توسعه

کل اخبار:157

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۶ ۱۴:۴۰

    نشست توسعه علوم بر پایه عقلانیت وحیانی برگزار شد

    سومین نشست توسعه علوم بر پایه عقلانیت وحیانی مبتنی بر اندیشه های آیت الله جوادی آملی برگزار شد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۰ ۱۰:۰۰

    همایش بین‌المللی «جان رالز؛ با نگاهی به عدالت، توسعه، صلح و دموکراسی» برگزار می‌شود

    همایش بین‌المللی «جان رالز؛ با نگاهی به عدالت، توسعه، صلح و دموکراسی» پنجشنبه 22 آذر در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۲۷ ۱۱:۰۰

    اشرف بروجردی: سیاست اصلی کتابخانه ملی توسعه کتابخوانی است

    اشرف بروجردی گفت: هرچند تاکید می‌شود که بیشتر مردم به محتوای فضای مجازی توجه دارند اما از میزان مراجعه به کتابخانه ملی مشخص است که ذهن‌ها همچنان به کتاب معطوف است.

  • جمادی ۱۳۹۷/۰۸/۲۷

    تفسیری فلسفی از مفهوم پدرسالاری در تاریخ ایران در مصاحبه با سیاوش جمادی (۹)؛

    موانع فرهنگ مدرن در قلمرو اسلامی

    مدرنیته تنها در علم و ابزار منحصر نمی‌شود. اولویت هستی اجتماعی درست، اما باورهایی که همگانی و قومی می‌شوند، یک روی هستی اجتماعی‌اند. خدای قوم، شریعت قوم، اخلاقیات قوم در شیوۀ زیست او تعین می‌یابند؛ حالا حقیقت باشد یا نباشد. اصلاً اختلاف جدید و قدیم بر سر حقیقت نیست. اصل در واقعیت خود انسانی است.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۲۳ ۱۳:۲۰

    توجه به مسائل پیرامونی توسعه در کشور ضرورت دارد

    مولف کتاب «هوای سرگردان» گفت: توجه به مسئله پیرامونی توسعه در کشور ضرورت دارد و یکی از مسائل پیرامونی ما غفلت از مسئله پیرامون در نگاه به مرکز است.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۲۰ ۱۳:۰۰

    کتاب «تاملی بر اندیشه پیشرفت» منتشر شد

     کتاب «تاملی بر اندیشه پیشرفت» به قلم عبدالرسول دیوسالار دغدغه ای است در عمیق کردن فهم ایرانی از توسعه با ارجاع به تاریخ معنای توسعه.

  • محسن رنانی ۱۳۹۷-۰۸-۰۷ ۰۹:۲۱

     تأملی در باب نقش فلسفه در توسعه/ در توضیح سخنان محسن رنانی؛

    رسالت فلسفه آسمان است یا زمین؟

    فیلسوف می‌تواند در مسیر توسعه کمک کند و گاه به مسائل آن بیندیشد، اما رسالت او اندیشیدن به توسعه و لوازم و مبانی آن نیست. رسالت و کار فیلسوف پرداختن به پرسش‌های بنیادین است که عقل معاش و اکثریت جامعۀ انسانی بسیار کم و به‌صورت آشفته در مورد آن می‌اندیشند و البته در غالب موارد، کار ایشان تلاش برای فرار و مواجه نشدن با این پرسش‌های بنیادین است.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۰۱ ۱۴:۰۰

    فراز و فرود طبقه متوسط/ طبقه متوسط بزرگ، یکی از شاخص های توسعه

    استاد انسان شناسی دانشگاه تهران گفت: طبقه متوسط ایجاد یک نوع توهم صادقانه می کند ولی در عین حال، تغییراتی که در سیستم رفتاری ایجاد می کند باعث آسیب های دراز مدت می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۲ ۱۵:۴۰

    بارِ توسعه را از دوش میراث‌ فرهنگی برمی‌دارند؟

    دومین همایش نیز ۱۵ مهر  امسال و باز هم با حضور وزارت راه وشهرسازی و بدون حضور دیگر دستگاه‌های شهر و توسعه‌ای در کشور مانند شهرداری‌ و جهاد کشاورزی، برگزار شد. این استقبال با وجود فراخوانی که پژوهشگاه میراث فرهنگی به دستگاه‌های متولی اعلام کرده، نشان می‌دهد که گویا براساس گفته‌ی سیدمحمدبهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی در نخستین همایش «در بیشتر برنامه‌هایی که در قالب توسعه اتفاق می‌افتد، تنها یک درصد مراعات حال میراث فرهنگی را می‌کنند» صدق می‌کند!

  • ۱۳۹۷-۰۷-۰۴ ۱۳:۴۰

    «خرد و توسعه»، جدیدترین کتاب داوری اردکانی منتشر شد

    کتاب «خرد و توسعه» جدیدترین اثر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم که در واقع جلد دوم کتاب پر اهمیت «خرد سیاسی در عصر توسعه نیافتگی» محسوب می شود به همت انتشارات سخن منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۴ ۱۰:۲۸

    برگزاری نشست به تنهایی نمی‌تواند کیفیت نقد ادبی را ترقی دهد

    امیرعلی نجومیان می‌گوید: نقد ادبی در ایران نیازمند برنامه‌ریزی‌های همه جانبه است و برگزاری نشست به تنهایی نمی‌تواند فضای نقد ادبی یا کیفیت نقد ادبی در ایران را ترقی دهد. ایجاد رشته نقد ادبی در دانشگاه‌ها، پرداختن جدی رسانه‌ها به مسئله نقد به جای نقد ژورنالیستی و مهم‌تر از همه این‌ها، توسعه فضای نقدپذیری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در جامعه‌ای که افراد هیچ نوع نقدی از خود را برنمی‌تابند، انتظار نقد منصفانه و عالمانه نباید داشت.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۲ ۱۶:۴۰

    کتاب در جست‌وجوی فرهنگ و فرزانگی منتشر شد

    کتاب در جست‌وجوی فرهنگ و فرزانگی(یادداشت‌هایی در زمینهٔ توسعهٔ فردی، فرهنگی و دانشگاهی) تألیف روح‌الله سلیمانی‌پور به همت نشر نویسهٔ پارسی اخیرا منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۵-۲۰ ۱۵:۰۰

    الگوی توسعه وارداتی به اختلاف طبقاتی و اشرافی‌گری منجر می‌شود

    استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه ما الان نظریه اقتصادی برای همراه کردن توسعه و عدالت نداریم، گفت: توسعه وارداتی قطعاً به اختلاف طبقاتی و اشرافی گری منجر می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۴-۱۷ ۱۶:۴۰

    حلقه گمشده توسعه در ایران

    بسیاری از کشورها که هیچ‌یک از عوامل تولید (منابع، سرمایه و تکنولوژی) را ندارند، تنها با اتکا به منابع انسانی توانسته‌اند به موفقیت و توسعه دست یابند. اما کشور ایران با داشتن کلیه عوامل تولید، منابع زیرزمینی، امکانات، فضا، خاک، آب و از همه مهم‌تر انسان‌های بااراده، مصمم و قوی، با سطح سواد و دانش بسیار خوب نتوانسته است در شأن ایران با تاریخ کهن رشد کند .

  • اقتصاد ۱۳۹۷/۰۳/۰۱

    گفت‌وگو با حسین راغفر دربارۀ آیندۀ نظام اقتصادی ایران (۲)؛

    پیامدهای سیاست‌های اقتصادی ما

    غیرمنطقی بودن نظام تصمیم‌گیری در کشور که تنها حافظ منافع عده‌ای خاص است منجر به پیامدهایی همچون تورم، ناکارآمدی نظام اقتصادی، رکود، اتلاف منابع، فقدان اشتغال‌زایی، سرخوردگی، یأس و ... می‌شود. در چنین جامعه‌ای برای فرار از دل‌سردی‌ها، زمینۀ رشد نابرابری‌ها، فقر، گسترش جرائم، خشونت، اعتیاد، طلاق و... مهیا می‌شود. این‌ها سازوکارهای دفاعی هستند که در موقع نادیده گرفته شدن، برای فرار به چنین ابزارهایی متمسک می‌شوند. مهم‌ترین این پیامدها فرار مغزها است که اصلاً فردی به آن توجه نکرده است!

  • فوکو ۱۳۹۷-۰۲-۲۳ ۱۰:۴۶

    میشل فوکو و ارتباط آثار وی با جهان سوم؛

    گفتمان و قدرت در توسعه

    دریافت‌ها و بینش‌های فوکو پیرامون کنترلِ تولیدِ گفتمان و نحوه عمل قدرت و دانش ما را قادر خواهند ساخت که تفسیر رادیکالِ مجددی از نظریه توسعه و پراکتیس بدست دهیم. موضوع کلی چنین بازتفسیرهایی می‌توانند به اشکال زیر بیان شوند: اینکه بدون بررسی توسعه به مثابهِ یک گفتمان قادر به فهم راه‌های منظمی نخواهیم بود که کشورهای توسعه یافته غربی از رهگذر آن توانستند کشورهای جهان سوم را کنترل و مدیریت کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۸ ۱۱:۰۰

    همایش مرزهای دانش اقتصاد توسعه برگزار می شود

    ششمین همایش سالانه مرزهای دانش اقتصاد توسعه با عنوان «فقر، نابرابری و توسعه ملی» ۱۸ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۱-۱۴ ۱۲:۰۰

    بزرگترین نگرانی برای آموزش عالی توسعه بی رویه است

    قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: درحال حاضر بزرگترین نگرانی برای آموزش عالی توسعه بی رویه است که این مسئله باید رفع شود.

  • ۱۳۹۶-۱۲-۱۶ ۱۲:۲۰

    بازیابی و بازخوانی دیدگاهی متفاوت درباره دانشگاه و توسعه ملی

    کتاب «دانشگاه، ارتباطات و توسعه ملی در ایران» بازیابی و بازخوانی دیدگاهی متفاوت درباره دانشگاه و توسعه ملی است که می‌­توان به اعتبار آن درستی‌­ها و نادرستی‌های کارکرد دانشگاه را از منظر توسعه ملی و زمینه­‌های مساعد و نامساعد و پی­آمدهای گریزپذیر و گریزناپذیر رشد آن مطالعه کرد.

  • ۱۳۹۶-۱۲-۱۵ ۱۱:۲۰

    توسعه یک ضرورت اخلاقی است و نه انتخاب/ خردِ پیشرفت و توسعه چیست؟

    داوری اردکانی در آخرین شماره نشریه فرهنگستان علوم در سرمقاله ای که می توان آن را مانیفست او در باب توسعه دانست، به ضرورت پیمودن راه توسعه و تشریح خرد توسعه پرداخته است.

  • ۱۳۹۶-۱۲-۱۳ ۱۳:۲۰

    طرح توسعه یا تغییر دانشگاه تهران؟

    «طرح توسعه دانشگاه تهران». تا به حال چنین عبارتی به گوشتان خورده؟ اگر ساکن منطقه شش تهران نباشید احتمال این‌که از اجرای چنین طرحی خبر داشته باشید بسیار کم است.

  • رضا داوری اردکانی ۱۳۹۶-۱۱-۲۳ ۱۱:۰۰

    رضا داوری اردکانی (۱)؛

    خردِ پیشرفت و توسعه

    فهم سیاست جهان جدید و خرد توسعه گرچه در ظاهر به اشخاص ممتاز تعلق دارد اما در حقیقت فهم خاص جهان متجدد است و آن اشخاص هم تا در این فهم شریک نشوند، مسائل سیاست و توسعه را درنمی‌یابند. اما فهم عام نمی‌پذیرد که جهان جدید در جوهر و ماهیت و از حیث فهم متفاوت با جهان‌های قدیم باشد.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۰۹ ۱۲:۰۰

    در نشست دوم گفت‌وگوهای توسعه مطرح شد:کنشگر مرزی و ظرفیت‌هایش برای تغییر

    دومین دور گفت‌وگوهای توسعه که برای بررسی اندیشه‌های نظریه‌پردازان ایرانی و با هدف چرایی و چگونگی توسعه در ایران و با دبیری محسن رنانی در پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار شد، به‌ نقد نظرات مقصود فراستخواه اختصاص داشت.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۰۴ ۱۳:۰۰

    چهارمین نشست «خِرد و توسعه» برگزار می شود

    چهارمین نشست «خِرد و توسعه» ۸بهمن ماه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی  برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۱۱-۰۱ ۱۷:۰۰

    نخبگان یا مردم؛ محور توسعه کدام است؟

    گزارش زیر چکیده‌ای از مباحث مطرح‌شده در دور اول «گفت‌وگوهای توسعه» است که در مهر و آبان سال جاری در پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس برگزارشده است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۱۹ ۱۱:۴۰

    «وضعیت توسعه‌ی انسانی در ایران» نقد و بررسی می‌شود

    به تازگی کتاب «وضعیت توسعه‌ی انسانی در ایران، آسیب‌پذیری و تاب‌آوری» نوشته‌ی سعید مدنی‌قهفرخی به همت بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.

  • جلد بیستم ۱۳۹۶-۰۹-۰۷ ۱۲:۲۵

    شماره بیستم نشریه فرهنگ امروز منتشر شد؛

    شماره بیستم نشریه فرهنگ امروز منتشر شد

    به همراه آثار و اندیشه‌های بابک احمدی موجی از پست مدرنیسم در ایران پدید آمد که نیاز فراوان به بازنگری دارد. این پرونده که با عنوان موج مرده به چاپ رسیده است زمینه‌های ورود پست‌مدرنیسم در ایران، علت اوج و فرود گرایش به آثار بابک احمدی، نقدی بر اصول نقادی مدرنیته در آثار و همچنین ضعف های محتوایی کتاب های بابک احمدی را مورد مداقه قرار داده است.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۱۷ ۱۱:۲۰

    خبرهای خوش درباره طرح توسعه دانشگاه تهران

    رئیس دانشگاه تهران گفت: از معاونان سازمان برنامه و بوجه خبرهای خوشی در مورد اختصاص بودجه طرح توسعه دانشگاه تهران به گوش می رسد.

  • ۱۳۹۶-۰۸-۰۳ ۱۱:۰۰

    لزوم توسعه رشته های دستیاری تخصصی در دانشگاه آزاد

    معاون پزشکی دانشگاه آزاد گفت: باید نسبت به ایجاد و توسعه رشته های دستیاری تخصصی در این دانشگاه توجه بیشتری صورت گیرد.

  • ۱۳۹۶-۰۷-۲۴ ۱۳:۰۰

    خرد توسعه، خرد هماهنگ ساز و سازنده است/ به کجا خواهیم رفت؟

    داوری اردکانی، چهره ماندگار فلسفه گفت: اگر قرار است جهان ما سامان پیدا کند باید از خرد توسعه بهره برد و فکر کردن درباره آینده و اینکه به کجا می رویم امری لازم و ضروری است.