نمایش همه
  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۷:۰۰

    گرامشی؛ یک تفکر جهانی

    از آغاز قرن بیستم، درهم‌تنیدگی رو به رشدی میان نخبگان اروپایی و آمریکایی شکل گرفته که توضیح می‌دهد چرا ساخت اروپا اغلب به منافع امپراتوری آمریکا وابسته است و تاکنون موفق به ایجاد یک پروژه سیاسی مستقل نشده است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۶:۲۰

    مویه‌هایی از اعماق*/ «سوسپیریا» یکی از معروف‌ترین فیلم‌های کالت سینماست

    فیلم‌های وحشت آرجنتو هم مثل تریلرهایش یا پیرو قوانین ژانر هستند؛ مثل «پدیده» و «وحشت در اپرا» یا حتی «دراکولای سه‌بُعدی» که به‌راحتی می‌شود از کنارشان گذشت و یا فیلم‌های وحشتی هستند که آرجنتو تحت‌تأثیر ماریو باوا (بزرگ‌ترین فیلم‌ساز وحشت ایتالیا و پدر معنوی سینماگران جالو و وحشت ایتالیا) ساخته است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۵:۵۱

    فلوت‌زن روی بام/ «توهم بزرگ» ژان رنوآر، ٨٠ سال بعد

    «توهم بزرگ» با فاصله‌گرفتن از ایده ملیت و میهن‌پرستی، فردیت افسران را در تمامیتش احضار می‌کند؛ نه فقط فردیتی متعلق به یک کشور، که فردیتی واجد تاریخ، زبان، مادر، و ذوق و سلیقه. بولدیو در جایی از فیلم، در واکنش به تعجب مارشال از پوشیدن دستکش‌های سفید، به او یادآوری می‌کند که هرکس سلیقه‌ای دارد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۵:۰۰

    آرتور سی کلارک، پادشاه ژانر علمی-تخیلی/ از اودیسه تا مقالات علمی

    آثار آرتور سی.کلارک نویسنده انگلیسی داستان‌های علمی- تخیلی در کنار چهره‌هایی مانند آیزاک آسیموف در یک قرن اخیر همیشه در راس پرفروش‌ترین‌ها قرار داشته است. او را می‌توان شاه آرتور داستان‌های تخیلی به ویژه فضایی دانست. گاردین به بهانه صدمین سالگرد تولد این نویسنده مطلبی در بزرگداشت او نوشته که شما را به خواندنش دعوت می‌کنیم.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۴:۴۰

    دسترسی آنلاین به آرشیو مارکز برای همگان

    مرکز «هری رنسوم» دانشگاه تگزاس آرشیوی از آثار گابریل گارسیا مارکز را آنلاین و رایگان در اختیار علاقه‌مندان به این نویسنده نوبلیست کلمبیایی قرار داده است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۴:۲۰

    شب «ژان پرو» در مرکز دائره‌المعارف بزرگ اسلامی

    کتاب «داریوش، شاه بزرگ» نوشته ژان پرو در مرکز دائره‌المعارف بزرگ اسلامی رونمایی می‌شود.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۴:۰۰

    ردپای شاگردان رشدیه را در جریان مشروطیت می‌بینم

    محمد بقایی، نویسنده کتاب «زندگینامه، آرا، نظرات و خاطرات میرزا حسن رشدیه» می‌گوید: رشدیه چندین مدرسه می‌سازد؛ گاهی مدرسه‌اش را با بمب منفجر می‌کنند. گاهی به او شلیک می‌کنند. گاه پایش را می‌شکنند و او همچنان ادامه می‌دهد و موفق به تربیت شاگردانی می‌شود که رد پای آن‌ها را در انقلاب مشروطیت هم می‌بینیم.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۳:۴۰

    کلاسیک‌هایی که نام‌شان اشتباه ترجمه شده است

    در ترجمه، مترجمان ضمن وفاداری به اصل متن سعی می‌کنند عنوان کتاب را با آداب و رسوم و فرهنگ جامعه هدف نزدیک کنند. ولی در این میان شاید اشتباهات فاحشی نیز صورت می‌گیرد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۳:۲۰

    اولین نشست آشنایی با جریان های معاصر اندیشه عربی برگزار می شود

    نشست اندیشه مقاصد الشریعة در شاخ آفریقا، اولین نشست از سلسله نشست های آموزشی آشنایی با جریان های معاصر اندیشه عربی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۳:۰۰

    علامه طباطبایی معتقد است مردم در مشروعیت حکومت نقشی ندارند

    حجت الاسلام امیدی گفت: علامه طباطبایی معتقد است به رغم آنکه مردم در تکوین اجتماع، تشکیل حکومت، اقتدار و بقای حکومت و نظارت بر آن نقشی به سزا دارند اما در مشروعیت آن نقشی ندارند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۲:۴۰

    پیش‌نشست اسم‌گرایی و هویت‌گرایی در فقه و هنر برگزار می شود

    پیش‌نشست دومین همایش ملی فقه هنر با عنوان «اسم‌گرایی، کارکردگرایی و هویت گرایی در فقه و هنر» به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۲:۰۰

    فراخوان پذیرش مقاله در مجله تحول در علوم انسانی

    مجله تحول در علوم انسانی، مقالاتی را می‌پذیرد که حاصل یک پژوهش اصیل باشند و با موضوع نشریه یعنی تحول و ارتقاء در رشته‌های علوم انسانی تطابق داشته باشند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۱:۴۰

    عدم تولیدنظریه های قوی در حوزه علوم انسانی/ مشکل کپی برداری داریم

    رمضانی، استادیار دانشگاه امام حسین(ع) گفت:در ساحت علمی کپی می کنیم و انباشتن علوم ضربه زننده است. بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب قدرت علمی و جرات علمی احیا نشده است.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۱:۲۰

    فرایند اجرایی دانشگاه فنی و حرفه ای نیازمند بازنگری است

    معاون پژوهشی وزیرعلوم از سرپرست جدید دانشگاه فنی و حرفه ای خواست با بازنگری در فرایند اجرایی کمبود بودجه را جبران کند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۱:۰۰

    دانشگاه مرکز پرورش مدیران و نخبگان جامعه است

    دبیر علمی همایش ملی دانشگاه اخلاق مدار گفت: دانشگاه مرکز پرورش مدیران و نخبگان جامعه است، اگر دانشگاه دچار بحران شود، ۱۰ برابر آن بحران و شدیدتر را در جامعه خواهیم دید.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۰:۴۰

    انقلاب اسلامی برای تمدن‌سازی می‌تواند از تجربه صفویه استفاده کند

    نجفی گفت: انقلاب اسلامی می‌تواند از تجربه تمدن سازی صفویه همچون عیار و راهکار و افق جهت برنامه‌ریزی استفاده کند و البته آسیب‌شناسی خودش را هم داشته باشد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۰:۲۰

    رشد ۱۳.۲ درصدی اعتبارات وزارت علوم در لایحه بودجه ۹۷

    معاون اداری مالی وزارت علوم گفت: رشد کل اعتبارات وزارت علوم در لایحه بودجه ، ۱۳.۲ درصد بوده، که بالای ۲۰ درصد آن به موسسات پژوهشی و پارک ها و ۱۲.۸ درصد به دانشگاه ها اختصاص دارد.

  • تابلو ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۱۰:۱۸

    حقیقت هنر چیست؟

    دربارۀ هنر و زیست جهان

    هر تأویل دقتی است به بازی زبانی و به این اعتبار فرهنگی خاص میان بازی، هنر و زبان موردی مشترک است و در هر سه می‌توان قاعدۀ موجود را شکست یا شاید راهی یافت به قاعده‌ای تازه. شیلر در آثار خود نشان داده است که هنر نیز چون بازی استوار به بهره‌دهی نیست؛ و مخالفین این نظر، ارنست کاسیرر معتقد است که بازی اگرنه همیشه اما در موارد زیادی در خدمت هدفی درمی‌آید؛ لذا هنر حقیقت شکل‌های ناب را می‌آفریند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۰۹:۴۰

    عدالت همردیف سایر فضایل اخلاقی نیست/غزالی کوشیداخلاق اسلامی بسازد

    دینانی درافتتاحیه همایش دانشگاه اخلاق مدار که صبح امروز در دانشگاه تهران برگزار شد با بیان اینکه اخلاق دوره تمدن اسلامی بر اساس اخلاق ارسطویی بنا شده است گفت: غزالی کوشید اخلاق اسلامی بسازد.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۰۹:۲۰

    ۴۰ درصد دانشجویان در آمریکا فنی و حرفه ای هستند

    سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: در کشورهای دیگر بخش اعظم آموزش به آموزش های مهارتی اختصاص دارد. به عنوان مثال در کشور آمریکا ۴۰ درصد دانشجویان فنی و حرفه ای هستند.

  • ۱۳۹۶-۰۹-۲۱ ۰۹:۰۰

    انتقاد مخبردزفولی از معضل کنکور/ شر کنکور باید کم شود

    دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کنکور تبدیل به یک معضل شده است و شجاع مردی می خواهد که شر کنکور را از سر نظام آموزش عالی کشور کم کند. البته تا جایگزینی نباشد نمی شود آن را حذف کرد.