نمایش همه
  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۷:۰۰

    روایت سفرنامه‌ها از آئین‌های محرم

    پیترو دلاواله، جهانگرد ایتالیایی که در دوره صفویان قدم به خاک ایران گذاشت در سفرنامه خود درباره آیین محرم در دوره صفویان چنین می‌نویسد: «ایرانیان، تمام این مدت را به طور مداوم عزاداری می‌کنند و ضمن تظاهرات عمومی عظیم، از پایان غم‌انگیز زندگی امام حسین (ع)، فرزند علی(ع) و فاطمه (س)، یگانه دختر پیغمبر اسلام که در نظر همه مسلمانان مقدس؛ ولی در نظر ایرانیان، امام بر حق نیز هست، و شاه فعلی از اعقاب او است، یاد کرده و به این مناسبت سوگواری می‌کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۶:۴۰

    سرانجامِ آثار بازمانده‌ از «معین البکاء» چه شد؟

    هاشم فیاض، آخرین بازمانده از نسل تعزیه‌خوانان تکیه دولت بود. می‌گویند، او در صندوقچه‌اش شاید ۲۰۰ نسخه تعزیه داشت که از بین آن‌ها، تنها حدود ۴۰ نسخه به چاپ رسیده، این درحالی است که نهادی وجود ندارد تا متولی چاپ این اسناد قدیمی و جمع‌آوری آن‌ها شود.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۶:۲۰

    احکام کلی با ادبیات چه می‌کنند؟

    یکی می‌گوید صدور حکم کلی برای ادبیات ایران خصلت جهان سومی است و دیگری می‌گوید می‌خواهند ادبیات را به حاشیه ببرند. یکی می‌گوید می‌خواهند میدان را به نفع ترجمه خالی کنند، دیگری هم می‌گوید با این کار می‌خواهند خود را بزرگ کنند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۶:۰۰

    ارزان‌ترین کشورها برای سفرهای طولانی/ ایران در صدر

    روزنامه انگلیسی «دیلی تلگراف» درحالی ارزان‌ترین مقاصد را برای سفرهای طولانی‌مدت پیشنهاد کرده که در بین آن‌ها ایران به عنوان انتخاب نخست پیشنهادی به «گردشگران مقتصد» معرفی شده، این درحالی است که وزارت خارجه انگلیس اخیرا به شهروندان دو تابعیتی برای سفر به ایران هشدار داده است.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۵:۴۰

    قاضی، آستوریاس و دیگران

    مجموعه داستان«بی‌ریشه»، کتابی پرو پیمان است که از هر زاویه می‌شود به آن اعتماد کرد چون کسانی که پیش از این، ترجمه‌های قاضی را مطالعه کرده‌اند، به قول معروف پشیمان نشده‌اند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۵:۲۰

    گفت‌وگو با وس اندرسون، فیلمساز آمریکایی/ سگ‌ها و آدم‌ها

    فیلم جزیره سگ‌ها به زبان انگلیسی یا ژاپنی نیست، درباره خود ترجمه‌ است. چند ترجمه ممکن متفاوت وجود دارد. از زنده نگه داشتن هر دوی زبان‌ها خوشم می‌آید. مشخصا در کشورهای مختلف، انگلیسی حذف خواهد شد. در هر جای دنیا که فیلم دیده شود، زبان ژاپنی باقی می‌ماند اما انگلیسی با فرانسوی، ایتالیایی و ... جایگزین می‌شود. فکر می‌کردم این شکل کار کردن، هیجان‌انگیز است. بخشی از فیلمسازی چیزهایی است که از تحقیقاتت یاد می‌گیری- چیزی که کشف می‌کنی- چیزی که پس از آن می‌توانی به دیگران بیاموزی. وقتی ساخت فیلم تمام می‌شود، آدم دیگری می‌شوی چون تجربه‌ای تازه‌ کسب کرده‌ای.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۵:۰۰

    نظریه استاد دانشگاه آمریکایی درباره کتاب‌های الکترونیک

    مریان وولف مدیر بخش دیسلکسی دانشگاه کالیفرنیا شهر لس آنجلس کتاب و نظریه‌ای درباره رشد سلول‌های مغزی و ارتباط آن با دنیای دیجیتال دارد. وی اعتقاد دارد مغز انسان با کتاب‌های الکترونیک تغییر می‌کند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۴:۴۰

    چرا به کتابخانه نیاز داریم؟ / احساس امنیت و تنها مکان آزاد دنیا

    نیل گیمن نویسنده و فیلم‌نامه نویس مشهور انگلیسی در یادداشتی برای روزنامه گاردین به اهمیت کتابخانه‌ها برای آزادی و پیشرفت انسان اشاره می‌کند. او اعتقاد دارد با وجود پیشرفت دنیای دیجیتال، کتابخانه‌ها نابودشدنی نیستند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۴:۲۰

    نامزدهای نهایی جایزه من بوکر ۲۰۱۸ اعلام شد

    مراسم اعلام نامزدهای نهایی جایزه من بوکر ساعاتی پیش برگزار و فینالیست‌های این جایزه در سال ۲۰۱۸ اعلام شدند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۴:۰۰

    مسئله اصلیِ فلسفه مدرن نسبتِ سوژه با اُبژه است

    کتاب «معنا، معرفت و دیگری در فلسفه دیویدسن» با مبنا قرار دادنِ مسئله اصلیِ فلسفه مدرن، یعنی نسبتِ سوژه با اُبژه، راه­ حلِ بدیعِ دیویدسن برای این معضل را که بر ایده «اینتر سوبژکتیویته» استوار است شرح و بسط می‌دهد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۳:۴۰

    علوم انسانی در پیوندجویی با جامعه ناموفق بوده است

    محمدرضا آهنچیان گفت: جریان رهبری کننده در این چهل سال برای علوم انسانی وجود داشته ولی منابع پشتیبان آن همچنان غیرقابل اعتماد هستند. فقدان ملاک سنجش اثربخشی همچنان وجود دارد و تلاش بسیاری در کشور برای علوم انسانی می‌شود در حالی که سنجش اثربخشی آن بسیار دشوارتر از سایر علوم است. در مجموع باید در این چهل سال، علوم انسانی در پیوندجویی با جامعه ناموفق بوده است.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۳:۲۰

    موسس دپارتمان زبان فارسی دانشگاه استراسبورگ: آخرین آرزویم ایجاد خانه ایران در پایتخت اروپاست

    حسین بیک‌باغبان، استاد بازنشسته و موسس دپارتمان زبان فارسی دانشگاه استراسبورگ که 38 سال سابقه تدریس در این دانشگاه را دارد با حضور در تحریریه خبرگزاری کتاب ایران از وضعیت زبان و ادب فارسی در دانشگاه استراسبورگ گفت.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۳:۰۰

    شماره جدید فصلنامه پژوهشنامه «تاریخ تمدن اسلامی» منتشر شد

    شماره جدید فصلنامه پژوهشنامه تاریخ تمدن اسلامی به صاحب امتیازی دانشکده الهیات و معارف اسلامی، سردبیری سیدجمال موسوی و مدیر مسئولی احمد باقری منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۲:۴۰

    نشست «آیا مرگ ممکن است؟» برگزار می شود

    نشست «آیا مرگ ممکن است؟» با سخنرانی آیدین کیخایی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۲:۰۰

    درسگفتار «متفکران عرب وبازخوانی سنت اسلامی» برگزار می شود

    درسگفتار «متفکران عرب وبازخوانی سنت اسلامی» با ارائه سیدصادق حقیقت، حامد علی اکبرزاده، سید محمد آل مهدی و هادی بیگی برگزار می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۱:۴۰

    نگرش‌های عرفانی چه پاسخ‌هایی برای مشکلات انسان مدرن دارد؟

    می توان دست کم پنج مشکل اساسی انسان مدرن را مطرح ساخت که نگرش های عرفانی می توانند برای آن پاسخ فراهم کنند. این مسائل پیامدهای روانی، اخلاقی و معرفت شناسانه تغییر کاسمولوژیک جایگاه بشرند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۱:۲۰

    کتاب «هنر، تجارت و فرهنگ در جهان اسلام و فراتر از آن» منتشر شد

    کتاب «هنر، تجارت و فرهنگ در جهان اسلام و فراتر از آن: از فاطمیان تا مغولان» اثر آلیسون اوتا توسط انتشارات گینکو لایبرری منتشر شد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۱:۰۰

    تصمیمات آشفته وزارت علوم موجب تاخیر در اعلام نتایج ارشد آزاد شد

    سرپرست دانشگاه آزاد گفت: تصمیمات آشفته شورای گسترش موجب تاخیر در اعلام نتایج کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی شد.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۰:۴۰

    شیوه ارائه دروس معارف در دانشگاه ها تغییر می کند

    معاون آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها گفت: در سال تحصیلی جدید دروس معارف بازنگری شد و دروس معارف در دانشگاه ها با متون بهتر و شیوه های جدیدتری عرضه می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۰:۲۰

    مهلت ثبت نام دوره های بدون آزمون دانشگاه آزاد تمدید شد

    رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی از تمدید مهلت ثبت نام دوره های کارشناسی و کاردانی (پیوسته و ناپیوسته) براساس سوابق تحصیلی تا ۳۱ شهریورماه خبر داد.

  • بهار ۱۳۹۷/۰۶/۳۱

    تفسیری فلسفی از مفهوم پدرسالاری در تاریخ ایران در مصاحبه با سیاوش جمادی (۳)؛

    ملک الشعرای بهار، شاعر، سیاستمدار یا متفکر

    ملک‌الشعرا متفکر نیست تا برای خودسالاری تفکر با زبان شاعرانۀ پارسی درآویزد؛ گرچه شاید او را محیط و مسلط بر زبان خوانده‌اند. ملک‌الشعرای دربار مظفرالدین شاه و مداح او همان کسی است که قصیدۀ دماوند و جغد جنگ را سروده است و از توس برای مظفرالدین شاه مدح‌نامه می‌نویسد و این شاه علیل و بی‌کفایت را خدایگان سلاطین عالم و شهریار کارآگاه می‌خواند.

  • ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۰:۰۰

    فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد از امروز

    فراخوان جذب اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی از امروز شنبه ۳۱ شهریورماه آغاز می شود.