نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۸:۳۹

    انتشار جلد ۲۵ دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی در سال ۱۴۰۱

    رئیس مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی در نشستِ آغاز سالِ نو با استادان و پژوهشگران این مرکز از انتشار جلد ۲۵ دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۸:۳۷

    نمایشگاه هزار سال کتابت قرآن کریم برگزار می‌شود

    نمایشگاه هزار سال کتابت قرآن کریم به همت گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری برگزار می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۸:۳۶

    نقش مشکور در ایرانشناسی

    استاد مشکور طلبه واقعی علم بود و با درک محضر استادان بنام ایرانی و خارجی و تسلط بر چندین زبان (عربی، انگلیسی و فرانسه و زبان‌های پهلوی) دانشمندی جامع‌الاطراف شناخته می شد.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۸:۲۵

    مشکور، استادی که عمرش را صرف اعتلای فرهنگ و هویت ایران کرد

    نصرالله پورجوادی، استاد سابق دانشگاه تهران گفت: مهم‌ترین شاخصه کارهای محمدجواد مشکور در واقع توجهی است که هم به پیش از اسلام هم بعد از اسلام داشته است. او پیوستگی در تاریخ سیاسی و عقاید ایران را می‌دید و این به نظرم یکی از نکات قابل توجه کارهای اوست.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۸:۲۳

    نگاهی به تاریخ روزه‌داری و رسم رمضان

    هرچند قرآن، سال‌ها پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) جمع‌آوری و تدوین شده اما برخی پژوهش‌های قرآنی با استناد به روایاتی نشان می‌دهد که نظر شخص پیامبر در مورد ترتیب آیات قرآنی به نوعی اعلام و اعمال شده است. به این معنی که گاه وقتی آیه‌ای نازل می‌شد و پیامبر آن را قرائت می‌کردند و کاتبان می‌نوشتند، ایشان خود اشاره می‌کردند که این آیه را به آیات مربوط به فلان مساله اضافه کنید یا آیه دیگر را می‌گفتند در ابتدا یا انتهای فلان سوره قرار دهید.

  • تکمیل همایون ۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۸:۱۹

    نیمه غایب مصدق

    دکتر ناصر تکمیل‌همایون تمایل چندانی ندارد که درباره مسائل سیاسی و وقایعی که در اوایل انقلاب تجربه کرده است، سخنی بگوید. او دوست دارد بیش از هر چیز درباره کتابش به گفت‌وگو بنشیند. کتابی که حاصل سال‌ها زحمت و پژوهش است: «دکتر محمد مصدق در دوران سلطنت قاجار».

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۸:۱۶

    عبدالجبار کاکایی: دیدگاه‎ اجتماعی عطار، هنوز اثرگذار است

    عبدالجبار کاکایی با اشاره به اهمیت شاعران بزرگ پارسی و اندیشه‌ای که از خود بر جا گذاشته‌اند، گفت: عرفای ما رویدادهای اجتماعی را دنبال می‌کردند، دیدگاه اجتماعی عطار ممکن است در جامعه و حتی ادبیات امروز ما اثرگذار بوده باشد.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۸:۱۲

    آیا جمال عبدالناصر در حمایت از فلسطین صادق بود؟

    جمال عبدالناصر می‌گفت برای دفاع از فلسطین دست یاری به سوی همه اعراب دراز می‌کند، اما اعرابی که آزاد شده باشند و این آزادی یعنی آنکه به قیومیت مصر روی کشورهای عربی صحه بگذارند.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۸:۱۰

    صهیونیسم ادبی مقدم بر صهیونیسم سیاسی است

    دراج تاکید می‌کند که صهوینیسم ادبی مسئله مهمی است که تا پیش از غسان کنفانی کسی به اهمیت پژوهش بر آن آگاهی نداشت. روایت فلسطین اکنون بیشتر محدود شده به خاطره شکست خوردگان و خاطره مبارزه.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۷ ۱۷:۵۸

    گاهی به آسمان نگاه کن

    سروش دباغ در کتاب «زمین فقه و آسمان اخلاق» بر این باور است که «فقه ِ بریده از اخلاق، انسانی نیست و راهی به دهی نمی‌گشاید و رهزن است».