نمایش همه
  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۶:۴۶

    برنامه ریزی وزارت علوم برای واگذاری امور به دانشگاه ها

    وزیر علوم گفت:باید تلاش کنیم تا بیشتر امور در دانشگاه ها صورت پذیرد و وزارتخانه بیشتر نقش نظارتی داشته باشد و این نظارت و پشتیبانی باید به شکلی منسجم و یکنواخت انجام شود .

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۶:۲۰

    مسئولیت‌های پساباور انسان/ نسبت قضایای عقل نظری و عقل عملی

    آیت الله اراکی گفت: مسئولیت اجتماعی و فردی یعنی مسئولیت اطاعت فرامین الهی زیرساخت اصلی نظام فرهنگی جامعه و شکل‌دهنده هویت اصیل فرهنگی و جمعی جامعهٔ بشر است.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۶:۰۰

    راه اندازی دوره ارشد پژوهش علوم اجتماعی در دانشگاه تربیت مدرس

    راه اندازی دوره کارشناسی ارشد پژوهش علوم اجتماعی با اکثریت آرا در نشست شورای دانشگاه تربیت مدرس به تصویب رسید.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۵:۴۰

    افزایش قدرت آموزش غیر رسمی/ همه نیازمند دانش تعلیم و تربیت اند

    حسین باغگلی، استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه فردوسی گفت: قدرت فضای آموزش غیر رسمی در جامعه ما به شدت زیاد شده است. بنابراین کسانی که راهبران این جریان هستند باید با مسائل تربیتی آشنا شوند.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۵:۰۰

    عقل عملی و آزادی عقیده/ مسئولیت های محدود کننده انسان دربحث آزادی

    آیت الله اراکی گفت: مسئولیت‌های کلانی در مجموع حوزه باورهای نظری و عملی وجود دارد که آزادی انسان را نسبت به باورها و عقاید محدود می‌کند.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۴:۴۰

    بزرگداشت مارتین لینگز با بررسی آرای او در باب هنر دینی

    همایش بزرگداشت مارتین لینگزبا بررسی آرای او در باب هنر دینی از سوی گروه حکمت هنر دینی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با همکاری انجمن حکمت و فلسفة ایران برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۴:۲۰

    نشست علمی نقد کتاب بنیاد تفکر سلفی برگزار می‌شود

    نشست علمی «نقد کتاب بنیاد تفکر سلفی» توسط با همکاری انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه و با حضور اساتید و صاحبنظران این حوزه در قم برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۴:۲۰

    آلن بدیو؛

    چند پرسش از دموکراسی

    اینکه دموکراسی امروزه خود یک هنجار است از آن جهت که در چارچوب رابطه سوبژکتیو با دولت در نظر گرفته می شود. دولت خود موظف است که تشخیص دهد آیا دموکراتیک است یا استبدادی و در قبال نسبتش با مطالباتی چون آزادی بیان، آزادی تشکل و آزادی عمل مسئول است.تضاد میان دیکتاتوری و دموکراسی امری است که چونان هنجاری ذهنی یا سوبژکتیو در ارزیابی دولت عمل می کند.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۴:۰۰

    درباره نقد / دکتر رضا داوری اردکانی

    ما هنوز نقد نداریم. نقد با «اراده تغییر و اصلاح» مناسبت دارد. ارادۀ تغییر نیز با «شناخت» امکان‌ها ملازم است و چون اراده از «قدرت» جدا نمی‌شود، نقد را می‌توان از آثار و نشانه‌های قدرت دانست.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۳:۴۰

    سعدی در تقابل با قدرت مداران

    تقابل سعدی با قدرت مداران چگونه در شعر جلوه کرد؟

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۳:۲۰

    فلسفه غربی در دل اشراق شرقی

    پیوند میان استدلال و شهود چگونه شکل می‌گیرد؟

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۳:۰۰

    جزئیاتی از چگونگی ساخت نخستین شهر شطرنجی ایران

    سجاد ثقفی: سلماس شهری در آذربایجان غربی با قدمتی بالغ بر ده هزار سال سکونت انسان در دشتهایش و دارای قدیمی ترین روستای مسکونی ۹ هزار سال قبل به نام کول تپه، هم اکنون نیز به عنوان اولین شهر شطرنجی ایران معروف است.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۲:۴۰

    محقق داماد: بحران محیط زیست اخلاقی است و تنها با ابزار دین حل می‌شود

    نشست «محیط زیست از نگاه ادیان» برگزار شد.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۲:۲۰

    احتمال طلسم بودن کتیبه‌های ۷۰۰ ساله کشف شده در دریای خزر

    تعداد ۶۹۹ کتیبه فارسی و عربی کشف شده در قعر دریای خزر و در کنار یک قلعه، احتمالا به عنوان تعویذ و طلسم برای دفع بلایا و دشمنان مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۲:۰۰

    ۲۱ حلقه فیلم دوره مظفرالدین شاه نمایش داده می شود

    مدیر مجموعه جهانی کاخ گلستان می گوید: ۲۱ حلقه فیلم دوره مظفرالدین شاه در برنامه ای با عنوان «مروری بر فیلم های کاخ گلستان» برای اولین بار نمایش داده می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۱:۴۰

    امید مهرگان: جایی در راه، ‌دُرّ گرانبهایم به من عطا خواهد شد

    متن زیر یادداشتی درباره‌ی «قطارباز: ماجرای یک خط» احسان نوروزی است.

  • خط ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۱:۳۸

    نگاهی به زمینه‌های تاریخی تغییر خط فارسی در فرارودان؛

    خط گمشده

    مهم‌ترین برنامه فرهنگی رژیم کمونیستی شوروی برای روسی‌سازی فرارودان، در پرتو گفتمان «قومیت‌سازی سوسیالیستی»، بر زدودن زبان فارسی از دستگاه اداری و نظام آموزشی متمرکز بود. دستور مستقیم بر تغییر خط از لاتین به سرلیک بر همین مبنا قابل فهم است. در پرتو این گفتمان، فارسی‌زبانان فرارودان فاقد هویت مستقل قلمداد شدند. پان‌ترکان سوسیالیست حتی شایعه کردند که فارسی‌زبانان ترک‌تبارانی هستند که زبان ترکی خود را فراموش کرده‌اند.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۱:۲۰

    ابراهیم: زنان باید دست از گریه‌زاری در رمان‌های عربی بردارند

    عبدالله ابراهیم در نشست «رمان، زن، مهاجرت» گفت: تا زمانی که شرایط زنان آشوب‌زده باشد رمان عربی هم متاثر از این فضاست. در این شرایط زنان باید دست از بیان حالت‌های درونی و گریه‌زاری در رمان بردارند و وارد مرحله جدیدی از نگارش شوند به گونه‌ای که مشارکت جدی با مردان داشته و از مطالبه حقوق خود دست نکشند.

  • نصر ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۱:۱۸

    سیدحسین نصر؛

    وحدت‌ طریقت‌ و نظریه‌ لوگوس‌

    اگر مسلمانان‌ افلاطون‌ را امام‌ فلاسفه‌ و فلوطین‌ را شیخ‌ یونانی‌ – (شیخ‌ اصحاب‌ طریقت‌ خود) خواندند، به‌ این‌ دلیل‌ نیز بود که‌ در نوشته‌های‌ آنان‌ تعبیری‌ از آن‌ عقیده‌ی‌ متافیزیکی‌ می‌دیدند، که‌ بعدها اسلام‌ آن‌ را به‌ تفصیل‌ بیان‌ کرده‌ بود. علاوه‌ بر این‌ در حکمت‌ اشراقی‌ سهروردی‌، اشارات‌ مکرری‌ به‌ کلیت‌ حکمتی‌ شده‌ است‌ که‌ تمام‌ ملتهای‌ قدیم‌ سهمی‌ از آن‌ داشته‌اند و در عرفان‌ اسلامی‌ به‌ طور کامل‌ تجلی‌ یافته‌ است‌. این‌ همان‌ حکمتی‌ است‌ که‌ استوین‌ و لایب‌ نیتس‌ و نومدرسیان‌ بعدها آن‌ را حکمت‌ خالده‌ یا جاودان‌ خرد نامیدند.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۱:۱۳

    اقدام غیراخلاقی یک ناشر در نمایشگاه کتاب

    انتشارات نقد فرهنگ با مدیریت بیژن عبدالکریمی از ناشران نوپای حوزه علوم انسانی است که تلاش می‌کند بر اساس سرمایه و ایده‌های این استاد فلسفه به کسب اعتبار در بازار نشر بپردازد. اما برخی این ترفندها و ایده‌ها به نظر هم غیر اخلاقی است و هم دارای دافعه فراوان برای اهالی فرهنگ.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۱:۰۰

    به وقت حاتمی‌کیا/بررسی هویت کارگردانی که چهار دهه فعال است

    نگارنده با همه انتقاداتی که نسبت به مواضع اخیر حاتمی‌کیا دارد اما معتقد است او در رهگذر این زمان طی شده تجربه‌های تاریخی دشوار و پرفرازونشیبی را از سر گذرانده که نشانه‌ها و مولفه‌های هریک از آنها را می‌توان در تک‌تک آثارش بازشناسی کرد. سینمای حاتمی‌کیا، تاریخ تصویری انقلاب اسلامی است که جامعه‌شناسی هر دوره را به زبان سینما روایت می‌کند و فیلم‌های او صرفا غصه آدم‌های جنگ نیست که قصه جنگ آدم‌هاست. قصه آدم‌هایی که میان اسطوره و واقعیت، ارزش‌ها و لغزش‌ها و میان تجدد و تدین در جست‌وجوی رستگاری‌اند.

  • دهخدا ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۰:۴۴

    مختصری درباره‌ی معنای رویکرد پدیدارشناختی در مواجهه با زبان و ادبیات فارسی؛

    ملاحظه‌ای به ایرادی از لغت‌نامه دهخدا

    در توضیح دهخدا زیر واژه‌ی احسنت بسیار جالب است که اول از همه بیتی از شهید بلخی را می‌آورد که از قضا به معنی دوگانه‌ی واژه اشاره دارد و نفس بیت حکایت از نکوهش رودکی دارد، اما دهخدا به دلیل وضوح بیش از حد بعد مثبت واژه در زمانه‌ی معاصر، متوجه بعد منفی‌اش در زمانه‌های کهن نمی‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۰:۴۰

    «اسرار باطنی سلتی» رونمایی می‌شود

    آیین رونمایی از کتاب «اسرار باطنی سلتی» نوشته جان شارکی برگزار می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۰:۲۰

    در میان جماعت بی‌چهره/ ساعدی به‌روایتِ کورش اسدی

    مخلوقان ساعدی از واقعیت سر برآورده بودند و ازاین‌رو شاید دستِ ساعدی به نوشتن نمی‌رفت و سرآخر ساعدی از کابوس‌های خود می‌گریزد و به‌قولِ اسدی در گریز خود لابد به «تاتارخندان» می‌اندیشد، داستانِ گریز که در دهه پنجاه در سیاهچالِ اوین نوشت در ستایش زندگی، در تقابل با مرگ، داستانِ دوباره از سر آغازکردن.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۰۹:۵۴

    اوج‌گیری‌کتاب وکتابخوانی با برگزاری نشست‌های مختلف

    ششمین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب با خبرهای خوب همراه بود.

  • ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۰۹:۳۰

    نمایشگاه کتاب و آشنایی بیشتر با بلا تار، کیارستمی و جان کاساوتیس

    ترجمه کتاب «کیارستمی: پشت و روی واقعیت» نوشته یوسف اسحاق‌پور و ترجمه چند مقاله در کتاب‌های «جان کاساوتیس» و «بلا تار» از تازه‌ترین آثار محمدرضا شیخی محمدی هستند که در سی‌ویکمین نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده‌اند.