نمایش همه
  • ۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۶:۳۰

    سینما و سیاست چه ارتباطی با هم دارند؟

    یوکابد عارفی اظهار کرد: نشان دادن میزان تاثیرگذاری ساختار قدرت و سیاست بر حوزه فرهنگ و هنر به ویژه آثار سینمایی انگیزه نگارش این کتاب شد.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۵:۳۰

    هبوط به دوزخ/ گفت‌وگو با سم مندس، کارگردان فیلم «۱۹۱۷»

    یک برداشت بدون کات نشان می‌دهد ما چطور دنیا را تجربه می‌کنیم. تدوین به قاعده‌ پذیرفته ‌شده فیلم تبدیل شده بود، اما در زندگی واقعی تدوین حیله‌گری به شمار می‌آید نه برداشت بلند. گرفتن برداشتی بلند دشوارتر است، اما فکر می‌کنم اگر دوربین‌های دیجیتالی داشتیم که صد سال پیش می‌توانستیم کف دست‌های‌مان نگه‌شان داریم، آثار سینمایی بیشتری از این دست در اختیارمان بود.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۵:۰۰

    ترجمه نسخه کامل‌تر «آثار بزرگ سیاسی» چاپ شد

    کتاب «آثار بزرگ سیاسی (از ماکیاوللی تا روزگار ما)» نوشته ژان ژاک شوالیه و ایو گوشه با ترجمه لی‌لا سازگار توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۴:۳۰

    جایزه جلال و کتاب سال باید یکی شود

    برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با اشاره به روند جایزه جلال و کتاب سال جمهوری اسلامی ایران گفت: بهتر است که یا این دو جایزه یکی شود یا روند بررسی مجزا باشد؛ چراکه فکر می‌کنم درغیر این صورت حق سایر افرادی که اثر ادبی تولید می‌کنند، نادیده گرفته می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۴:۰۰

    خاطرات دختر ملک‌الشعرای بهار چاپ شد

    کتاب «مرغ سحر (خاطرات پروانه بهار)» توسط انتشارات جهان کتاب منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۳:۳۰

    ترجمه کتاب سال ایسلند در ایران منتشر شد

    ترجمه رمان «ساندویچ دزد» نوشته گودبرگر برگسون که به‌عنوان کتاب سال ایسلند معرفی شده، توسط انتشارات نقش جهان منتشر و راهی بازار نشر شد.

  • غرب ۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۳:۰۰

    ذکر مقدماتی تاریخی از آغاز تقابل تمدنی با غرب در تاریخ معاصر ایران

     دراندازی طرحی نو برای مواجهه با غرب

    پس از مواجهه و آشنایی ایرانیان با تمدن جدید غرب، ایران با مسئله تازه‌ای مواجه شد، مسئله‌ای که مانند دوره‌های گذشته به‌راحتی قابل حل نبود. از این مقطع است که ایرانیان پس از سپری کردن سده‌هایی درخشان و شکوفایی تمدنی و سپس طی دورانی از رکود تمدنی به‌واسطه حضور سردمدارانی ناکارآمد، اینک در مواجهه با تمدن جدید غرب و پیشرفت روزافزون آن با چالش جدیدی مواجه می‌شوند: غرب چگونه پیش رفت و ما عقب ماندیم؟ طرح این پرسش متضمن تأمل در باب عقب‌ماندگی‌های جامعه ایران و تلاش برای دراندازی طرحی نو برای پیشرفت و ترقی است.

  • 32 ۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۲:۴۴

    منورالفکران ایرانی و جهان مدرن در گفتارهایی از احسان شریعتی و حسین مصباحیان؛

    خودت جسارت کن و بیندیش!

    هابرماس می‌گوید با آنکه تحول فلسفی از دکارت شروع می‌شود و در کانت توسعه می‌یابد اما هیچ‌کدام از اینها قادر نبودند تشخیص دهند که ما وارد دوره(epoch) جدیدی شده‌ایم که از دوره‌های پیشین جدا می‌شود. از آنجا که هگل معتقد است، فیلسوف فرزند زمانه خودش است و آن را صورت‌بندی می‌کند با این دیدگاه قادر است تشخیص دهد که ما وارد جهان مدرن شده‌ایم.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۲:۳۰

    نصرالله حکمت پاسخ داد؛ چرا فارابی، کتاب الجمع را نوشته است؟

    موضوع «الجمع بین رأی الحکیمین» نقد تفکر مستقل فلسفی است؛ نقد عقل متافیزیکی است. این، نخستین اثر در تاریخ فلسفه است که در آن حکیمی سترگ درنگ کرده و فلسفه و فیلسوف را مورد نقادی قرار داده است.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۲:۰۰

    دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: به ازای هر جایگاه شغلی دانشگاهی ۳۳ متقاضی وجود دارد

    دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امروز به ازای هر یک جایگاه شغلی دانشگاهی ۳۳ متقاضی وجود دارد و در برخی پست‌های عضویت هیئت علمی این عدد به ۱۵۰ متقاضی هم می رسد.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۱:۳۰

    انسداد راه خرید از خارج دانشگاه ها را فناور می کند

    معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید بهشتی گفت: انسداد راه خرید از خارج برای صنایع و افزایش درخواست از محققان و متخصصان، دانشگاه ها را فناور می کند.

  • ۱۳۹۸-۱۱-۲۰ ۱۱:۰۱

    جزئیات تبدیل شیوه تحصیل دانشجویان مقطع ارشد به «آموزش محور»

    جزئیات تبدیل شیوه تحصیل دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی از «آموزشی - پژوهشی» به «آموزش محور» اعلام شد.