمینه گردشگری، مجموعه‌ ضدراهبردهایی را رقم زده که با توسعه گردشگری مغایر است.»

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۴:۳۰

    یک طرح و یک میلیون نفر/ نگاه و نقد به تصویب طرح رتبه‌بندی معلمان

    از ابتدای دهه ۸۰ که دولت اصلاحات می‌خواست قانون مدیریت خدمات کشوری را اجرا کند، معلمان و پرستاران دو گروه مشخص بودند که نسبت به اجرای این طرح توقع و حرف‌های بسیار داشتند. حالا بعد از ۱۵ سال، این طرح با نامی جدید و البته با تفکیک گروه معلمان از سایر اقشار حقوق‌بگیر جامعه، چنین می‌نماید که یک رویای دوردست به واقعیت پیوسته است. بالاخره هر طرح جدید، موافقان و مخالفانی دارد و تا عملیاتی نشود و از روی کاغذ به صحنه میدان نیاید، ضعف و قوت آن معلوم نمی‌شود.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۴:۰۰

    گفت‌وگو با غلامرضا رضایی، یکی از مولفان کتاب «دریچه جنوبی/ تاریخچه داستان خوزستان»:قصه کوتاه روزهای بهتری به خود خواهد دید

    ناحیه جنوب و به خصوص استان خوزستان به دلیل شرایط اقلیمی و روند صنعتی شدن و مدرن شدن، تاثیر بسزایی در بالندگی هنر و ادبیات معاصر داشته. از حوزه سینما بگیر تا داستان، شعر و ترجمه، بالطبع با برخورداری از همه این شرایط و تاثیری که ادبیات داستانی این خطه بر داستان ایرانی گذاشته می‌طلبید که کاری در این خصوص صورت بگیرد و جای کار داشت. چون تا قبل از این به صورت منفک و جداگانه آن هم در قالب کتابی به آن پرداخته نشده بود و این ضرورت احساس می‌شد.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۳:۳۰

    سرآغازهای تجددشناسی فلسفی در ایران معاصر نقد و بررسی می‌شود

    کتاب سرآغازهای تجددشناسی فلسفی در ایران معاصر در مرکز استراتژیک خاورمیانه نقد و بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۳:۰۰

    فروغی؛ اندیشمند احیاءگر و بنیان‌گذار

    فروغی یکی از پیشروان نسلی بود که به دلیل بکر بودن حوزه آشنایی فرهنگی ایرانیان با مفاهیم و ساختارهای مدرن، ناگزیر بودند در حوزه‌های بسیاری اندیشه‌ورزی و قلم‌فرسایی کنند.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۲:۳۰

    سیدآبادی: ادبیات کودک باید محفلی برای گفت‌وگوی کودکان و بزرگسالان باشد

    علی‌اصغر سیدآبادی در نخستین همایش ملی ادبیات کودک و نوجوان دانشگاه شهید بهشتی گفت: در شرایط فعلی بیش از هر موضوعی به گفت‌وگو نیاز داریم و ادبیات کودک می‌تواند محفلی برای گفت‌وگوی کودکان و بزرگسالان باشد.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۲:۰۰

    کتابی درباره تحولات حوزه و تغییر نگاه روحانیت به سینما

    به اعتقاد نویسندگان کتاب کتاب «جستاری در مواجهات معنایی روحانیت و سینمای اجتماعی ایران»، کانونی‌ترین مسئله در میدان امروز حوزه علمیه قم آن است که تحولات هستی‌شناختی، معرفت‌شناسانه و گفتمانی به وجودآمده در فضای حوزه، هنگام مواجهه با متون رسانه‌ای و هنری چه بروز معنایی از خود به جا می‌گذارد؟

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۱:۳۰

    نسبت طباطبائی و علوم انسانی در ایران بررسی می‌شود

    نشست علمی «علامه طباطبائی و علوم انسانی در ایران: گذشته، حال و آینده» در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۱:۰۰

    چرا فیلمسازان ما باید «فنون بلاغت و صناعات ادبی» همایی را بخوانند؟

    هومن ظریف‌رضاییان گفت: اگر ما ادبیات را بشناسیم و آرایه، صنایع و فنون آن را بدانیم با اندک تمهیداتی می‌توانیم آن را بصری کنیم.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۰:۳۰

    مصلح: کمتر شاعری در ایران و جهان عمق فکری سهراب را دارد

    پگاه مصلح که به تازگی دست به انتشار کتابی درباره سهراب سپهری زده است، می‌گوید: سهراب بر اثر یک دانش‌پژوهی عمیق بلند مدت و تامل وجودی به عمق فکری رسیده که کمتر شاعری در سطح ایران و جهان به آن دست پیدا کرده است.

  • رسانه ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۰:۲۸

    تحلیلی بر اصلاح مدل رسانه‌ای و بهبود وضعیت مطبوعات در ایران؛

    رسانه‌های ایران در منظومۀ نظام رسانه‌ای جهانی

    شیوع رسانه‌های جناحی (همانند مطبوعات دولتی، شبه‌دولتی و جناحی در ایران)، تمایل به ابزارسازی رسانه‌ها توسط نخبگان سیاسی و اقتصادی (مدیریت مطبوعات در اختیار نخبگان درون نظام قدرت و یا جریان‌های سیاسی) و استفاده از آن‌ها به‌عنوان ابزار چانه‌زنی، مداخلۀ مکرر و محدودیت فراگیر دولت در نظام رسانه‌ای، توسعۀ کمترحرفه‌ای مطبوعات و نقش غالب قدرت سیاسی در توسعۀ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و خبری نسبت به نظام بازار موجب شده است تا بازنگری در سیاست‌های رسانه‌ای کشور به‌منظور بهبود نظام مطبوعات به مدلی کارآمد و کیفی به یک ضرورت برای نظام ارتباطی کشور تبدیل شود.

  • ۱۳۹۸-۰۹-۰۵ ۱۰:۰۰

    فقهی‌زاده: تشکیل شورایی برای بررسی ترجمه‌های قرآن/ از کتابسازی‌ها جلوگیری می‌کنیم

    به گفته معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورایی متشکل از افراد متخصص دانشگاهی و حوزوی برای بررسی ترجمه‌های قرآن در این معاونت تشکیل شده است.