نمایش همه
  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۷:۰۰

    آخرین نقطه ناامیدی/ نگاهی به فرآیند، علل و عواملی که منجر به فرار محمدرضاشاه از کشور شد

    دو عارضه باعث شد نوار کامیابی‌های محمدرضا پهلوی قطع شود و حتی در سرنگونی‌اش نقش عمده داشته باشد؛ نخست عارضه دیکتاتوری و خودمحوری شاه بود که پس از دهه ۴۰ همچون غده‌ای رو به بزرگی نهاد و دیگری عارضه افزایش درآمدهای نفتی بود که همچون سرطان به جان اقتصاد ایران افتاد.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۶:۳۰

    کرکره برقی

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۶:۳۰

    مردی که به گردن ما حق دارد/ نگاهی به زندگی و حرفه محمد قاضی به مناسبت سالروز درگذشت او

    بسیاری از مترجمان مانند ابوالحسن نجفی و نجف دریابندری بهترین ترجمه فارسی را رمان «دن کیشوت» نوشته میگل د سروانتس، نویسنده و شاعر اسپانیایی می‌دانند که محمد قاضی دست‌کم ۷ دهه پیش آن را از زبان فرانسه به فارسی برگرداند. بافت زبانی، غنای متن و ترکیبات ممتاز از ویژگی‌های ترجمه «دن کیشوت» قاضی به شمار می‌روند.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۶:۰۰

    بیست و دو قصه/ نگاهی به همه فیلم‌هایی که امسال در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر حضور دارند

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۵:۳۰

    وضعیت ویکی‌پدیای فارسی در مقایسه با زبان‌های غیرکاربردی اسفبار است

    آرش امامی می‌گوید: وقتی وضعیت ویکی‌پدیای فارسی را با ویکی‌پدیای زبان‌های کم جمعیت مقایسه می‌کنیم وضعیت اسفباری داریم به طور مثال وضعیت ویکی پدیای هلند با آن میزان جمعیت به مراتب بسیار بهتر از ماست.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۵:۰۰

    سخن شاعرانه و کیمیاگری معکوس/ مروری بر سیر دگرگونی و تحول شعر مدرن

    شاعر مدرن به تأسی از رویکرد طغیانگر بودلری، خود را در تقابل با همه چیز و با تاکید بر گونه‌ای ناسازگاری (ناهم فازی) با نظم موجود تعریف و بازشناسی می‌کرد، چراکه در غیاب هر مبنای ایدئولوژیک یا فکری قابل اتکا، فقط با توسل به نوعی سلبیت حاد و نفی بنیادی هستی و جهان می‌توانست به خلق فرم‌های تازه دست زند. فردریش هاینریش یاکوبی –فیلسوف آلمانی و مبدع اصطلاح نیهیلیسم و سرسلسله صورت‌بندی و تشریح آنچه می‌توان زیبایی‌شناسی نفی خواند- اساسا شعر مدرن را به عنوان یک ژانر، امری هماره منفی (البته نه به عنوان صفتی تحقیرآمیز بلکه از سر تمجید) تعریف می‌کرد.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۴:۳۰

    نسخ خطی، سرچشمه اندیشه ایرانی را نشان می‌دهند

    رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، در نخستین نشست بنیاد حامیان نسخ خطی، گفت: نسخ خطی نشان خواهد داد که هر اندیشه از چه سرچشمه‌ای ریشه گرفته و توانسته است به‌عنوان یک ایده مطرح شود.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۴:۰۰

    طهوری: خسته‌ شده‌ام

    مدیر کتاب‌فروشی طهوری، با بیان اینکه در شرف فروش کتاب‌فروشی هستم اما به مرحله عقد قرارداد نهایی نرسیده‌ایم، گفت: واقعا از این وضعیت و شرایط حاکم بر این حوزه نشر و کتاب‌فروشی خسته‌ شده‌ام.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۳:۳۰

    مسجدجامعی: «ایران» نادر ابراهیمی نقطه‌چین نیست

    مسجدجامعی در آئین افتتاح کتابخانه و موزه نادر ابراهیمی گفت: ایران مورد نظر نادر ابراهیمی و موجود در آثار او با ایران اخوان‌ثالث فرق می‌کند؛ ایرانی که می‌گوید، نقطه‌چین نیست؛ بلکه ایرانی است که ما در آن زندگی می‌کنیم.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۳:۰۰

    تار و پود انتزاع/ کوتاه درباره هنر گبه‌بافی در ایران

    باید پذیرفت که نقاشی انتزاعی ایران به دلیل تاخیر ظهور نسبت به کشورهای دیگر در متن این شیوه نقاشی در دنیا قرار نگرفته است. اما اگر به زیبایی‌شناسی و بافت و رنگ‌های متناظر در گبه‌ها و نقاشی‌های انتزاعی نقاشان بزرگ دنیا توجه کنیم می‌توانیم بحق مدعی باشیم ما قرن‌ها زودتر از نقاشان انتزاعی روسیه و آلمان طرح‌های انتزاعی را نقش زده‌ایم.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۲:۳۰

    نامزدهای فلسفه و روانشناسی جایزه کتاب‌سال معرفی شدند

    نامزدهای گروه فلسفه و روانشناسی جایزه کتاب‌سال جمهوری اسلامی توسط دبیرخانه این‌رویداد معرفی شدند.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۲:۰۰

    لایحه ساماندهی سهمیه های کنکور به مجلس نمی رود

    معاون خط مشی گذاری ستاد نقشه جامع علمی کشور از جلسه با اعضای کمیسیون مجلس درخصوص ساماندهی سهمیه های کنکور خبر داد و گفت: با هماهنگی انجام شده تمام لایحه در شورا بررسی می شود.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۱:۳۰

    نشست منورالفکران ایرانی و جهان مدرن برگزار می شود

    نشست منورالفکران ایرانی و جهان مدرن در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۱:۰۰

    کتاب «تأثیر فرهنگی معماری ایران در چین» منتشر شد

    کتاب «تأثیر فرهنگی معماری ایران در چین؛ نمونه‌هایی از هنر معماری اویغوری» نوشته جوری قدیر و خالق داوود با ترجمه نادره بدیعی از سوی انتشارات علمی فرهنگی منتشر شد.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۰:۳۰

    مشکلات دهه‌های گذشته آموزش‌وپرورش همچنان روی میز

  • رسول جعفریان ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۰:۱۶

    مروری بر جایگاه روزنامه پرچم، ماهنامۀ همایون و نشریۀ پیمان در عرصه جریان اصلاح دینی؛

    از اسلام‌گرایی تا اسلام‌ستیزی

    اصلاح‌طلبی کسروی، در مقایسه با آنچه در همایون منتشر می‌شد، جنس متفاوتی داشت، ضمن آنکه شامل جنبه‌های شیعی نیز می‌شد. وی زمانی که از همۀ خط قرمزها عبور کرده و حس کرد صحبت‌کردن‌ها و اشارت گذشتۀ او به صورت کلی در حوزۀ اصلاح مذهب منتج به نتیجه‌ای مشخص نشده، در سال ۱۳۲۲ شیعی‌گری را نوشت. سابقاً هم جسته‌گریخته در لابه‌لای آثارش انتقادهای گزنده‌ای از تشیع کرده بود، اما به این روشنی مطلب را ننوشته بود.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۲۸ ۱۰:۰۰

    چرا جامع‌التواریخ نخستین تاریخ جهانی با معنای صحیح علمی است؟

    غیاثیان می‌گوید: در قرن نوزدهم مستشرقان اروپایی ارزش جدید «جامع‌التواریخ» را به عنوان تاریخ مفصّل جهان کشف کردند. پیش از رشیدالدین نیز تلاش­‌هایی برای نوشتن تاریخ عالم صورت گرفت ولی هیچ کدام وسعت و ژرفای جامع­‌التواریخ را ندارند که از چین تا اروپا را در بربگیرد.