اخلاق

کل اخبار:335

  • ۱۳۹۸-۰۷-۲۲ ۱۲:۰۰

    کنفرانس بین‌المللی فلسفه اخلاق و نسبیت‌گرایی اخلاقی برگزار می شود

    کنفرانس بین‌المللی فلسفه اخلاق و نسبیت‌گرایی اخلاقی دسامبر ۲۰۲۱ در آمستردام- هلند برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۰۶-۳۰ ۱۱:۰۰

    کتابی که با معماهایی معلمان را به چالش می‌کشد

    خسروی درباره کتاب «اخلاق تدریس» گفت: این کتاب برای معلمان کتاب خوبی می‌تواند باشد، چراکه نویسندگان با نمونه‌های موردی سنجیده شده معلم را قبل از اینکه وارد عمل شود در موقعیت‌های معماگونه قرار می‌دهد و فرد باید یک پاسخ اخلاقی به این معماها بدهد.

  • ۱۳۹۸-۰۶-۱۶ ۱۷:۰۰

    مسئولیت اخلاقی اهالی دانشگاه در قبال جامعه / دکتر موسی اکرمی

     متأسفانه در شرایط فعلی «اخلاقی بودن» و «اخلاقی ماندن» برای استادان دانشگاه دشوار شده است. اما این بدان معنا نیست که اهالی دانشگاه باید تسلیم سیستم شده و در آن حل شوند.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۱۹ ۱۲:۳۰

    احترام به عقاید دینی و آداب محلی از مهمترین قوانین گردشگری است

    جهانیان، معاون پیشین گردشگری گفت: احترام به عقاید جامعه محلی آنقدر مهم است که اولین ماده از ۱۰ ماده کدهای جهانی اخلاق گردشگری به احترام به رسوم و اعتقادات دینی جامعه میزبان اختصاص دارد.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۱۴ ۱۴:۳۰

    در سوییس؛ کنفرانس بین‌المللی اخلاق برگزار می شود

    کنفرانس بین‌المللی اخلاق ژانویه ۲۰۲۱ در زوریخ، سوییس برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۰۴-۳۱ ۱۷:۰۰

    اخلاقِ باور در گفت‌وگو با امیرحسین خداپرست، پژوهشگر فلسفه اخلاق: به افکارت اهمیت بده

    کلیفورد به این معضل توجه داشت که اشخاص کمابیش مایلند باورهای‌شان را، به‌ویژه عزیزترین باورهای‌شان را در زمینه‌های دین، اخلاق و سیاست، بدون توجه به شواهد و استدلال‌ها، مطرح کنند و راضی باشند که دیگران هم به همین شکل دعاوی‌شان را بپذیرند. دغدغه او این بود که این عادتِ فکری قبیح نه‌تنها اشخاص را اهل مسامحه، متعصب و جزم‌اندیش بار می‌آورد بلکه فرهنگ بشری، ممکن است بر اثر این بی‌توجهی‌ آنها روبه‌زوال برود.

  • اسپات ۱۳۹۸-۰۴-۱۹ ۱۱:۰۸

    معرفی و نقد فیلم افشاگر از منظر اخلاق رسانه‌ای؛

    چگونه روزنامه‌نگاری تحقیقی می‌تواند جلوی فساد، جرایم سازمان‌یافته و پنهان‌کاری سیستماتیک را بگیرد؟

    اسپات‌لایت فیلمی دربارۀ جایگاه ارزشمند روزنامه‌نگاری تحقیقی است و خدمتی است که ‌این‌گونه روزنامه‌نگاری می‌تواند برای آگاهی‌بخشی و جلوگیری از فساد، جرایم سازمان‌یافته و پنهان‌کاری سیستماتیک داشته باشد. تحقیقات بلنددامنۀ روزنامه‌نگاری تحقیقی ‌این امکان را فراهم می‌کند که یک ماجرای غیراخلاقی را به یک حادثه و فرد خاطی تقلیل ندهد و ریشه و سازمان فساد را کشف کند.

  • داوری ۱۳۹۸-۰۴-۱۲ ۱۰:۰۷

    رضا داوری اردکانی؛

    شرایط اخلاقی و تاریخی پیشرفت علم

    آیا راهی جز راه طی شده جهان توسعه‌یافته می‌شناسند؟ اگر افق تازه و راه دیگری گشوده و پیدا شود دیگر پیمودن راه توسعه وظیفه نیست و باید از آن منصرف شد اما تا زمانی که راه دیگر پیدا نشده است بیش از دو انتخاب پیش روی آن‌ها نیست. یکی ماندن در وضع توسعه‌نیافتگی و دیگر رفتن به سوی توسعه. انتخاب دوم رفتن به سوی ایده‌آل نیست اما انتخاب اول ماندن در رخوت و بیهودگی و ملال و ناتوانی و پرحرفی و بیهوده‌کاری و فقر و پریشانی و بیماری و فساد است. از این وضع باید رهایی یافت. سیاستمداران و دانشمندان وظیفه دارند که در تمهید مقدمات و فراهم آوردن شرایط گذشت از این وضع بکوشند.

  • فضیلت ۱۳۹۸-۰۳-۲۸ ۱۳:۲۸

    فضیلت

    هتر باتلی

    در این کتاب استدلال می‌شود که دلایل خوبی برای اکتساب فضیلت‌های اخلاقی و فکری داریم.

  • فلسفه و دانشگاه ۱۳۹۸/۰۲/۱۵

    علم و اخلاق در گفت‌وگو با دکتر موسی اکرمی؛

    از ضرورت اخلاق حرفه‌ای تا شرایط تحقق رفتار اخلاقی در فعالیت علمی

    مدرک‌گرایی و غفلت از شایسته‌سالاری باعث شده‌اند که به نسبت تقاضا، مراکز زیادی در آموزش عالی ایجاد شوند و خود در عرضۀ کالا به ایجاد تقاضا نیز دامن بزنند. در چنین جامعه‌ای گرایش به ایجاد مراکز آموزش عالی زیاد شده که در ایجاد انواع «دانشگاه» دولتی و غیردولتی تجلی یافته در حالی که بخش عظیمی از این‌ها حتی کالج کوچک نیز نیستند تا چه رسد به دانشگاه. امتیاز شمار زیادی از دانشگاه‌های غیردولتی بر پایۀ رانت‌خواری به اشخاص حقیقی یا حقوقی داده شده.

  • ۱۳۹۸-۰۱-۲۰ ۱۴:۰۰

    مصطفی ملکیان درباره موانع و ممدات روانشناختی اخلاقی زیستن سخنرانی می‌کند

    موسسه فرهنگی سروش مولانا، هفتمین همایش نظام اخلاقی مولانا با موضوع موانع و مشکلات اخلاقی زیستن را جمعه ۲۳ فروردین از ساعت ۱۴ تا ۲۰ در کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۸ ۱۳:۲۰

    لگنهاوزن: برای عمیق‌تر فکرکردن در مورد اخلاق هنجاری به فرااخلاق نیاز داریم

    عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: ما برای عمیق‌تر فکرکردن در مورد اخلاق هنجاری به کمک فرا اخلاق نیاز داریم.

  • ۱۳۹۷-۱۲-۱۸ ۱۰:۰۰

    اینترنت اشیاء آینده اخلاقی ما را به چالش می‌کشد/ ۳ نظریه اخلاقی

    حجت الاسلام حمید شهریاری در نشست «اخلاق برای نوآموزان» از اینترنت اشیاء و چالش های اخلاقی آن برای بشر سخن گفت.

  • اعتماد ۱۳۹۷-۱۲-۰۶ ۱۰:۴۵

    اعتماد به روایت مصطفی ملکیان؛

    بزرگ‌ترین سرمایه‌ای که از دست داده‌ایم

    اعتماد به لحاظ متعلقش (یعنی اعتماد به چی) هم محل بحث‌های گوناگون است. در این جا باید تفکیک بزرگی میان اعتماد به خود و اعتماد به دیگران صورت داد. یعنی من به لحاظ اخلاقی گاهی نیاز و وظیفه دارم که به خودم اعتماد کنم. یعنی هر کسی وظیفه اخلاقی دارد که در مواردی (نه در همه موارد) به خودش اعتماد کند. گاهی نیز متعلق اعتماد خود من نیستم، بلکه دیگری (کسی یا موجودی غیر از من) است. وقتی متعلق اعتماد موجودی غیر از من است (یعنی من باید به دیگری اعتماد کنم)، آن دیگری خود به سه قسم تقسیم می‌شود...

  • ۱۳۹۷-۱۲-۰۴ ۱۷:۰۰

    اسپینوزا چگونه به نظام آزادی می‌اندیشد؟

    در یک نگاه کلی می‌توان گفت که رساله اخلاق درباره گناه، درستکاری، عدالت، بی‌عدالتی و چیستی آزادی انسانی است. رساله اخلاق زمینه‌های متافیزیکی را برای طرح مباحث سیاسی و الهی اسپینوزا در رساله‌های دیگرش فراهم می‌آورد.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۲۹ ۱۷:۰۰

    علم بدون اعتقاد به وجود نیامده است/ انتقادی که به فردید می کنند

    داوری اردکانی در مراسم یادبود سیداحمد فردید گفت: اخلاق قبل از علم قرار دارد. هیچ جا در تاریخ، علم بی اعتقاد یا تعلق بوجود نیامده است.

  • ۱۳۹۷-۱۱-۰۱ ۱۶:۲۰

    کنفرانس بین‌المللی اخلاق برگزار می‌شود

    کنفرانس بین‌المللی اخلاق ژوئن ۲۰۱۹ در پورتو- پرتغال برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۳۰ ۱۵:۰۰

    حکایت‌هایی از زندگی بازرگان به مناسبت سالروز درگذشتش/ بگو یک مهندس بازرگان است و یک ایران

    مهدی بازرگان از جمله تامل‌برانگیزترین شخصیت‌های تاریخ معاصر و به ویژه تاریخ انقلاب اسلامی به شمار می‌رود؛ مردی که او را گاه گاندی ایران لقب داده‌اند اما اساسا مهندس بازرگان را با دو سویه می‌شناسند: نقش‌آفرینی‌اش در دولت موقت و آرامشش در کسوت یک سیاستمدار اخلاق‌گرا از یک سو و همنشینی و انس و تعلق خاطرش به قرآن و آموزه‌های قرآنی.

  • ذاکرصالحی ۱۳۹۷-۱۰-۲۵ ۱۳:۱۱

    گزارش از سخنرانی غلامرضا ذاکرصالحی  پیرامون دانشگاه ایرانی و معضل انتخاب اخلاقی؛

    شجاعت اخلاقی در دانشگاه

    نهاد دانشگاه هم مانند فرد، مسئولیت اخلاقی و اجتماعی دارد زیرا کنش فردی و اخلاقی دانش پژوهان در رفتار سازمان آن ها هم متبلور می شود. تنها با خصلت نهادی دانشگاه است که می توان با این معضل انتخاب مواجهه ی درستی کرد. ایجاد اجماع اخلاقی (moral consensus) حول یک انتخاب  نیازمند رهبری نیرومند آکادمیک است.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۱۵ ۱۳:۰۰

    کارگاه «از اخلاق مراقبت چه می دانیم؟» برگزار می شود

    چهل و هفتمین کارگاه فلسفه اخلاقِ خانه اخلاق پژوهان جوان، با عنوان «از اخلاق مراقبت چه می دانیم؟»، ۱۶دی ماه ‌در قم برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۹ ۱۶:۲۰

    نشست اخلاق و امر سیاسی برگزار می شود

    نشست اخلاق و امر سیاسی با سخنرانی محمدجواد غلامرضا کاشی از سوی انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری برگزار می شود.

  • ارسطو ۱۳۹۷-۱۰-۰۹ ۱۱:۲۹

    سعادت از نگاه ارسطو؛

    «دور» در نظام اخلاقی ارسطو

    آنچه بیش از هر چیزی در نظریۀ اخلاقی ارسطو مورد انتقاد واقع شده است فقدان یک قاعدۀ مشخص برای انجام عمل اخلاقی است. از آنجایی که سعادت پیوند وثیقی با رفتار فضیلتمندانه دارد، مهارت کشف حد وسط اهمیت بسزایی پیدا می‌کند؛ این در حالی است که ارسطو برای شناخت فضیلت ما را به فرد فضیلتمند ارجاع می‌دهد؛ اما یافتن فرد فضیلتمند خود مستلزم برخورداری از شناخت فضایل است. این به‌اصطلاح «دور» در نظام اخلاقی ارسطو به‌راحتی قابل حل نیست.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۸ ۱۴:۲۰

    عالمان علوم انسانی و علوم اجتماعی درباره اخلاق در علم توجه کنند

    رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی گفت:اگر قرار است در باب آموزش عالی و علم تاملی صورت بگیرد، عالمان علوم انسانی و علوم اجتماعی هستند که بایستی به این بحث توجه کنند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۸ ۱۳:۲۰

    عدالت معرفت شناختی در عرصه دانش حاکم شود/حل مشکل «کشتن معرفت»

    استاد دانشگاه سنگاپور گفت: باید یک عدالت معرفت شناختی در عرصه دانش وجود داشته باشد، تا مشکل جهانی «کشتن معرفت» را حل کند.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۳ ۱۵:۰۰

    سخنرانی فرید العطاس در افتتاحیه همایش ملی اخلاق علم و آموزش عالی

    همایش «اخلاقِ علم و آموزش عالی» با سخنرانی فرید العطاس، استاد جامعه شناسی دانشگاه سنگاپور افتتاح می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۱ ۱۴:۲۰

    شرط داشتن امتیاز فرهنگ و اخلاق برای ارتقای اساتید دانشگاه

    معاون پایش، نظارت و ارزیابی ستاد نقشه جامع علمی کشور گفت: اساتیدی که امتیاز فرهنگ و اخلاق را کسب نکنند، نمی توانند ارتقا یابند.

  • ملکیان ۱۳۹۷/۰۹/۲۶

    زمین از دریچه ‎آسمان در گفت‌وگو با مصطفی ملکیان؛

    نقد درون در میان روشنفکران و مردم ما مغفول است

    من می‌توانم بگویم فرزانگان همه جزو معنویان هستند، اما هستند معنویانی که با تعریفی که من از فرزانه دارم، فرزانه نیستند. بنابراین می‌توان گفت هر فرزانه‎ای (sage) معنوی است، اما چنین نیست که هر انسان معنوی (spiritual) فرزانه هم باشد. فرزانگی یک رتبه عمیق‌تر یا والاتر است. کسانی که در اوج قرار می‌گیرند را فرزانگان تاریخ می‌خوانیم. اما می‌توان گفت نوعی هم‌پوشانی مصداقی این دو مفهوم دارند. اگر چه مفهوم معنوی، اعم از مفهوم فرزانه‎ است و دایره وسیع‌تری را در بر می‌گیرد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۰ ۱۶:۲۰

    دوره تخصصی اخلاق حرفه ای برگزار می شود

    انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در راستای فرهنگ سازی و نهادینه کردن اخلاق حرفه ای در کشور، دوره آموزش تخصصی اخلاق حرفه ای را برگزار می کند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۱۷ ۱۵:۰۰

    انقلاب زرتشت در تفکر انسان/ نیچه، زرتشت را اخلاق‌گرا می‌دانست

    فیلیپ گری کرین‌بروک گفت: نیچه زرتشت را اولین اخلاقگرا می انگاشت. این آشکارا باعث شد تا وی نام «چنین گفت زرتشت» را برای کتابش برگزیند.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۲۸ ۱۷:۰۰

    درس گفتگوهای مدرسه آزاد فکری با موضوع دین و اخلاق برگزار می شود

    درس گفتگوهایی در موضوع دین و اخلاق توسط مدرسه آزاد فکری از آذرماه در دانشگاه شریف برگزار می شود.