شناسهٔ خبر: 43160 - سرویس کتاب و نشر
نسخه قابل چاپ

آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ

داوری گفتگوی با متفکران و ثبت ناگفته‌های آنها، هم مجالی فراهم می‌آورد برای آشنایی بیشتر با متفکر و نزدیک‌تر شدن و انس گرفتن خوانندگان با او، هم زمینه‌ای می‌شود برای ثبت بخشی از تاریخ شفاهی ما و منبعی برای تحقیقات آتی.

آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ

گفتگوهای حامد زارع با رضا داوری اردکانی

ناشر: ققنوس

تعداد صفحات: ۲۶۰ صفحه

قیمت: ۱۶۰۰۰تومان

 

فرهنگ امروز: گفتگوهای تفصیلی حامد زارع، روزنامه نگار حوزه اندیشه با رضا داوری اردکانی فیلسوف معاصر ایرانی ورئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در کتاب «آفاق فلسفه در سپهر فرهنگ» منتشر شد.
این کتاب متشکل از گفتگوهایی است که زارع در شش سال اخیر و از فروردین ۱۳۸۸ تا فروردین۱۳۹۴ با داوری اردکانی انجام داده است. بخش هایی از این کتاب را گفتگوهایی تشکیل می دهد که در آن رئیس فرهنگستان علوم برای نخستین بار به پرسش هایی فکری درباره شعر، ادبیات، رمان، حکایات و گشت ها و سفرهایی که در طول عمر هشتاد ساله خویش به اقصی نقاط عالم داشته است، با موضعی فلسفی پاسخ داده است.
رضا داوری اردکانی در بخشی از مقدمه خود بر این کتاب می نویسد: «در این دفتر بعضی مطالب درباره فلسفه، فرهنگ، علوم انسانی و روشنفکری که در پاسخ به پرسش های دوست گرامی آقای حامد زارع گفته ام گرد آمده است. این مطالب شاید صورت موجز و مختصر مقالات و رساله هایی باشد که درباب روشنفکری و علوم انسانی نوشته ام. قبل از انقلاب و در دهه های پنجاه و شصت صرفاً نظر و رأی انتقادیم درباره روشنفکری و علوم انسانی را اظهار می کردم اکنون هم از اصول آن نظرها عدول نکرده ام اما می بینید که بیش از استادان علوم انسانی و اجتماعی از این علوم دفاع می کنم و این یک امر طبیعی است زیرا بحث در باب علم و مبادی آن و نقادی وضع علوم کار فلسفه است مع هذا شاید لازم باشد توضیح بدهم که چرا از علوم انسانی و اجتماعی دفاع می کنم. »
محمد منصور هاشمی نویسنده آثار فلسفی و فکری نیز در یادداشتی که به کتاب افزوده شده است می نویسد: «گفتگوی با متفکران و ثبت ناگفته‌های آنها، هم مجالی فراهم می‌آورد برای آشنایی بیشتر با متفکر و نزدیک‌تر شدن و انس گرفتن خوانندگان با او، هم زمینه‌ای می‌شود برای ثبت بخشی از تاریخ شفاهی ما و منبعی برای تحقیقات آتی.»

«طرحی از زندگی فکری»، «اندیشه در ایران»، «علم در ایران»، «منورالفکری ایرانی»، «تفکر فلسفی» و «حاشیه های زیست فرهنگی» عناوین فصول این کتاب ۲۶۰ صفحه ای را تشکیل می دهند.

نظر شما