نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۵۸

    کتاب «تفکر فلسفی» روانه بازار نشر شد

    کتاب «تفکر فلسفی» نوشته محمد فنایی اشکوری توسط انتشارات حکمت اسلامی منتشر و روانه بازار نشر شد.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۵۶

    کتاب «مقامات العارفین» روانه بازار نشر شد

    کتاب «مقامات العارفین فی شرح منازل السالکین و هدیه السالکین» اثر آیت الله محمدرضا کلباسی اشتری و تصحیح و تحقیق آیت الله احمد کلباسی اشتری به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۱۶۰ صفحه منتشر شد.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۵۵

    سخنرانی شهرام پازوکی در نشست «مسئله حکمت و عرفان اسلامی و پیشرفت تمدن و فرهنگ»

    نهمین نشست تخصصی با عنوان «مسئله حکمت و عرفان اسلامی و پیشرفت تمدن و فرهنگ» برگزار خواهد شد.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۵۳

    از بزرگ‌ترین قرآن تا مصحف نوشته شده با زر در کاخ گلستان

    مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از نمایش قرآن‌های خاص و نفیس در این مجموعه خبر داد که برخی از این کتاب‌ها برای نخستین بار است که در معرض دیدعموم قرار گرفته‌اند و بعضا سرنوشتی جالب و خواندنی را پشت سر گذاشته‌اند

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۵۲

    خاستگاه تاریخی- اجتماعی انتقال علم در ایران معاصر

    کاویدن تاریخ فرهنگی علم و تکنولوژی در ایران و به‌ویژه در حوزه یک سده اخیر در تاریخ معاصر ایران از منظر «جامعه‌شناسی علم و تکنولوژی» و نیز «جامعه‌شناسی تاریخی» از حساسیت و اهمیت برخوردار است. خصوصا از لحاظ تلفیق این دو دیدگاه مهم در مورد تمدن و فرهنگ پرپیشینه ایران اسلامی که حاصل آن شکل دادن به یک دیدگاه تلفیقی نو تحت عنوان «جامعه شناسی تاریخی علم و تکنولوژی ایران» است.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۵۱

    کتاب «فوکو در ایران» نقد شد

    محمدروزخوش گفت: فوکو درباره نفس عصیان صحبت می‌کند و در واقع کاری به بعدش ندارد. متفکران تمایز قاطعی قائل می‌شوند میان فرآیند انقلاب یا همان عصیان و قیام و آنچه که بعدش رخ داده است. آنطور که برمی‌آید ایشان در حال دفاع از انقلاب تا 22 بهمن هستند.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۴۵

    موضوع فلسفه وجود و عوارض وجود است

    منوچهر صدوقی سها در نخستین نشست از سلسله گفت‌وگوهای انتقادی «ارغنون خرد» وجود و عوارض وجود را موضوع علم فلسفه عنوان کرد.

  • ۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۴۳

    نگاهی به تاریخ دعا در ایران و اسلام

    نیایش و دهش در فرهنگ الوهی انسان

    انسان ذاتا موجودی مخلوق و متعلق به ساحتی الهی و مینوی (غیرمادی) است. او بدین‌ترتیب با طبیعت و الوهیت مثلثی سه‌گانه می‌سازد که بعدها در فلسفه اسلامی اشراقی ـ صدرایی سه ساحت عقل، نفس و بدن؛ یا الوهیت، خیال (مثال) و ماده را متبلور ساخت. این سه ساحت به صورت طولی برهم تاثیرگذار هستند، یعنی تاثیر از بالا به پایین است و هرگز برعکس نیست، چه اینکه به‌زعم فلاسفه ما، نظام طولی عالم که از واجب تعالی آغاز می‌شود، این ممکنات را از عقل تا ماده اولیه به ترتیب و تقیید آفریده و سلسله اثرگذاری از مافوق (علت) به مادون (معلول) است. 

  • کتاب آداب و آیین های گذر انسان ایرانی ۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۳۷

    کتاب آداب و آیین های گذر انسان ایرانی

    کتاب آداب و آیین های گذر انسان ایرانی به قلم محمد اسدیان نوشته است.این کتاب به آیین گذر می پردازد به این معنا که سیر تکامل انسان از دوران بارداری مادر تا تولد و نوزادی و کودکی تا بلوغ و آیین های مربوط به آن همچنین آداب همسرگزینی و ازدواج و در آخر مرگ و مراسم های آن در مناطق مختلف ایران را مورد بررسی قرار می دهد.

  • پیتر تروانی ۱۴۰۱-۰۱-۲۹ ۱۷:۲۷

    گزارشی از کتاب پیتر تروانی با عنوان «هایدگر و اسطوره‌ی توطئه‌ی جهانیِ یهود»

    تجدید نظر در عسرت یک نظریه

    اسیونال-سوسیالیسم در مقام یک جنبش سیاسی، علی‌الاصول این قابلیت را ندارد که در درون یک فلسفه‌ی خاص جای بگیرد. با این حال، نباید فراموش کرد که هایدگر خود تلاش کرد تا ناسیونال-سوسیالیسم را به جنبشی فکری با مبنایی فلسفی بدل کند (مواجهه‌ی انسانِ تاریخی با نیهیلیسمِ تکنولوژیک). «دفترچه‌ها» نشان می‌دهند که ظاهراً هایدگر با «مسئله‌ی یهود» نیز درگیر بود.