شناسهٔ خبر: 37889 - سرویس دیگر رسانه ها
نسخه قابل چاپ

تحصیل تا آخر دوره راهنمایی اجباری می‌شود

وزیر آموزش‌وپرورش گفت: در برنامه چهارم توسعه، تحصیل تا آخر دوره راهنمایی را اجباری کردیم و در برنامه پنجم این بند حذف شد که قصد داریم در برنامه ششم، تحصیل را تا «پایان سال نهم» اجباری کنیم.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از روزنامه شرق؛  علی‌اصغر فانی در نشستی خبری درخصوص کودکان بازمانده‌ازتحصیل گفت: وقتی برنامه چهارم شروع شد، مسئولیت این برنامه در آموزش‌وپرورش برعهده بنده بود که تا آخر دوره راهنمایی، تحصیل را اجباری کردیم و در برنامه پنجم این بند حذف شد و قصد داریم در برنامه ششم تا پایان سال نهم، تحصیل را اجباری کنیم و اگر خانواده‌ها مقاومت کنند از طریق قوه قضائیه پیگیری می‌کنیم. وزیر آموزش‌وپرورش درخصوص تحصیل اتباع خارجی در مدارس و اینکه گفته می‌شود در صورت پرداخت‌نکردن پول، ثبت‌نام از دانش‌آموزان انجام نمی‌شود، گفت: اطلاعات و آمار دقیقی از تعداد افغانستانی‌ها در ایران نداریم. آمارها مبتنی‌بر حدس است؛ ٤٠٨ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس ایران مشغول تحصیل‌اند و تا دیروز ٤٨ هزار نفر علاوه بر آمار سال گذشته برای ثبت‌نام حضور پیدا کردند. وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برای استفاده حق‌التدریسی مربیان پیش‌دبستانی از مهرماه براساس جنسیت، رشته و نیاز آموزش‌وپرورش اقدام می‌کنیم. 
فانی درباره کاهش نیروی آموزش‌وپرورش از یک میلیون به ۷۰۰ هزار نفر، گفت: پیش‌بینی کرده‌ایم تعداد ۱۳میلیون‌و ۲۵۰ هزار دانش‌آموز در مدارس ثبت‌نام کنند که هنوز به این رقم هم نرسیده‌ایم. وی با بیان اینکه حدود ٥/١ میلیون دانش‌آموز در مدارس غیردولتی و ۱۱ میلیون دانش‌آموز نیز در بخش دولتی تحصیل می‌کنند، افزود: اگر به‌ازای هر ۱۵ دانش‌آموز یک نیرو را در نظر بگیریم، به تعداد ۷۵۰ هزار نیروی انسانی نیاز داریم درحالی‌که ما اکنون ۹۵۰ هزار نیرو داریم. 
وزیر آموزش‌وپرورش با تأکید بر اینکه نیروی انسانی در وزارت آموزش‌وپرورش اصولی و صحیح توزیع نشده است، تصریح کرد: در ساماندهی و بهسازی نیروی انسانی به‌دنبال توزیع صحیح به‌لحاظ جنسیت و رشته هستیم به‌همین‌دلیل آموزش‌وپرورش تمام تلاش خود را در ذیل ساماندهی توزیع مناسب نیروی انسانی می‌کند که در این راه موفق هم بوده‌ایم. فانی با بیان اینکه کاهش نیروی انسانی به معنی بستن ورودی آموزش‌وپرورش نیست، بیان کرد: در مهرماه ۹۵ اولین ورودی‌های دانشجو - معلمان را در وزارت آموزش‌وپرورش داریم و از نیروهای انسانی که نیاز فوری ما را برطرف می‌کنند نیز استفاده می‌کنیم. 
فانی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی‌بر اینکه چرا استخدام نیروی مرد بیشتر از نیروی زن است و در بخش مدیریتی کمترین نیروی زن دیده می‌شود، بیان کرد: درحال‌حاضر ۵۱۸ هزار و ۷۷ نفر نیروی زن و ۴۶۰هزارو ۲۱۰ نفر مرد شاغل در آموزش‌وپرورش داریم. این در حالی است که ۵۱ درصد دانش‌آموزان ما پسر و کمتر از ۴۹ درصد دختر هستند. در شهر تهران اکنون در مقطع متوسطه دوهزارو ۳۰۰ همکار فرهنگی زن مازاد بر نیاز داریم و باید در استخدام‌ها کمبودهای خود را جبران کنیم.
 وی ادامه داد: ۸۱ درصد از نیروی‌های انسانی‌ شهر تهران زن هستند و به همین خاطر است که باید در سهمیه استخدامی به مردان توجه داشته باشیم اما درخصوص مدیران این گفته صحیح است و به ‌دنبال آن هستیم در سطوح بالای مدیریتی از زن‌ها بیش از گذشته استفاده کنیم.  فانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر بلاتکلیف‌خواندن مدیران مجتمع‌های آموزشی که تعطیل شده‌اند، تصریح کرد: در سال‌های گذشته مجتمع آموزشگاه‌های روستایی- شهری راه‌اندازی شده است و مغایر با مصوبه شورای‌عالی آموزش‌وپرورش است و مجتمع آموزشگاهی که براساس مصوبه شورای آموزش‌وپرورش است، به قوت خود باقی می‌ماند و سایر مراکز تحت‌‌عنوان مجتمع آموزشگاهی جمع خواهد شد. 
وی درباره اقتصادی‌کردن وزارت آموزش‌وپرورش نیز بیان کرد: اقتصادی‌کردن آموزش‌وپرورش شروع شده و بیش از هزار میلیارد با ساماندهی نیرو صرفه‌جویی کرده‌ایم و افزایش حقوق معلمان نیز از این طریق بوده است که همچنان ادامه می‌دهیم.   فانی درباره مدیریت یکپارچه پیش‌دبستانی‌ها نیز گفت: در رابطه با مربیان پیش‌دبستانی دستورالعمل‌هایی ابلاغ شده است، مصوبه مجلس شورای اسلامی براساس جنسیت، رشته، نیاز آموزش‌وپرورش بوده است که از مهرماه از این مربیان به‌صورت حق‌التدریس با شرایط مصوبه مجلس استفاده خواهیم کرد. وی درباره کودکان بازمانده از تحصیل نیز بیان کرد: هیچ دانش‌آموزی را در هیچ جای ایران نمی‌توانید پیدا کنید که به ‌دلیل نبود مدرسه و تحصیل بازمانده است، اگر کودکی به مدرسه نمی‌رود، به دلیل مشکلات اقتصادی، خانوادگی و... است. 
وزیر آموزش‌وپرورش ادامه داد: از ابزار و اهرم‌های وزارت کشور و از امکانات وزارت کار نیز استفاده کرده‌ایم تا بتوانیم عوامل جانبی که موجب می‌شود دانش‌آموزان از تحصیل باز بمانند را حداقل برسانیم و آموزش‌وپرورش آمادگی صددرصد برای تحت‌پوشش قرار‌دادن دانش‌آموزان لازم‌التعلیم دارد. 
فانی درباره دیدار با خانواده‌های معلمان زندانی نیز گفت: خانواده‌های همکاران فرهنگی که بازداشت هستند، درخواست دیدار داشتند که اجابت کردیم و گزارش‌هایی به بنده دادند و شنیدم و در حال پیگیری هستم تا بتوانیم با بازگشایی مدارس شاهد آزادی همکاران باشیم. فانی درباره سرانه مدارس نیز تصریح کرد: مبلغی به‌عنوان سرانه با اولویت مدارس کمترتوسعه‌یافته واریز شده است. از محل فروش گاز خانگی ۲۰۰ میلیارد تومان باید به سرانه مدارس اختصاص یابد که باید احراز شود. وزیر آموزش‌وپرورش با بیان اینکه وجه دریافتی نباید شرط ثبت‌نام باشد، تصریح کرد: امسال دولت ۲۵ هزار میلیارد تومان برای آموزش‌وپرورش بودجه کنار گذاشته که سرانه هر دانش‌آموز دو میلیون تومان می‌شود اما کافی نیست، مردم در حدی که اجبار نباشد کمک کنند. وی با بیان اینکه مدارس متنوع در سال‌های گذشته زیاد شده است و سیاست ما کاهش تنوع است، گفت: کاهش تنوع مدارس را نمی‌توان در یک سال انجام داد. وی درباره تدریس کتاب‌های غیر از زبان فارسی در استان‌ها بیان کرد: از دو سال پیش مطالعاتی در وزارت آموزش‌وپرورش آغاز شده است تا زبان‌هایی غیر از زبان رسمی فارسی تدریس شود که اگر این مصوبه تأیید شود، اجرا می‌کنیم. 

 

نظر شما