نعمت الله فاضلی

کل اخبار:126

  • ۱۳۹۸-۰۴-۱۹ ۱۲:۳۰

    در مناظره مهدوی زادگان و فاضلی مطرح شد؛ دانشگاه مسئول تا پیش از انقلاب شکل نگرفته بود

    مناظره «مسئولیت اجتماعی دانشگاه» با حضور نعمت الله فاضلی و داود مهدوی زادگان در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.

  • ۱۳۹۸-۰۴-۱۶ ۱۰:۰۰

    فاضلی: سیاست‌های فرهنگی در دانشگاه‌های دولتی» نه مجیزگوست و نه شالوده شکن

    فاضلی می گوید: نوع نقد ارائه شده در کتاب «سیاست‌های فرهنگی در دانشگاه‌های دولتی» نه از نوع مجیزگویی است و نه از نوع شالوده‌شکنی. به همین دلیل با وجود اینکه سیستم را با نقد مواجه می‌کند نمی‌تواند با انگ‌های مختلف از قبیل سکولار و... از سوی آن رد شود.

  • ۱۳۹۸-۰۳-۲۵ ۱۱:۰۰

    نعمت‌الله فاضلی: نهاد هنر بدون وجود حدی از خودمختاری به توسعه هنری خلاق نمی‌انجامد

    نعمت‌الله فاضلی می‌گوید: پژوهش‌های مولف در کتاب «گفتمان‌های فرهنگی و جریان‌های هنری ایران» نشان می‌دهد که نهاد هنر نیز بدون وجود حدی از خودمختاری و استقلال و آزادی، به توسعه هنری اصیل و خلاق نمی‌انجامد و دائما هنر در نهایت در خدمت ضدگفتمان حاکم قرار می‌گیرد.

  • ۱۳۹۸-۰۳-۲۲ ۱۳:۰۰

    یادداشتی از نعمت الله فاضلی؛ آیا «بسیج عاملان» می تواند افسردگی معرفتی را بزداید؟

    تحول دانشگاه ها، نیازمند تحولات ساختاری در نظام سیاسی و اجتماعی ماست. تنها امید واقعی موجود «بسیج عاملیت» و توجه به اصل اگزیستانسیالیستی «وظیفه گرایی» است.

  • ۱۳۹۸-۰۳-۱۳ ۱۷:۲۰

    نشست «روش‌شناسی تاریخ فرهنگی» برگزار می‌شود

    نشست «روش‌شناسی تاریخ فرهنگی» با حضور قباد منصوربخت و نعمت‌الله فاضلی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۱۰-۰۱ ۱۲:۰۰

    آزاد ارمکی: پروژه نراقی در ایران ناتمام ماند/ تاکید محمدی بر تمایز روشنفکری و جامعه‌شناسی

    آزاد ارمکی گفت: ما نراقی و صدیقی را پس زدیم و به سراغ گذشته رفتیم و پروژه نراقی در ایران ناتمام ماند و نتوانست جامعه‌شناسی ایرانی بسازد. امروز هم می‌بینیم که در همه عرصه‌های جامعه‌شناسی همه متفکران اعم از وبر، مارکس، زیمل و ... باید خوانده شوند و من نمی‌فهمم این چه دیوانگی است که در همه حوزه‌ها باید همه متفکران حاضر باشند!

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۴:۲۰

    فاضلی: کتاب به سطح طرح مسئله برای بین‌المللی شدن نمی‌رسد

    نعمت الله فاضلی در نشست نقد و بررسی کتاب «دانشگاه ایرانی در سپهر بین‌المللی» گفت: این کتاب صورت بندی از رویکردهای بین‌المللی شدن را به ما ارائه نمی‌کند به عبارت دیگر کار به سطح طرح مسئله نمی‌رسد و در سطح ارائه مشکلات باقی می‌ماند.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۳۰ ۱۲:۲۰

    آزاد ارمکی: ضدیت با ترجمه در جامعه‌شناسی آن را بدقواره کرد!

    آزاد ارمکی گفت: ضدیت با ترجمه در جامعه‌شناسی آن را بدقواره کرد و موجب شد در جامعه‌شناسی در حوزه‌های اصلی ترجمه صورت نگیرد و در مقابل در حوزه‌های غیر ضروری ترجمه زیاد به وجود بیاید. این همان سنتی بود که در علوم اجتماعی از آن با عنوان مترجمان معارض نویسنده و نویسندگان معارض یاد می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۲۲ ۱۵:۴۰

    نشست تعامل نظام دانشگاهی و فضای اجتماعی: ضرورت، مبانی و راهکارها

    مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور نخستین نشست تخصصی تعامل نظام دانشگاهی و فضای اجتماعی را برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۷-۰۸-۱۹ ۱۲:۲۰

    جبار رحمانی: سرگذشت یک شورشی محافظه‌کار

    جبار رحمانی درباره کتاب «خود مردم‌نگاری هویت دانشگاهی» در یادداشتی نوشته است: نعمت‌الله فاضلی هرچند کمتر از تابوهای حیات دانشگاهی ایرانی حرف می‌زند. اما در نهایت در لفافه‌ای بیان می‌کند که این کتاب، سرگذشت یک شورشی محافظه‌کار است، شورشی‌ای که می‌خواهد در این میدان بازی کند، لذا گاه به نعل می‌زند و گاه به تخته. تا بتواند عاملیت خودش را در این میدان برای تولید اندیشه و توسعه جامعه و ارتقای کیفیت زندگی این جامعه ایفا کند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۲۹ ۱۳:۰۰

    انسان ایرانی امروز بیش از هر دوره دیگری برای زیست معنوی آماده است

    نعمت الله فاضلی نشست «پرسش از امر دینی در عصر حاضر» گفت: ذهن ایرانی در دوره تجدد همچنان دینی است و به عقیده من انسان ایرانی، امروز بیش از هر دوره دیگری برای زیست معنوی آماده است.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۴ ۱۱:۲۳

    فرمالیسم ضد خلاقیت یا آنارشیسم هرج و مرج گرا/ سندروم آی اس آی

    مجله تصویری علوم انسانی زاویه در تازه ترین برنامه خود با حضور نعمت الله فاضلی و حمیدرضا آیت اللهی، نگارش به زبان جهانی علم را مورد نقد و بررسی قرار داد.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۰۸ ۱۶:۰۰

    رسالت علم در مقابل جامعه/ چرا فضای نقد در دانشگاه‌ها مُرده است؟

    دانشگاه در مواجهه با مسائل جامعه باید خود را واجد جایگاهی محوری بداند که اولین شرط آن وجود گفتمان نقد در زیست جهان دانشگاهی است،در گزارشی به عوامل کم رونقی فضای نقد دردانشگاه ها پرداخته ایم.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۰۸ ۱۲:۰۰

    عاشورا از منظر انسان شناسی وجودی از دیدگاه دکتر نعمت الله فاضلی

    از آنجایی که آرمان‌های دینی و سیاسی همواره در کانون توجه محققان و مفسران عاشورا بوده است کمتر از منظر «منطق زندگی» به این آیین نگاه کرده‌ایم. آیین‌های عاشورا فرصتی هستند که «فرآیندهای زندگی» بتوانند تحقق یابند و به تعبیر جورج زیمل، «چیزی بیش از زندگی» را در این فرآیندها خلق کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۷-۰۴ ۱۳:۰۰

    مرادی با زیست‌اش فیلسوف بود نه نوشته‌هایش/ خوانش تاریخی سنت آلمان

    نعمت الله فاضلی گفت: فیلسوفان بزرگ در گذشته از راه نوشته‌هایشان فیلسوف نبودند، بلکه از راه زیستن خود فیلسوف بوده اند.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۲۸ ۱۳:۲۰

    فهم پذیر کردن نهاد آموزش عالی، بزرگترین برنامه قانعی راد بود

    عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی بزرگترین برنامه پژوهشی قانعی راد را برنامه پژوهشی فهم پذیر کردن نهاد آموزش و آموزش عالی در جامعه معاصر ما عنوان کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۳-۲۳ ۱۳:۰۰

    دانشگاه، همسو با جامعه ایران است/ تولید و مصرف فرهنگی در دانشگاه

    نعمت الله فاضلی در نشست نقد و بررسی کتاب «تولید و مصرف فرهنگی در دانشگاه ایرانی» گفت: دانشگاه و جامعه ایران با هم از جهات مختلف همسویی دارند.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۰۲ ۱۳:۲۰

    قانعی‌راد: باید از بیان اصطلاحات مدیریتی در ادبیات انسان‌شناسی و جامعه‌شناسی فاصله بگیریم

    قانعی راد با اشاره به به کارگیری اصطلاحات مدیریتی در اثر دکتر فاضلی گفت: او در کتاب «وضعیت علوم انسانی و اجتماعی در ایران» به‌صورت سیستمی تنها به مسئله فرهنگی نپرداخته و شیوه‌های دیگری را هم مطرح کرده که باعث می‌شود کتاب از عدم انسجام رنج برده و ارزش کار انسان‌شناسی وی را کاهش دهد. به گفته داورپناه نیز به دلیل نبود انسجام در مقالات کتاب، این سئوال برای مخاطب طرح می‌شود که آیا می‌توان فاضلی انسان‌شناس و فعال در حوزه مطالعات فرهنگی را در این کتاب دید؟

  • ۱۳۹۷-۰۱-۲۷ ۱۲:۰۰

    مردم‌نگاری بدون حضور مردم؟!

    حسن محدّثی گیلوایی با توجه به آرا مایکل انگرُوزینو و کتاب «درآمدی بر مردم‌نگاری» در یادداشتی به نقد دیدگاه‌های نعمت‌الله فاضلی پرداخته و معتقد است واژه مردم‌نگاری به نحو نادرستی استفاده می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۱۲-۱۴ ۱۱:۰۰

    علم در غرب هم سفید و پاک نیست و به قدرت وابستگی دارد

    محمدامین قانعی‌راد در نشست نقد و بررسی کتاب «گاه و بی‌گاهی دانشگاه در ایران» با اشاره به این‌که وزارتخانه علوم نباید فکر کند رسالت دانشگاه فقط تولید ثروت است و باید به تعهد اجتماعی آن توجه داشته باشد، گفت: در جامعه غرب هم دانش نتوانسته بدون ارتباط با قدرت کاری از پیش ببرد. آنجا هم علم پاک و سفید نبوده و نمونه وابستگی علم به نهاد قدرت را می‌توان از قرون 14 تا 16 و در رنسانس اروپا مشاهده کرد.

  • ۱۳۹۶-۱۲-۰۸ ۱۱:۴۰

    فاضلی: شریعتی ابژه جدی جامعه ماست

    نعمت‌الله فاضلی در همایش «بازخوانی آرا و اندیشه‌های دکتر شریعتی» گفت: شریعتی ابژه جدی ماست و به همین دلیل است که مردم با آن شوخی می‌کنند. امروز شریعتی دیگری مطرح است که غیرشریعتی است که در دانشگاه از آن بحث می‌شود و اتفاقا ارتباط نزدیکی با زندگی روزمره و کلانشهرها دارد. به‌نظر می‌رسد که هرچه جلوتر برویم این شریعتی هم بیشتر جلو می‌رود.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۲۷ ۰۹:۰۰

    دوربین عکاسی هم فراموشی‌آفرین است و هم حافظه ایجاد می‌کند

    داریوش رحمانیان، استاد تاریخ دانشگاه تهران گفت: دوربین هم سند تولید می‌کند البته نه سندی که نظریه رئالیسم بر آن باور دارد بلکه سندی که مورخ می‌تواند به آن استناد کند. دوربین هم نور می‌افکند و هم تاریکی ایجاد می‌کند این تناقض در ذات دوربین نهفته است. دوربین هم فراموشی‌آفرین است و هم حافظه ایجاد می‌کند.

  • ۱۳۹۶-۱۰-۰۹ ۱۱:۰۰

    نشست اصلی ترین مساله دانشگاه در ایران برگزار می شود

    نشست اصلی ترین مساله دانشگاه در ایران در سالن کمال دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار می شود.

  • بهزاد جامه بزرگ ۱۳۹۶-۰۹-۲۵ ۰۸:۱۴

    بهزاد جامه بزرگ/ گزارشی از نشست نقد و بررسی کارنامه مجله فرهنگ امروز در پژوهشگاه علوم انسانی(۴)؛

    در میان دانشگاه و جامعه ایستاده‌ایم

    اینکه محتوای مجله‌ای مثل فرهنگ امروز با رویکردی فلسفی و تاریخی (به گفتۀ دکتر نمک‌دوست) پیوندش با موضوعات بیرونی نمایان نیست، برای فرهنگ امروز که بین ژورنالیسم و فلسفه ایستاده است، نکتۀ لزوماً منفی‌ای نیست، هرچند که ما هم در فرهنگ امروز تولید محتوای مجله را در خلأ انجام نمی‌دهیم...

  • ۱۳۹۶-۰۷-۲۲ ۱۲:۴۰

    فبک، دانش همگان است/ کدام فبک؟ کدام نابرابری اجتماعی؟

    سعید ناجی در پاسخ به نقدهای نعمت الله فاضلی نسبت به فبک عنوان داشت: فبک با کنار گذاشتن تجهیزات و ساز و برگ های آموزشی فراوان سیستم های آموزشی رایج، دقیقا می خواهد آموزش را همگانی کند.

  • ۱۳۹۶-۰۷-۲۲ ۱۰:۴۲

    تقلیل تفکر به فن و مهارت خیانت است/ نابرابری اجتماعی دربرنامه فبک

    عمت الله فاضلی با بیان اینکه کاری که در فبک صورت می گیرد، فلسفه نیست، گفت: فبک مجموعه ای از تکنیک هاست و تقلیل تفکر به فن و مهارت خیانت است.

  • ۱۳۹۶-۰۷-۱۵ ۱۱:۲۰

    ابعاد سیاسی فرهنگ در ایران نقد می‌شود

    کتاب ابعاد سیاسی فرهنگ در ایران نوشته نعمت الله فاضلی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نقد و بررسی می شود.

  • علوم انسانی ۱۳۹۶-۰۷-۰۱ ۰۹:۵۹

    علوم انسانی و اجتماعی در ایران

    نعمت‌الله فاضلی

    جستار حاضر بر پایه رویکردی کاملاً دیگرگون و بر اساس روش خودمردم‌نگاری بیان کرده است تلاشی برای پر کردن خلأ روش‌شناختی و غنابخشیدن به تحلیل‌ها و نقدهای نظام آموزشی در کشور است

  • فاضلی ۱۳۹۶-۰۶-۱۴ ۱۱:۴۱

    بررسی انسان شناختی در زمینه تولید علم و چالش های علوم انسانی در ایران؛

    کدام معیار؟

    زمانی جواهر لعل نهرو وزیر وقت هندوستان به ایران آمده بود و وی را به بازدید برخی صنایع برده بودند تا ایشان عقب ماندگی صنایع ابتدایی هند را بهتر درک کند. ایشان در موقعیتی مناسب گفته بود: آنچه می باید گفت این است که من کارخانه های معظمی دیدم اما صنعتی ندیدم. این سخن برای میزبانان گران آمد. امیدوارم امروز هم وجود دانشگاه های بزرگ و ارقام مربوط به رشد تولیدات علمی در رشته های غیر علوم انسانی ما را گمراه نکند.

  • علوم انسانی و اجتماعی در ایران ۱۳۹۶-۰۶-۰۱ ۱۱:۵۵

    علوم انسانی و اجتماعی در ایران

    نعمت‌الله فاضلی

    پرداختن به مقوله علوم انسانی و اجتماعی در ایران نیازمند دقت نظری خاص و به کارگیری روشی متفاوت از تحلیل‌های صوری و متکی بر آمارهای رسمی است.