نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۱۵:۵۵

    علم مدرن را باید ذیل نظریه فهمید

    طالب زاده گفت: علم مدرن را باید ذیل نظریه فهمید. به عبارت دیگر موضوع در علم جدید یک امر بی واسطه نیست و امر با واسطه یافته است و از افکت به ایده تبدیل شده است. البته ایده هم در تئوری شکل می‌گیرد.

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۱۵:۵۳

    از باورهای کلیشه‌ای تا واقعیت تاریخی

    محسن آزموده

    دغدغه‌مندان و اهل اندیشه در جامعه ما، در رویارویی با این پرسش اساسی که خود مملو از مفروضات و پیش‌فرض‌های ناسنجیده است، پاسخ‌های متفاوتی پیشنهاد کردند و به عوامل و علل گوناگون سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی جغرافیایی و ژئوپلیتیک مستمسک شدند.

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۱۵:۵۱

    کتابی فارغ از هیاهو که در پی شناخت ریشه‌ای و تاریخی مساله اسرائیل است

    «متاستاز اسراییل» به چاپ سوم رسید. این کتاب درباره یک غده سرطانی به نام اسرائیل در بدنه یهود و روایت استمرار تبعیض، ترور و تعدی این رژیم جنایتگر است که تاریخ و سیر تشکیل اسرائیل را به‌ زبان و روایت ساده پیش روی مخاطب می‌گذارد.

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۱۵:۴۹

    تبیین عواقب کالاشدگی فرهنگ، اندیشه و علوم انسانی

    می‌توانید از علوم فنی و کاربردی انتظار تجاری شدن داشته باشید و این بهترین روش برای تبدیل صنعت و علوم کاربردی به ثروت است اما در مواجهه با علوم انسانی نباید چنین انتظاری داشت.

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۱۵:۴۷

    اندیشمندی که صدرالدین عصر خود بود

    محمّدحسن خان اعتمادالسلطنه نوشته است: «آخوند ملاآقای حکمی قزوینی از فحول فلاسفه اسلام است. صدرالدین عصر خود بود. طالبین علوم عقلانیه از اقصی بلاد ایران به آستان وی می‌رسیدند و می‌بوسیدند.»

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۱۵:۴۶

    شیخ اشراق و باباافضل کاشانی

    شانزدهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی سهروردی به «شیخ اشراق و باباافضل کاشانی» اختصاص دارد که با سخنان دکتر مریم اسدیان (پژوهشگر و مدرس دانشگاه) در روز چهارشنبه اول تیرماه ساعت ۱۵ برگزار می‌شود.

  • هیدگر ۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۱۵:۴۳

    محمد زارع شیرین کندی؛

    واپسین خدای مِه آلود هیدگردرافق فکری تاریک ما

    به سبب شرایط  و اوضاع  و مقتضیات خاص جامعۀ فکری و فلسفی ما و زمینه و تاریخ نسبتا بلند کج اندیشی و کج فهمی در تفسیراندیشه های فیلسوف بزرگ آلمانی ، مارتین هیدگر ، ابراز هر گونه  قول و نظری دربارۀ نسبت تفکر هیدگر با خدا و دیانت و آموزه های وحیانی ، در اینجا و اکنون ، بناگزیر به بیراهه ها و کژراهه هایی عجیب و غریب منتهی خواهد شد .

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۱۵:۳۷

    تأثیر هنر ساسانی بر هنر و معماری اسلامی در گفت و گو با یعقوب محمدی فر

    باستان‌شناسان و محققان بر پایه شواهد باستان‌شناختی بر این باور هستند که اگر هنر ساسانی را از هنر اسلامی حذف کنیم، تقریبا چیز زیادی از هنر اسلامی باقی نمی‌ماند. به‌عنوان نمونه نوع معماری مساجد و گنبدها در واقع برگرفته از هنر و معماری ساسانی است که در دوره اسلامی تداوم یافته.

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۱۵:۳۶

    آرمان‌شهر صوفیانه

    به‌تازگی کتاب «از شرع و شعر» یوهانس توماس پتر دِ بروین، استاد بازنشسته ادبیات فارسی در دانشگاه لیدن هلند، با ترجمه مهیار علوی‌مقدم و محمدجواد مهدوی به همت انتشارات هرمس منتشر شده است. نشست هفتگی شهر کتاب روز سه‌شنبه هفدهم خرداد به نقد و بررسی این کتاب اختصاص داشت.

  • ۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۱۵:۳۵

    «فلسفه دین و افق‌های پیش رو» برگزار شد

    محسن جوادی درباره اینکه چرا عواطف دینی در میان فیلسوفان دین کمتر مورد توجه قرار گرفته است گفت: یکی از دلایل را سلطه پارادایم نظر بر عمل در اسلام و ادیان دیگر می‌دانند. از سوی دیگر بحث‌های عاطفی مورد تأمل فلسفی قرار نمی‌گیرد هرچند مورد جدل قرار می‌گیرد.