نمایش همه
  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۷:۰۰

    نقشه راه سیاست‌های آمایش آموزش عالی ارائه می شود

    معاون هماهنگی و اجرایی‌سازی ستاد راهبردی اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: نقشه راه سیاست های آمایش آموزش عالی طی دو هفته آینده ارائه می شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۶:۴۰

    آموزش‌زدگی در فضای حوزه/کشکول‌نویسی را نباید با پژوهش اشتباه گرفت

    مسئول مرکز مطالعات و تحقیقات زن و خانواده با تاکید بر اینکه طلاب تمایل به آموزش دیدن دارند، گفت: آموزش‌زدگی در فضای حوزه نشان می‌دهد که باید در ساختارهای خود تجدیدنظر کنیم.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۶:۲۰

    بررسی ۲۳ پرونده تخلف پژوهشی دانشگاه تهران در سال ۹۶

    معاون پژوهشی دانشگاه تهران گفت: در زمینه اخلاق پژوهشی در سال ۹۶ در این دانشگاه ۲۳ پرونده بررسی شد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۶:۰۰

    پذیرش بدون آزمون برگزیدگان المپیاد علمی در مقطع کارشناسی ارشد

    معاون فنی و آماری سازمان سنجش آموزش کشور گفت: نفرات اول تا پانزدهم المپیاد علمی و دانشجویی بدون آزمون به دوره کارشناسی ارشد راه می یابند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۵:۴۰

    الزام دانشگاه آزاد به هماهنگی با سند آمایش/ بررسی نحوه هماهنگی

    دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه آزاد نیز باید با سند آمایش آموزش عالی هماهنگ باشد، نحوه هماهنگی آن با این سند در ستاد نقشه جامع علمی کشور بررسی خواهد شد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۵:۲۰

    معرفی ترکیب جدید ساختار دانشگاه آزاد/ جدایی فناوری از پژوهش

    معاون پژوهشی دانشگاه آزاد گفت: در چارت جدید این دانشگاه قرار است معاونت پژوهشی و آموزشی ادغام و معاونت فناوری تاسیس شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۵:۰۰

    رتبه دوم انتشارات علمی دانشگاه تربیت مدرس در میان دانشگاه ها

    رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: این دانشگاه در میان دانشگاه های جامع، رتبه دوم انتشارات علمی را به خود اختصاص داده است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۴:۴۰

    فرانسه شرایط بورس تحصیلی سال ۲۰۱۹ را اعلام کرد

    دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرد: وزارت امور خارجه فرانسه فراخوان بورس ایفل ۲۰۱۹ در مقاطع تحصیلات تکمیلی را ارائه داد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۴:۲۰

    شیوه های آموزشی کشور قدیمی است/ مقهور رتبه‌بندی‌ها نشویم

    رئیس دانشگاه تهران گفت: شیوه‌های آموزشی ما همچنان قدیمی است و این به ساختار دانشگاه باز می‌گردد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۴:۰۰

    هیولایِ «دیگری» و اومانیسم تکفیری

    مسئله در اینجا است که خودِ سوژه محصولی اجتماعی است و اجتماع فرعی بر خصیصه‌های ذاتی و درونی سوژه نیست. نمی‌توان انسان و اخلاق و «دیگری» را تصویر کرد بدون اینکه منطقِ حیات تاریخی، رابطۀ قدرت و امر سیاسی را مطمح نظر نداشت. چراکه تصور انسانِ اجتماع زدوده و تاریخ زدوده خود نوعی ایدئولوژی است که دست به تحریفِ رابطۀ راستینِ آدمی با حیاتِ مادی‌اش می‌زند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۳:۴۰

    «اقلیما» نمودهایی از زن کهن‌الگویی است

    پروین سلاجقه می‌گوید: زن‌های حاضر در افسانه‌ نیما، مریم میرزاده‌ عشقی، رکسانای شاملو، زن حاضر در شاسوسا یا خواهران شبانه‌ موعود سهراب سپهری و ری‌رای سیدعلی صالحی نمودهایی از زن کهن‌الگویی هستند و «اقلیما» نیز در ادامه‌ همین سنت شاعری در شعر معاصر ایران است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۳:۲۰

    ادبیات فولکلور؛ پلی برای رد و بدل کردن عشق میان بزرگسال و کودک

    نفیسه نفیسی قصه‌گوی پیشکسوت اصفهانی گفت: با ادبیات فولکلوریک می‌شود به جای نصیحت کردن، کودکان را به صورت غیرمستقیم آموزش داد و در قالب شخصیت ترانه-متل‌ها، آنها را با مفاهیم بشردوستانه و انسانی آشنا کرد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۳:۰۰

    تجلیل از خدمات علمی داود هرمیداس باوند

    مراسم تجلیل از خدمات علمی داود هرمیداس باوند در عصر علوم انسانی برگزار و نکته‌ها و ناگفته‌هایی از این استاد علوم سیاسی مطرح می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۲:۴۰

    نشست واکاوی، همکاری و هم‌افزایی حوزه و دانشگاه برگزار می‌شود

    پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نشست «واکاوی همکاری و هم‌افزایی حوزه و دانشگاه با تأکید بر عرصه پژوهش» را در روز سه شنبه ۲۷ آذر برگزار می‌کند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۲:۲۰

    هنر اسلامی پیامد گفتمان شرق شناسی است

    صادق رشیدی گفت: هنر اسلامی پیامد گفتمان شرق‌شناسی است. یعنی تا پیش از این که مستشرقین چیزی به عنوان هنر اسلامی را باب نکنند ما بحثی در رابطه با این موضوع نداشتیم، حداقل مستندات این را به من نشان می‌دهد که هیچ حاکم، متولی و ملتی در صدد این نبود که به آفریده‌های خودش بگوید هنر اسلامی.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۲:۰۰

    تجربه مایکل محمد از نوشتن کتابی درباره اسلام

    در این کتاب که توسط انتشارات سافت اسکول پرس شهر نیویورک منتشر شده است، نایت به نوعی متفاوت درباره دین اسلام و خود شخصیت حضرت محمد(ص) می‌نویسد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۱:۴۰

    نیلی: نباید همه سیاست‌های خود را بر مبنای افزایش رتبه قرار دهیم

    هر ساله به مناسبت هفته پژوهش دانشگاه تهران طی مراسمی از پژوهشگران برجسته و پیشکسوت این دانشگاه تجلیل به عمل می‌آورد. نیلی در این مراسم گفت: رده‌بندی دانشگاه اهمیت زیادی دارد اما ما نباید تمام سیاست‌های خود را بر آن متمرکز کنیم.

  • هانا ارنت ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۱:۲۰

    درباره فلسفه سیاسی هانا آرنت؛

    نظر و عمل در سپهر حکومت قانون

    دو خصیصه مرکزی عمل نزد آرنت عبارتند از آزادی و تکثر. منظور آرنت از آزادی توانایی انتخاب از میان مجموعه‌ای از گزینه‌های محتمل (آزادیِ انتخاب که بسیار برای سنت لیبرالی گرامی است) یا قوه اراده آزاد، که طبق آموزه مسیحی از سوی خداوند به ما اعطا شده، نیست. بلکه مقصود آرنت از آزادی عبارتست از استعداد آغاز کردن، شروع چیزی تازه، انجام امر غیرمنتظره، که همه موجودات انسانی به سببِ متولد شدن از آن برخوردارند. در نتیجه عمل به عنوان تحقق آزادی ریشه در زادگی دارد، ریشه در این واقعیت که هر تولدی نشانگرِ یک آغازِ تازه و معرفی چیزی نوظهور در جهان است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۱:۲۰

    دانشگاه ایرانی به مثابه یک توپوسِ تکین؛ روایتی تاریخی- انتقادی از نقش استراتژیک دانشگاه در ایران

    دانشگاه ایرانی علی‏‌رغم تحولات رخ‌داده در تمام این سال‏ها هنوز هم توپوسی تکینه است. البته به نظر من شکل بروز این تکینگی با گذشته تفاوت دارد. مبارزه‏‌ی دانشگاه در سال‏های بیشتر از راه تولید کردارهای فرهنگی‏‌ای صورت می‏‌گیرد که با کردارهای فرهنگی مورد پذیرش در متن اجتماع ایرانی متفاوت است.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۱:۰۰

    ترجمه داستان‌های زنان ترک در ایران نقدوبررسی می‌شود

    ترجمه آثار داستانی زنان نویسنده ترک با حضور جمعی از مترجمان ترکی استانبولی بررسی می‌شود.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۰:۴۰

    اسلامی شدن علوم انسانی قابل فهم است علوم فنی خیر!

    تعامل علوم انسانی با علوم فنی و مهندسی یکی از جدیدترین موضوعاتی است که دانشگاهیان به آن توجه می‌کنند اما این بحث در کشورهای پیشرو سابقه طولانی‌تری دارند. در نشست تخصصی تعامل علوم انسانی و علوم فنی صاحبنظران و سخنرانان معتقد بودند در بسیاری موارد علوم فنی با الهام از علوم انسانی توانسته‌ است قوانین علمی را صادر کنند و این روند جریان معکوس هم دارد.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۱۰:۲۰

    سوم دی‌ ماه پژوهشگران برتر تهران مشخص می‌شوند

    دبیر جایزه زمان و مکان برگزاری اختتامیه جایزه را ساعت پانزده سوم دی ماه در مجموعه فرهنگی کاخ گلستان اعلام کرد و افزود: از روز جمعه ۲۳ آذر برنامه‌های جنبی جشنواره با افتتاح نمایشگاه اسناد تاریخی دوران قاجار در کاخ گلستان آغاز شده است و در همان روز یکی دیگر از بخش‌های جنبی جشنواره که برگزاری نمایشگاه آثار باستان‌شناختی تهران در موزه ملی بود نیز آغاز به کار کرد.

  • سیاوش جمادی ۱۳۹۷/۰۹/۲۷

    تفسیری فلسفی از مفهوم پدرسالاری در تاریخ ایران در مصاحبه با سیاوش جمادی (۱۱)؛

    رنسانس وقتی رنسانس می‌شود که اجتماعی شود

    رنسانس و روشنگری و پروژۀ پیشرفت و همۀ عناصر کانونی مدرنیته فرق‌شان با آن‌چه ما رنسانس ایرانی یا اسلامی می‌نامیم، در افکار مکتوب‌شده در کتاب‌ها نیست. فرق‌شان در عمومی شدن آن‌ها و اجتماعی شدن و تبدیل شدن آن‌ها به فرهنگ است. ...رنسانس وقتی رنسانس می‌شود که اجتماعی شود یا از آغاز هستی اجتماعی ایجادش کرده باشد. اگر درهم‌کنشی فرهنگ‌پرور میان آثار نخبگان و اذهان و زندگی جمعی رخ ندهد، چرخشی عصری نیز که با غروب قدیم و طلوع جدید همراه باشد، رخ نخواهد داد. رنسانس در آثار اقلیتی از نخبگان محصور نمی‌ماند.

  • ۱۳۹۷-۰۹-۲۷ ۰۹:۵۶

    ترجمه محمود حدادی از «فاوست» رونمایی می‌شود

    کتاب «فاوست» اثر گوته روز سه‌شنبه 27 آذرماه با حضور محمود حدادی، مترجم در شهرکتاب اصفهان رونمایی می‌شود.