نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۴۹

    گلدن گلوب فروخته می‌شود/ پیچیدگی و ابهام در وضعیت نهاد سینمایی

    گلدن گلوب اعلام کرد که قصد دارد این مجموعه را به یک فرد بفروشد تا بتواند از این طریق مشکلات مربوط به نبودن تنوع را کم کند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۴۷

    رکوردشکنی «آواتار ۲» در فضای مجازی

    اولین تریلر از قسمت جدید فیلم سینمایی «آواتار» با بیش از ۱۴۸ میلیون بازدید در ۲۴ ساعت نخست انتشار همراه شد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۴۲

    فردوسی نجات‌بخش زبان فارسی، پیوند دهنده تمدن‌ها

    ۲۵ اردیبهشت‌ماه روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، شاعر حماسه‌سرای بلندآوازه ایران‌زمین است که با اثر سترگش "شاهنامه" به زبان پارسی حیاتی دوباره بخشید و نامش تا همیشه تاریخ با زبان فارسی ماندگار شد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۴۰

    حکمت حکیم| عظیم محمودآبادی

    حکیم سنایی غزنوی در زمره حکیمانی از ایران زمین قرار دارد که تاثیرِ او در آثار پسینیانش نیز مشهود است. او از جمله بزرگانی است که بزرگ‌پروری کرده و سروده‌هایش در نسل‌های بعد و بعدتر نیز از الهام بخشی بالایی برخوردار بوده است. شاید پیش از هر چیز ذکر این نکته لازم باشد که گرچه سنایی و نظایر او در تاریخ ادب و فرهنگ ایرانی – اسلامی، «شاعر» خوانده می‌شوند، اما واژه «شاعر» نباید ما را بفریبد و از وجه اندیشه‌ای این بزرگان غافل شویم.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۳۸

    تاریخ می‌تواند به جوان هویت ببخشد، جهل تاریخ نیز می‌تواند او را سردرگم کند

    سلیمی نمین گفت: چون در زمینه تاریخ مشغول هستم، فکر می‌کنم امروز تاریخ خیلی سریع‌تر می‌تواند به جوان جهت بدهد و هویت ببخشد، همانطور که تاریخ می‌تواند به جوان جهت بدهد و هویت ببخشد، جهل تاریخ نیز می‌تواند او را سردرگم کند، فکر می‌کنم کسانی که امروز متولی فرهنگ هستند باید بیشتر همت خود را به تاریخ معطوف کنند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۳۶

    بود و نبود زمینه و امکان زیست مومنانه در روزگار مدرن

    زبان غالب بر همه زیست‌های مومنانه و تجربه‌های زیسته مؤمنان زبان زندگیست.مراد از زبان زندگی زبان زنده است. زبان گرم تجربه زیسته انسان مؤمن است. این زبان زندگی بر زبان استدلال غالب و چیره است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۳۳

    «قصص‌الخاقانی» اطلاعات ارزشمندی از کانونی‌ترین مساله دوره شاه عباس صفوی ارائه می‌دهد

    گودرز رشتیانی گفت: روایتی که مولف از موضوع قندهار ارایه می‌دهد به عنوان کانونی‌ترین مساله دوره شاه عباس در هیچ منبع دیگری این اطلاعات نیست. یکی از جنبه‌های ارزشمند این اثر مستند بودن به اسناد دیوانی است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۳۲

    از درباره آرامش تا چگونه تغییر کنیم؟

    نشر ترجمان علوم انسانی از سه عنوان کتاب جدید در نمایشگاه بین‌المللی کتاب رونمایی کرد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۳۰

    نشست بین‌المللی گسترش نفوذ شاهنامه و فردوسی در کشورهای آسیایی برگزار شد

    پروفسور محمد کمال‌الدین، استاد گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه راجشاهی گفت: مردم بنگلادش فردوسی و شاهنامه هر دو را خیلی خوب می‌شناسند. این در حالی است که بیش از هشت هزار کلمه فارسی در زبان بنگالی به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به کار برده می‌شود. در واقع ادبیات بنگالی، متاًثر از زبان پارسی رونق گرفته است. ارتباط زبان پارسی و بنگالی، تاریخی قدیمی دارد. ارتباط دو ملت و دو زبان و دو ادبیات که ناگسستنی است.

  • تقی ازاد ارمکی ۱۴۰۱-۰۲-۲۵ ۱۶:۲۹

    «مساله خواندن در ایران» در گفت‌وگو با تقی آزاد ارمکی

    تقی آزاد ارمکی می‌گوید: عمومی کردن یک عنصر در حوزه فرهنگ خطاست و در همان‌جاست که ابتذال و مرگ آن شروع می‌شود؛ اما می‌شود این بحث را مطرح کرد که چرا کسانی که باید کتاب بخوانند و به دانش حرفه‌ای نیاز دارند و همچنین در عرصه فرهنگ و کنش فرهنگی فعالیت می‌کنند، کتاب نمی‌خوانند؟