هیات علمی

کل اخبار:536

  • ۱۳۹۲-۰۹-۱۱ ۱۵:۲۰

    استعفای رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی قزوین

    در پی حضور ناظران وزارت علوم و اتفاقات اخیر این دانشگاه دکتر عبدالعلی آل‌بویه با ارسال نامه‌ای سرگشاده به معاونان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه استعفا داد.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۱۱ ۱۴:۴۳

    دوره‎های آموزشی آذر ماه پژوهشگاه علوم و فن‎آوری اطلاعات ایران

    پژوهشگاه علوم و فن‎آوری اطلاعات ایران برای آذر ماه دوره‎های آموزشی خود را برگزار می‎کند.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۱۱ ۱۲:۲۳

    محمدمهدی همایون: شورای عالی انقلاب فرهنگی از آغاز جدی گرفته نشد

    عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی از روز نخست تشکیل‌اش که امام راحل(ره) فرموده بودند مصوبات آن باید مانند مصوبات مجلس شورای اسلامی لازم الاجرا باشد، هیچگاه جدی گرفته نشده است.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۹ ۱۶:۴۴

    محمدعلی کی‎نژاد: مسئولان تدوین الگوی معماری و شهرسازی اسلامی را جدی بگیرند

    عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: باید تدوین الگوی معماری و شهرسازی اسلامی و ایرانی که یکی از اجزای مهم سبک زندگی اسلامی و ایرانی است از سوی مسئولان جدی گرفته شود.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۹ ۱۵:۱۶

    کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه علامه فعالیت خود را آغاز کرد

    به منظور ساماندهی، قانونمندی و حمایت از فعالیت نشریات دانشگاهی و رییس دانشگاه، اعضای جدید به عنوان عضو هیئت علمی و حقوق‌دان کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه منصوب شدند.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۹ ۱۱:۲۷

    انسان بدون فلسفه نمی تواند زیست کند

    یک عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیة گفت: بدون فلسفه و معرفت شناسی و بدون بحث های انسان شناسی اصلاً امکان ندارد که بتوانیم زیست انسانی و عاقلانه داشته باشیم. مگر اینکه خودمان را از فضای زیست انسانی خارج بدانیم.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۹ ۱۰:۰۹

    فنایی اشکوری: تحقق آزادی و علم و حفظ آن‎ها نیازمند فلسفه است

    عضو هیئت علمی مجتمع آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: انسان را حیوان ناطق یعنی اندیشه ورز تعریف کرده اند، بنابر این تا انسان هست تفکر و فلسفه باقی است.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۹ ۰۹:۵۶

    ضیا موحد: مرزبندی فلسفه تحلیلی و قاره ای در حال فروپاشی است

    یک عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران عصر روز گذشته در سمینار وضعیت فلسفه تحلیلی در ایران معاصر با بیان تاریخچه مختصر فلسفه تحلیلی در جهان و ایران گفت: فلسفه تحلیلی و قاره ای دارند به هم نزدیک می شوند و این مرزبندی ها که در کشور ما وجود دارد در غرب دیده نمی شود.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۹ ۰۸:۴۵

    رئیس جدید پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران منصوب شد

    سیروس علیدوستی در حکمی از سوی رضا فرجی دانا، وزیر علوم به عنوان رئیس جدید پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران منصوب شد

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۷ ۱۰:۱۱

    حمیدرضا شاکرین: هویت مدرن قابل تجزیه نیست

    یک عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه به طور موقت می توان بعضی از برون دادهای فنی و تکنولوژیک را گرفت اما هویت مدرن قابل تجزیه نیست، گفت: این گونه نیست که بتوانیم گسست ایجاد کنیم و بگوئیم بخشی از هویت مدرن را می گیریم و بخشی از آنرا کنار می‎زنیم.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۶ ۲۲:۱۷

    عقلانیت موجود در فرهنگ و سنت اسلامی- ایرانی معرفی شود

    یک محقق گفت: با توجه به شرایط یکی از راه‌هایی که بر راه های دیگر اولویت دارد، معرفی صحیح عقلانیت موجود در فرهنگ و سنت اسلامی- ایرانی از یکسو و عقلانیت موجود در فلسفه و علم و مدیریت دنیای مدرن از سوی دیگر باشد.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۶ ۰۸:۵۹

    نگاه گزینشی به سنتها و ارزشها امنیت را تهدید می کند

    یک جامعه شناس نگاه مسئولان به حفظ سنتها و ارزشها را گزینشی خواند و گفت: تا یک جایی برخی سنتها همراه با امنیت و تأمین خاطر آحاد جامعه تلقی می شود اما برخی خیر، یعنی این گزینش را بنا بر معیارهای ایدئولوژیک انجام می دهیم و این برخورد دوگانه را داریم.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۱۶:۰۱

    پست الکترونیک ارتباط با مرکز جذب اعضای هیات علمی اعلام شد

    پست الکترونیک مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم برای ارتباط مستقیم با جامعه علمی و دانشگاهی کشور اعلام شد.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۱۰:۱۳

    اعلام نیاز دانشگاه‌ها باید بر اساس نقشه جامع علمی کشور و آمایش آموزش عالی باشد

    یکصد و بیست و هشتمین جلسه هیأت عالی جذب به ریاست دکتر محمد علی کی نژاد در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور اعضاء برگزار شد.

  • تاریخنگاری ۱۳۹۲-۰۹-۰۵ ۱۰:۰۵

    گزارشی از اولین نشست «آغاز تاریخ‎نگاری جدید در ایران»؛

    نقدی بر تاریخ‌نویسی معاصر

    تاریخ‎نگاری نوین در بستری پدید می‎آید که ما شاهد تغییر و تحول عنوان رعیت به عنوان ملت هستیم. تاریخ‎نگاری جدید کوشید توده‎ها را محل مطالعه قرار بدهد. افزون بر این، خود این توده‎ها وارد فرایندهای تاریخی شدند. دیگر تاریخ‎سازان صرفا ارباب قدرت نیستند.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۴:۴۵

    ضیاشهابی: امیدی به بهبود سطح کیفی رشته فلسفه نیست

    یک استاد دانشگاه با انتقاد از سطح کیفی رشته فلسفه در دانشگاه‌ها به دلیل استفاده از ترجمه به جای متون اصلی و انتخاب دانشجوی دکتری با آزمون تستی گفت: طبق تجربه‌ام در چند دهه تدریس، این وضعیت سال به سال بدتر هم می‌شود.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۴ ۱۰:۰۳

    آزمایش و تجربه در تحقق علوم انسانی‎اسلامی کافی نیست

    یک پژوهشگر تعلیم و تربیت با بیان اینکه منابع ما در علوم انسانی به آزمایش و روش تحقیق تجربی محدود شده است در حالی که ما یک منبع لایزال داریم و باید از عقل و وحی نیز استفاده کنیم، گفت: قرآن و احادیث متصل به علم الهی، از منابع پر بها در علوم انسانی هستند.

  • زرشناس ۱۳۹۲/۰۹/۰۴

    شهریار زرشناس در گفت‎وگو با فرهنگ امروز؛

    روشنفکردینی، دین را در ذیل مدرنیته تعریف می‌کند

    روشنفکران دینی افرادی التقاطی هستند که تعلق اصلی آن‎ها با عالم مدرن است و بر مبنای آن تعلقات‎شان دین را تفسیر می‎کنند؛ در واقع دین در خدمت آن تعلقات است. یعنی مزورانه و با برنامه و به نوعی منافقانه این کار را می‎کنند. این فرضیه به طور اخص در خصوص عبدالکریم سروش قابل طرح است.

  • میرزایی ۱۳۹۲-۰۹-۰۳ ۰۸:۵۸

    گزارشی از نشست «اخلاق پژوهش در علوم اجتماعی ایران»(1)؛

    قواعد هنجاری و اخلاقی تولید علم در ایران

    اعتبار آثار علمی منوط به رعایت قواعد و هنجارهای علمی مورد توافق اجتماعات علمی در کاوشگری و جستجوی مداوم حقیقت است. بر این اساس، ما مجاز نیستیم هر آن‎چه که می‎خواهیم، بگوییم، بنویسیم و منتشر کنیم. بلکه آثار علمی را بایستی بر پایه قواعد علمی و در چارچوب‎های مورد توافق اجتماع علمی عرضه كنيم.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۲ ۱۲:۲۹

    فصلنامه «ترجمان پژوهش های ارتباطی» منتشر می‎شود

    نخستین نشریه علمی - تخصصی علوم ارتباطات کشور در زمینه مطالعات و انتشار ترجمان پژوهش‎های ارتباطی از سوی مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران منتشر می‎شود.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۲ ۰۹:۲۶

    سیدیحیی یثربی: فلسفه همیشه راه‎گشاست و نمی‎میرد

    یک استاد بازنشسته فلسفه و عرفان اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: فلسفه آن مدیر باتدبیری است که تمام رشته های علوم در اختیارش قرار می گیرند و همه آنها را به خدمت می گیرد و به جهان نگاهی فراگیر دارد.

  • ۱۳۹۲-۰۹-۰۲ ۰۹:۱۹

    زارعان: بدبینی با فطرت انسان ناسازگار است

    رئیس مؤسسه آموزش عالی اخلاق و تربیت در قم گفت: توصیه اکید اسلام این است که در روابط انسانی به خصوص در جوامع اسلامی و بین مومنین باید حمل بر صحت افکار گذاشته شوند و انسانها خوش بین باشند.

  • ۱۳۹۲-۰۸-۲۹ ۱۰:۴۲

    مدیرکل دفتر حوزه ریاستی وزارت علوم: آموزش عالی نیازمند تغییر نگاه جامعه دانشگاهی است

    مدیرکل دفتر حوزه وزارتی وزارت علوم با بیان اینکه برای توسعه آموزش عالی نیازمند تغییر نگاه در جامعه دانشگاهی هستیم، گفت: این تغییر نگاه و رویکرد جدید، ما را متوجه نیاز کیفیت در آموزش عالی می‌کند، به همین دلیل باید برنامه‌ها و تمهیدات جدیدی در مدیریت دانشگاهی و همچنین اعضای دانشگاه انجام شود.

  • رضا غلامی ۱۳۹۲/۰۸/۲۹

    دبیر کنگره علوم انسانی در گفت‎وگو با فرهنگ امروز؛

    کثرت مراکز تحقیقاتی تحول علوم انسانی را باید به رسمیت شناخت

    لزومی ندارد وقتی یک کنگره ملی برگزار می‎شود، همه حضور پیدا کنند یا اگر بخشی حضور نداشته باشند ما برای آن یک تفسیر خاصی درست کنیم. بالاخره ممکن است افرادی وقت داشته باشند یا وقت نداشته باشند، یا سلیقه‎ی کسی به مدیریت علمی یک کنگره بخورد یا این‎که نخورد.

  • ۱۳۹۲-۰۸-۲۷ ۱۶:۳۳

    غرویان: بقاء و زوال یک هویت بستگی به پایه‎های فلسفی آن دارد

    یک عضو هیات علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیة گفت: بقاء و استمرار و یا عدم بقاء و زوال یک هویت یستگی به آن پایه‎های فلسفی و منطقی و تعقلی آن هویت دارد.

  • ۱۳۹۲-۰۸-۲۵ ۱۹:۴۱

    قاسم پورحسن: علامه طباطبایی فیلسوفی نوصدرایی است

    یک عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه علامه طباطبایی در بحث ادراکات اعتباری و ... مباحثی دارد که نشان می دهد نوصدرایی است، گفت: حقیقت این است که ما باید دوباره آثار علامه طباطبایی را بخوانیم.

  • ۱۳۹۲-۰۸-۲۴ ۰۶:۰۹

    عضو هیات علمی دانشگاه تهران: جامعه علمی نیازمند مطالب بومی در حوزه ارتباطات است

    اعظم راودراد، دانشیار و عضو هیات علمی گروه ارتباطات دانشگاه تهران درباره مشکل عمده فعالیت‌های تالیفی استادان گفت: متاسفانه استادان دیدگاه‌های علمی را در زمینه ارتباطات و رسانه شفاهی تکرار می‌کنند اما دست به قلم نمی‌شوند و این در حالی است که جامعه علمی ما نیازمند مطالب بومی در حوزه ارتباطات است.

  • ۱۳۹۲-۰۸-۲۳ ۲۰:۰۱

    روان شناسی غربی و مواجهه با بحران معنا و معنویت

    یک عضو هیئت علمی مؤسسه علمی آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه یکی از چالشهای پیش روی علم روان شناسی غرب بحران معنویت و معنا در زندگی است، گفت: آنها هنوز نتوانسته اند معنایی که آرامش خاطر به زندگی می دهد و آدمی را در رابطه با زندگی این دنیا و آن دنیا آرام کند، به بشر عرضه کنند.

  • ۱۳۹۲-۰۸-۲۲ ۰۹:۳۹

    نقد و رونمایی از کتاب «تشریع و تبیین دین در قرآن و سنت»

    جدیدترین کتاب سیدحمیدرضا میرعظیمی با عنوان «تشریع و تبیین دین در قرآن و سنت» در سالن شیخ مفید دانشگاه قرآن و حدیث پردیس تهران رونمایی می‌شود.

  • ۱۳۹۲-۰۸-۱۹ ۱۵:۰۱

    سرپرست دانشگاه علامه در هیئت ممیزه این دانشگاه استاد تمام شد

    سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه ارتقای رتبه‌اش از سوی هیئت ممیزه این دانشگاه قانونی است، گفت: ارتقای اعضای هیئت علمی در دانشگاه‌هایی که هیئت ممیزه مستقل دارند به صورت قانونی در هیچ هیئت ممیزه دیگری مطرح نمی‌شود.