نمایش همه
  • ۱۳۹۸-۰۲-۳۰ ۱۶:۰۰

    نگاهی به تصحیح جدید «تذکرة‌ الاولیاء» اثر محمدرضا شفیعی کدکنی

    از منظر شفیعی کدکنی روی هر سطر از کتاب «تذکرة ‌الاولیاء» می‌توان روزها اندیشید. درست است که اینجا قلمرو زبان ارجاعی و بیان منطقی نیست اما در همین زبان عاطفی و هنری هم ظرایفی وجود دارد که فهم آن ظرایف گاه به اندیشیدن بسیار نیاز دارد و به دانسته‌های بسیاری در حوزه معارف اسلامی. در این قرائت دوم یک فعل یا حرف اضافه‌ای که همراه آن فعل به کار رفته است می‌تواند روزها وقت مصحح کتاب و خواننده جدی آن را بگیرد.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۳۰ ۱۵:۳۰

    گفت‌وگو با هوشنگ کامکار به بهانه سالروز درگذشت استاد حسن کامکار

     محمد رضا لطفی از اعضای گروه موسیقی پدرم بود و در رادیو سنندج کار می‌کرد و پدرم برای آنها نت می‌نوشت و تئوری موسیقی را از من آموخت و برادرانم در گروه‌های شیدا و عارف همراه لطفی بودند. البته مردم می‌دانند اعضای گروه شیدا و عارف و چاووش چه کسانی هستند اما برای آن دوستانی که مصاحبه می‌کنند و از بردن نام پدرم وخانواده کامکارها در گروه چاووش ابراز ناراحتی می‌کنند بسیار متأسفم. این کم لطفی‌ها اتفاق خوبی نیست. اگر در زمان حیات پدر کسی متوجه نشد ایشان چه کارهایی برای موسیقی انجام داده مطمئن باشید در آینده تاریخ نشان خواهد داد.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۳۰ ۱۵:۰۰

    چیستی «منافع ملی» و نسبتش با «جامعه مدنی» / بیژن عبدالکریمی

    مهمترین مسأله اجتماعی و تاریخی کنونی ما فقدان جامعه مدنی است

  • ۱۳۹۸-۰۲-۳۰ ۱۴:۳۰

    وقتی که "عقل" از پس مشکلات برنمی آید! / سید یحیی یثربی

    به نظر من، مشکل اصلی ما در اینجا است که عقلانیت ما به گونه‌ای است که باید بی‌اثر باشد. جامعه فکری ما خود را در زمره عقل گرایان می‌شمارد، ولی با مشکلی روبه‌رو است که عقلانیتش را بی‌اثر می‌کند!

  • فریدریش ۱۳۹۸-۰۲-۳۰ ۱۴:۰۸

    فریدریش و عصر رمانتیسیسم آلمانی

    لیندا سیگل، ساباین ریوالد و کسپر منراد

    نویسندگان این کتاب تلاش کرده‌اند جایگاه فریدریش را در تاریخ نقاشی بازتعریف کنند. این نقاش بین‌المللی پس از مرگش در سال ۱۸۴۰ تقریبا فراموش شده بود، تا این‌که آلمانی‌ها پس از نمایش اولین آثارش در سال ۱۹۰۶ به اهمیت او واقف شدند.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۳۰ ۱۴:۰۰

    برندگان جایزه علمی تخیلی نبیولا ۲۰۱۹

    جایزه نبیولا هر ساله توسط انجمن نویسندگان علمی‌تخیلی آمریکا به بهترین آثار منتشر شده در این حوزه در ایالات متحده آمریکا اعطا می‌شود.

  • علی پایا ۱۳۹۸-۰۲-۳۰ ۱۳:۰۱

    پاسخ‌های علی پایا و حسین پایا به پرسش‌هایی در باب نقش روشنفکران در عرصه عمومی؛

    هیچ جامعه‌ای بی‌نیاز از روشنفکران نیست

    در تفسیر گرامشی، «روشنفکر سنتی» مدافع نظم پیشین است. «روشنفکر ارگانیک» نیز در تعبیر ایدئولوژیک و طبقاتی او، نقش خاصی را در خدمت یک ایدئولوژی خاص ایفا می‌کند. اما اگر بخواهیم مدل گرامشی را که نظیر هر مدل دیگر مواجه با محدودیت‌های زمان و مکان خود بوده است، با شرایط کنونی منطبق سازیم، باید بگوئیم روشنفکر سنتی از دیدگاه او مدافع نظم مستقر است و با تحول و تغییر (بخصوص تحولات اساسی) موافق نیست.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۳۰ ۱۳:۰۰

    مالک شجاعی جشوقانی: فردید برای فرهنگ ایرانی هرمنوتیک انتولوژیک نقادانه غرب دارد

    شجاعی جشوقانی گفت: فردید برای فرهنگ ایرانی آورده‌ای با عنوان هرمنوتیک انتولوژیک نقادانه غرب دارد و و این دستاورد منحصر به فرد اوست که همچنان می‌تواند به ما در فهم سنت، خود و مواجهه با غرب کمک کند.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۳۰ ۱۲:۳۰

    ​ذکاءالملک رباعیات اصیل خیام را از کتاب‌های کهن گردآوری کرد

    محمدعلی فروغی از نخستین کسانی بود که کوشید تا رباعیات اصیل خیام را از رباعیات منسوب به او جدا کند. فروغی در دهه‌ بیست، ۶۶ رباعی خیام را برپایه‌ کتاب‌های کهن گردآوری کرد.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۳۰ ۱۱:۵۱

    زبان فارسی در هند در حال کمرنگ شدن است/دانشجویان فارسی‌آموز هیچ‌وقت در هند بیکار نمی‌مانند

    شیخ اشتیاق احمد می‌گوید: در هندوستان زبان فارسی و آموزش آن در حال کمرنگ شدن است، که من به آن هم اعتراض می‌کنم؛ ولی الحمدلله هنوز در دانشگاه‌های مهم هندوستان، دپارتمان‌های زبان فارسی داریم و دانشجویان زبان فارسی را می‌خوانند.