نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۶ ۲۰:۳۱

    مردم ایران کتابخوان هستند اما کتاب به خوبی عرضه نمی‌شود

    حمید سلیمی گفت: مردم ایران کتابخوان هستند اما کتاب به خوبی عرضه نمی‌شود. متاسفانه همیشه مردم را متهم می‌کنیم. هر زمانی که کتاب مناسبی تولید شده پاداش خود را از مخاطب گرفته است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۶ ۲۰:۳۰

    وقتی زنان فلسفه می‌ورزند| محمدسعید عبداللهی

    جنگ جهانی دوم درآستانه آغاز بود که الیزابت آنسکوم، فیلیپا فوت، مری میجلی و آیریس مرداک پا به آکسفورد گذاشتند. در آن دوران، از آنجایی که مردان به جبهه فراخوانده می‌شدند، فرصتی پدید آمد تا زنان بیشتری به دانشگاه راه یابند، اساتید نیز توانستند به دانشجویان دختر خود توجه بیشتری داشته باشند. اگرچه دختران بسیاری در آن دوران پا به آکسفورد گذاشتند، اما برای چهار نفر، سرنوشت متفاوتی رقم خورد. کتاب پیش رو ماجرای این چهار دانشجوی آکسفورد را شرح می‌دهد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۶ ۲۰:۲۸

    تأملی در یکی از تأملات محسن رنانی| محمد علی عسگری

    چندی پیش محسن رنانی در مطلبی که تحت عنوان «به زخم‌های ایران سلام کنیم» در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، از پایان روشنفکری گفت و نوید یک شروع تازه را از جانب زنان داد. یک زایمان بزرگ اجتماعی که در حال وقوع بوده و هیچ قدرتی قادر به جلوگیری از آن نیست. او در این ارتباط از زنان شاخصی نام برد که به گمان وی درحال ایجاد تغییرات و دگرگونی‌های اساسی در جامعه بوده و دارند نه تنها جای روشنفکران که جای مردان را نیز پر می‌کنند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۶ ۲۰:۲۶

    ما و پایگاه گفتمانی زبان فارسی / مهدی نجفی

    مهدی نجفی، دبیر کارگروه شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی: زبان فارسی پایگاه و جان پناه ایرانیان است. آنچه در درازنای تاریخ وجه تمایز ایرانیان از سایر مسلمانان بوده، و کمک کرده تا ساکنان سرزمین خیام، هویت ملی و قومی خود را بر بنیاد آن برافراشند؛ زبان فارسی از یک سو و تاریخ با شکوه ایران زمین از سویی دیگر است.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۶ ۲۰:۲۵

    اهدای «خورشید» یونسکو به عبدالمجید ارفعی

    رییس کمیته ملی موزه‌ها در ایران (ایکوم) با تشریح برنامه‌های روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی، به تهدید موزه ارتباطات به خاطر ایجاد موزه هدایای ریاست جمهوری در ساختمان آن اشاره کرد و از اعطای نشان «خورشید» به عبدالمجید ارفعی از آخرین مترجمان بازمانده خط میخی ایلامی خبر داد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۶ ۲۰:۲۳

    عشق در شاهنامه با محوریت زن

    استاد ادبیات فارسی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) گفت: بابیان اینکه در شاهنامه نوعی نگاه بشری به زن شده است، اظهار کرد: در شاهنامه کسانی که به‌عنوان معشوق انتخاب می‌شوند؛ ایرانی یا تورانی، داخل یا خارج از مرزها، زن پیران ویسه یا دختر افراسیاب، فرقی نمی‌کند، هرگز زنان سخیفی نیستند بلکه زنان شاهنامه بانوانی متعالی هستند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۶ ۲۰:۲۱

    دلواپسی‌هایی برای زبان «ملی»

    در همایش روز «پاسداشت زبان فارسی» با بیان فرصت‌ها و تهدیدهایی درخصوص زبان فارسی، اسنادی در رفع شبهاتی درخصوص شاهنامه ارائه شد و همچنین جلد سوم فرهنگ جامع زبان فارسی رونمایی شد.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۶ ۲۰:۰۶

    تقدیس تفکر، مرگ آن است

    زیبایی‌شناسی به عنوان یک شاخه مطالعاتی مستقل مبحثی نسبتا جدید و متاخر در حوزه مطالعات نظری است، اگرچه متفکران و فیلسوفان از دیرباز به مفهوم امر زیبا، چیستی زیبایی و ویژگی‌ها و شاخصه‌های آن پرداخته‌اند.

  • ۱۴۰۱-۰۲-۲۶ ۲۰:۰۳

    مناسبات عرفان و جریان‌های فکری معاصر بررسی می‌شود

    بیست و سومین نشست «وضعیت تفکر در ایران معاصر» با سخنرانی شهرام پازوکی به بررسی «مناسبات عرفان و جریان‌های فکری معاصر» روز چهارشنبه ۴خرداد اختصاص دارد.