شناسهٔ خبر: 35381 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

فکر کردن و پرسیدن، نخستین گام از آموزش فلسفه به کودکان است

مترجم کتاب «فیته آندرس- گوسفندی متفاوت» که یک کتاب فلسفی برای بچه‌هاست، براین باور است که آموزش فلسفه به کودکان به معنی تقویت روحیه جستجوگری و تشویق آنها به فکر کردن است.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ پریسا برازنده که کتاب «فیته آندرس؛ گوسفندی متفاوت» به تازگی با ترجمه او منتشر شده است، گفت: هر چیز که بچه‌ها را به فکر کردن تشویق کند و روحیه پرسش‌گری را در آنها تقویت کند، فلسفه به حساب می‌آید و منظور از کتاب‌های فلسفی برای کودکان، آثاری نیست که از وجود و هستی برای آنها می‌گوید بلکه هدف، انتشار کتاب‌هایی است که آنان را به پرسیدن از چرایی تشویق می‌کند.

مترجم کتاب «فیته آندرس- گوسفندی متفاوت» با اشاره به این‌‌که کتاب، یک کتاب «کودک- والد» است گفت: این کتاب به کودکان و والدین این اجازه را می‌دهد تا ضمن خوانش یک اثر ادبی انگیزه کافی برای تعامل و گفت‌وگو با یکدیگر درباره کتاب را داشته باشند و یک اثر متفاوت در حوزه آموزش فلسفه به کودکان است و بستر گفتگو را برای بچه‌ها فراهم می‌آورد.

برازنده درباره قطع متفاوت کتاب گفت: قطع این کتاب در حالت بسته ۴۸ در ۱۸ سانت است و بعد از باز شدن حجمی معادل یک متر را دربر می‌گیرد و همین اندازه نامتعارف لذت‌ استفاده از این کتاب را برای بچه‌ها دوبرابر می‌کند. هدف ما از این قطع نامتعارف، جلب توجه مخاطب نبوده بلکه کتاب به‌گونه‌ای طراحی شده که لت تصویری آن روی پای کودک و لت نوشته روی پای والدین یا بزرگ‌ترها قرار می‌گیرد، این امکان فراهم می‌شود تا ضمن برخورداری از لذت خوانش، فرصت تعامل در حوزه اثر ادبی افزایش یابد.

این مترجم به استقبال خوبی که از کتاب شده اشاره و بیان کرد: فکر می‌کنم این کتاب با ویژگی‌هایی که داراست این فرصت را مهیا می‌کند تا در دنیایی که هر کس در دنیای مجازی خود گرفتار است، بتواند برای لحظاتی وارد دنیای واقعی شده و در تعاملات راستین با کودکان قرار گیرد. اگر در حال حاضر دنیای مجازی غالب است، شاید این کتاب زنگ تفریحی باشد برای بازگشت به دنیای حقیقی و لذت بردن از با هم بودن و گفت‌وگو کردن و بالاخره اندیشه‌ورزی.

کتاب فیته آندرس

برازنده اظهار کرد: تصویرگری کتاب «فیته آندرس-گوسفندی متفاوت» به خوبی و با دقت زیادی انجام شده و هر تصویر ضمن اینکه بخشی از داستان کلی را منتقل می‌کند، به صورت مستقل می‌تواند گویای داستانی مجزا باشد و همین موضوع سواد بصری مخاطب کودک را ارتقا می‌دهد. در تصاویر این کتاب مباحثی همچون پرسپکتیو به خوبی رعایت شده است و تصویرگر آن که همان نویسنده اثر است به خوبی توانسته است از مباحثی مثل کلوزآپ‌ها و دیگر تکنیک‌ها در جذابیت سواد تصویری بهره بگیرد و همین موضوع باعث شده تا اثر مذکور درباره ارتقای سواد تصویری بچه‌ها نیز بی‌تفاوت نباشد.

مخاطبان این اثر که با جمله‌ای از کنفسیوس شروع می‌شود، کودکان گروه سنی پیش‌دبستان هستند و در پشت جلد آن آمده است: «کتاب‌های کودک-والد فرصتی است برای کنار هم بودن، گفت‌وگو کردن و لذت بردن. از اندازه کتابی که در دست دارید تعجب نکنید؛ قطع و اندازه این کتاب کاملا هدفمند طراحی شده است و دلیل آن مطالعه کودک همراه با والد است؛ به طوری که وقتی کتاب را باز می‌کنید یک صفحه کتاب که تصویر است، روی پای کودک و صفحه دیگر که متن است روی پای والد (پدر و مادر) یا بزرگ‌تر قرار می‌گیرد.

کتاب «فیته آندرس- گوسفندی متفاوت» را «طراحان هومن» بخش کودک و نوجوان انتشارات پیکان منتشر کرده است.

نظر شما