شناسهٔ خبر: 57554 - سرویس کتاب و نشر
نسخه قابل چاپ

محاکمه اندرسون ویل

اندرسون سروان هنری ویرز که از یک سو از خاطرات وحشتناکش رنج می‌برد و از سوی دیگر با دادستانی روبروست که بی‌رحمانه می‌خواهد او را متهم کند، مدعی می‌شود اندرسون ویل را مانند یک سرباز و طبق دستورات مافوقش اداره می‌کرده است. مسئله اصلی در این نمایشنامه تکان دهنده این است که چه زمانی مسوولیت فرد در قبال وجدان خویش بر هرگونه مرجع قدرت ارجحیت پیدا می‌کند.

محاکمه اندرسون ویل

سال لویت

مترجم: امین مدی

ناشر: نی

تعداد صفحه: ۱۶۸ صفحه

قیمت: ۱۴ هزار تومان

نمایشنامه‌ «محاکمه‌ اندرسون‌ ویل» درام دادگاهی نیمه ‌مستندی درباره‌ محاکمه نظامی هنری ویرز است. ویرز مهاجر و پزشکی سوئیسی بود و در ارتش شورشیان جنوب ثبت نام کرده و به شدت زخمی شده بود. او به عنوان سربازی تقریبا از کار افتاده برای فرماندهی این زندان نظامی انتخاب شد. زندان اندرسون ویل صرفا حصاری بدون پناه در برابر گرمای تابستان و سرمای زمستان بوده و غذایی که در آن به زندانیان داده می‌شده به‌طور عمده نان ذرت بوده است. ویرز در محاکمه‌اش شهادت داده که در طول تابستان روزانه ۳۰۰ زندانی تلف می‌شده است.

در طول جنگ داخلی ایالات متحده، زندان اندرسون ‌ویل یا کمپ سامتر، یکی از بدنام‌ترین زندان‌های ایالات موتلفه (ایالت جنوبی) واقع در ایالت جورجیا بوده است و طی چهارده ماه پایانی جنگ، نزدیک به ۱۳ هزار اسیر جنگی، برابر با ۲۹ درصد از کل زندانیان، به‌ دلیل نبود سرپناه، کمبود امکانات، غذا و سختی شرایط در این زندان جان خود را از دست داده‌اند.

سروان هنری ویرز، افسری سوئیسی‌تبار در ایالات موتلفه، از مارس ۱۸۶۴ تا پایان جنگ فرماندهی این زندان را به ‌عهده داشت و یک ماه پس از پایان جنگ دستگیر و به زندان کپیتول در واشینگتن، دی‌.سی فرستاده شد تا محاکمه شود. ویرز، مسوولیت ساخت و ساز و نیز تدارکات زندان را به ‌عهده نداشت و تنها نظامی جنگ داخلی آمریکا بود که به‌ دلیل آنچه امروز "جنایت جنگی" نامیده می‌شود محاکمه شد. بعدها پرونده‌ هنری ویرز در این دادگاه، مبنای قانونی برای برپایی دادگاه و محاکمه‌های نورمبرگ را فراهم آورد.

سروان هنری ویرز که از یک سو از خاطرات وحشتناکش رنج می‌برد و از سوی دیگر با دادستانی روبروست که بی‌رحمانه می‌خواهد او را متهم کند، مدعی می‌شود اندرسون ویل را مانند یک سرباز و طبق دستورات مافوقش اداره می‌کرده است. مسئله اصلی در این نمایشنامه تکان دهنده این است که چه زمانی مسوولیت فرد در قبال وجدان خویش بر هرگونه مرجع قدرت ارجحیت پیدا می‌کند.

نظر شما